Witaj
Kondziu,
jak tu u ciebie sie "dyskusyjnie" zrobiło... ale to dobrze bo forum jest przecież ( jak sama nazwa wskazuje...) od tego żeby sie wymieniac opiniami na rózne tematy. Dobrze że sobie wszystko wytłumaczyliscie i pokrewieństwo dusz ogrodowiskowych wzięło górę. Ja ci w różach ani w kompozycjach nie doradże, bo mam duzo mniejsze doswiadczenie i wiedzę, i sama kombinuje u siebie co by z czym połączyc ......choć dopiero raczkuję w tych kwestiach.
Mam 2 nowo posadzone róże ( jedną z nich mam ciemnoczerwoną..) i własnie ta czerwona - Ingrid Bergman mi zakwitła pierwszym kwiatkiem... ciesze sie jak dziecko

Twój ogród podoba mi sie bardzo, nie raz juz o tym pisałam, jaet ciekawy, ma różne zakątki, ładna altanke i dużą róznorodnośc roślin. Po woli, droga prób i błędów osiagniesz taka kompozycje, która zostanie na dł€żej, a klimaty i zakątki o róznym charakterze możesz tworzyc sobie w ramach jednego ogrodu, oddzielając je pergolami, strumykiem czym chcesz. Ja tez do tej pory nie umiałabym okreslic sie za jednym stylem w ogrodzie, dlatego rozumiem twoje dylematy... ojej ale sie rozgadałam... pozdrawiam...