Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Milka 13:28, 11 gru 2012

no, nie...aż tak zabawne to jest!!!
Kondzio 13:32, 11 gru 2012

Martek napisał(a)
Czasami święta są jedyną okazją pozbierać rodzinę do kupy.
Ja widuję się z moim rodzeństwem i całą resztą paczki kilka razy w roku,ale na 365 dni to dla mnie zbyt mało.
Wigilia jest różna,ale najczęściej każdy idzie do swoich teściów ,a na pierwszy dzień świąt spotykamy się podobnie jak u ciebie naprzemiennie i delektujemy się swoim widokiem i innymi specjałami wspólnie "pozbieranymi"
Życzeń nie lubię tylko w jednym miejscu,ale dzielnie to znoszę
Z rodzeństwem często jest to rytuał śmiechu bo życzenia są zwykle komiczne
Może to jest jakiś sposób na przetrwanie tej chwili ...?)))))))
Może i masz racje mi zawsze mówili żebyś się ożenił miał dzieci i tak dalej teraz się zmieniło i już tak nie mówią ale to tak jest ja mam siostrę która defakto mieszka z tata a mama już nie żyje więc widzę się znimi jak chce dlategomoze mam taki stosunek to tych świat tak naprawdę nic nie wnoszą nowego ale to jest moje zdanie
Kondzio 13:37, 11 gru 2012

irena_milek napisał(a)
Czasami jak piszecie ja tego nie umiem lub tego a puzniej dajcie zdjecia pięknych wiankow i stroikow ze każdy bedzie mieć podobny kolorystycznie miło piszesz ze robisz to dla wnuków jest to miłe a czasami wzruszajace ja nigdy nie bede miał dzieci ani wnuków miło mi jest jak wpuszczacie trochę prywatności na wątkach
gusiarz 13:41, 11 gru 2012

Konrad - jak nie świętami to ogrodem. Ciesz się. I z nas też się pośmiej o to chozzzi. Pozdrawiam cieplutko i zmykam do pracy
Kondzio 13:43, 11 gru 2012

gusiarz napisał(a)
A może powinieneś swięta inaczej zacząć spdzać. Przecież nie ma przymusu, że z rodziną trzeba i to koniecznie. Może tak dużo pracujesz, że powinieneś w święta odpocząć, przy miłej muzyce, kominku solidnie poleniuchować z tymi, z którymi naprawdę chcesz być. Albo wyjedź gdzieś np. w góry i będziesz mial spokój i piękne widoki. Tylko Konrad trochę uśmiechu daj od siebie. To nie nadludzki wysiłek : Ciesz się życiem, drobiazgami i nie dostrzegaj tylko ciemnej strony mocy
Jasie uśmiechem i to często ubustwiam się śmiać wiesz ja muszę spędzać święta bo moja połowa chce spędzać więc się dostosowuje ale jak się kocha to tak jest zawsze święta jakoś mnie doluja dla tego nie pisałem nic tylko sprawdzam w innych wątkach
Milka 13:48, 11 gru 2012

Kondzio napisał(a)

Czasami jak piszecie ja tego nie umiem lub tego a puzniej dajcie zdjecia pięknych wiankow i stroikow ze każdy bedzie mieć podobny kolorystycznie miło piszesz ze robisz to dla wnuków jest to miłe a czasami wzruszajace ja nigdy nie bede miał dzieci ani wnuków miło mi jest jak wpuszczacie trochę prywatności na wątkach

Kondziu...wzruszyłam się...
hanka_andrus 13:50, 11 gru 2012

Pozdrawiam Konradzie,Święta to rzecz względna.Z codziennego,pracowitego dnia można zrobić ekstra dzień,a z wolnego świątecznego .....koszmar. Skoro nie lubisz świętować tak jak Twoja połowa, to może pogadajcie, niech raz będzie po Twojemu?Trzeba szukać rozwiązań, bo jak tylko jedna strona dopasowuje się,a druga nie, to już jest dyktatura.
Miłych świąt mimo wszystko.
Kondzio 14:07, 11 gru 2012

gusiarz napisał(a)
Konrad - jak nie świętami to ogrodem. Ciesz się. I z nas też się pośmiej o to chozzzi. Pozdrawiam cieplutko i zmykam do pracy
Widzisz nie jesteś na bieżąco owszem ogrodem marudzilem ale teraz ju nie pisałem już ze ogród mnie cieszy a wy dalej ze marudz a ze świat to nie każdy musi je lubić ale cieżko wziasc i zmienić plakietki marudz no cuz tak bywa już się nie odzywam
Kondzio 14:20, 11 gru 2012

hanka_andrus napisał(a)
Pozdrawiam Konradzie,Święta to rzecz względna.Z codziennego,pracowitego dnia można zrobić ekstra dzień,a z wolnego świątecznego .....koszmar. Skoro nie lubisz świętować tak jak Twoja połowa, to może pogadajcie, niech raz będzie po Twojemu?Trzeba szukać rozwiązań, bo jak tylko jedna strona dopasowuje się,a druga nie, to już jest dyktatura.
Miłych świąt mimo wszystko.
Dzięki wiesz czasami warto odpuścić u mnie kiedyś święta mama przyciagala teraz jak je nie ma to raczej spędzamy pierwszy dzień u szwagierki lub u nas a drugi u mojego taty i siostry jest różnie ale nie chce odbierać komuś złości z rodzina bo ja nie lubie świat i tak to już jest kiedyś jeździliśmy na święta do ciepłych krajów ale teraz jak nasi rodzice się starzeją i otchodza nie chce ich zostawilas ich samych i takie koło
Martek 14:20, 11 gru 2012

Konrad zupa mi zaraz wyparuje,ale kochany po pierwsze Gusiarz nic nie wspomniała o marudzeniu tylko zaproponowała,żebyś nadal cieszył się tym co lubisz ogrodem nie musisz świętami.
Tak przynajmniej ja to odebrałam.