Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kondziowy Ogród :)

Kondziowy Ogród :)

Mirka 23:05, 11 lip 2013

No bo nie wiem czy prawdę napisaleś hihi
Enya73 23:05, 11 lip 2013

No widziałam w Danii, tam rosły prawie że w betonie przy murach w środku miasta
Kondzio 23:09, 11 lip 2013

Enya73 napisał(a)
No widziałam w Danii, tam rosły prawie że w betonie przy murach w środku miasta
hi hi hi
Kondzio 23:10, 11 lip 2013

Mirka napisał(a)
No bo nie wiem czy prawdę napisaleś hihi
Enya73 23:11, 11 lip 2013

Tak więc wtedy się skusiłam, że spróbuję mimo braku doświadczenia z różami
Kondzio 23:13, 11 lip 2013

Enya73 napisał(a)
Tak więc wtedy się skusiłam, że spróbuję mimo braku doświadczenia z różami
Ja tez nie mam i je mam i nawet kwitną hi hi hi
alinak 23:21, 11 lip 2013

z różami to jest tak że czasem rosną mimo braku doświadczenia a czasem wiemy wszystko a ona na złość naszemu doświadczeniu i tak pada . ja też nie wiedzieć w jakim celu posadziłam dwie róże w cieniu ( żółte ) kwiaty maja piękne kwitną długo , ale obydwie w tym roku łapnęły plamistość . idą w jesieni w słońce definitywnie .
z różami jednak zastanów się teraz , bo one puszczają długie korzenie i ciężko się je wykopuje po kilku latach
anna_g 10:30, 12 lip 2013

Konrad pozdrawiam Jestem u Ciebie na bieżąco - burzliwą dyskusję "przeczekiwałam" po cichutku - i bardzo się cieszę żeście sobie wszystko wyjaśnili Między przyjaciółmi czasem musi byc burzliwie bo co to byłaby za nuda jakby każdy tylko słodził Ale to już było minęło i wszystko oki jest.
Ja tam się na kompozycjach znam jak kura na pieprzu (niestety) - ważne że podjąłęś decyzję własną - w razie czego zmienisz zdanie i już
Konrad - zerknij do mnie - ja mam pytanko a propos "co posadzić w tym miejscu" - chciałabym poznać też Twoją opinię
Buziole
rozajerycha 11:35, 12 lip 2013

Kondzio napisał(a)
hi hi hi wiem wiem tacy jesteśmyhi hi hi też tak miałem ale coraz bardziej zakochuję się w ogrodach mieszanych bukszpany kule stożki i ogród wiejski Angielski właśnie taki styl jak masz w inspiracjach kocham dużo styli ogrodowych do końca nie możemy się zdecydować może dlatego te róże i kule bukszpanowe z trawami chciałem połączyć te style i zobaczyć jak to wyjdzie hi hi hi ale jak nie wyjdzie to zmienię i dam co innego ale powiem jak się zmieniam za czołem decydować zauważyłaś bronić swoich pomysłów i wybierać hi hi hi jak z głową buddy i zrobiłem się odważniejszy dopiero uświadomiłaś mi to hi hi hi

Konrad można mieć na posesji 2-a czy 4-y style zależy to od umiejscowienia budynku ,stopnia nasłonecznienia i oczywiście wielkości działki .
Jak ktoś ma np. 4 miejsca wolne w narożnikach posesji to każdy z nich może być w odmiennym stylu lub naprzemiennie itd.w/g pomysłu i gustu właściciela .
Jak ktoś zdolny to i pogodzi różne style na jednej rabatce
Czasami misz masz może być bardzo uroczy i nie należy się przejmować jak się ma ochotę go mieć.
Jest cała masa ogrodowiczan ,która nie ulega konsekwencji ,grupowaniu roślin tylko cieszy się swoimi przytulnymi działeczkami ,każdym otwierającym się kwiatem .
Masz fajne rośny ,a jak jest na działce jak dojadę to cię podsumuję moim subiektywnym okiem Może kiedyś ))))))))))))))))))
Ściskam.
Margarete 15:47, 12 lip 2013

Witaj Kondziu,
jak tu u ciebie sie "dyskusyjnie" zrobiło... ale to dobrze bo forum jest przecież ( jak sama nazwa wskazuje...) od tego żeby sie wymieniac opiniami na rózne tematy. Dobrze że sobie wszystko wytłumaczyliscie i pokrewieństwo dusz ogrodowiskowych wzięło górę. Ja ci w różach ani w kompozycjach nie doradże, bo mam duzo mniejsze doswiadczenie i wiedzę, i sama kombinuje u siebie co by z czym połączyc ......choć dopiero raczkuję w tych kwestiach.
Mam 2 nowo posadzone róże ( jedną z nich mam ciemnoczerwoną..) i własnie ta czerwona - Ingrid Bergman mi zakwitła pierwszym kwiatkiem... ciesze sie jak dziecko
Twój ogród podoba mi sie bardzo, nie raz juz o tym pisałam, jaet ciekawy, ma różne zakątki, ładna altanke i dużą róznorodnośc roślin. Po woli, droga prób i błędów osiagniesz taka kompozycje, która zostanie na dł€żej, a klimaty i zakątki o róznym charakterze możesz tworzyc sobie w ramach jednego ogrodu, oddzielając je pergolami, strumykiem czym chcesz. Ja tez do tej pory nie umiałabym okreslic sie za jednym stylem w ogrodzie, dlatego rozumiem twoje dylematy... ojej ale sie rozgadałam... pozdrawiam...