Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

hanka_andrus 09:26, 22 paź 2011

Jak się kopie w ogrodzie,dżdżownice jeszcze są płytko,czyli co najmniej 2tygodnie do zimna.
Jak już ich się nie spotyka......... czuj duch! Za chwilę mrozy.
isia33 09:34, 22 paź 2011

Witajcie skowronki. U mnie na plusie, ale okropna mgła i to wilgotne zimno jest gorsze dla mnie niż mrozik. Mój ogród już ponad 2 tygodnie radzi sobie sam, chore dzieciaki nie pozwalają na wyjście z domu. Mąż wraca po zmroku. Dobrze, że na minusie było tylko 2 dni. Niestety, hortensje ogrodowe wyglądają żałośnie.
Jagna 10:53, 22 paź 2011

Ha ...no u mnie dzdzownice na wierzu całkiem , nie wpadłam na to , ze to oznaka, ze do zimy jeszcze troche. Co do sadzonek to moje własne samoróbki, i korzenie pojawiły im sie w sierpniu( bukszpan i trzmielina) reszta z siewu.
an_tre 10:53, 22 paź 2011

hanka_andrus napisał(a)
Jak się kopie w ogrodzie,dżdżownice jeszcze są płytko,czyli co najmniej 2tygodnie do zimna.

Haniu cenna informacja, dzisiaj będę miała okazję się o tym przekonać
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
maria_kalino... 13:53, 22 paź 2011

Isiu, nie martw się hortensjami. Jak długo trzymają się na nich liście ( nawet zmarznięte ), to nic im nie grozi. Do zabezpieczania krzewów przystępuje się gdy niska temperatura utrzymuje sie przez kilka dni i ziemia zamarznie na kilka centymetrów. Moje hortensje też jeszcze nie okryte i wyglądają marnie, bo liście zmrożone i czarne. Czekam aż liście same opadną i będę mogła związać gałązki na kształt stożka i założyć worki jutowe. Błędem jest zbyt wczesne zabezpieczanie na zimę ( rośliny muszą przerwać wegetację ), jak i wczesne ściąganie zabezpieczeń wiosną. Pozdrawiam.
isia33 17:00, 22 paź 2011

maria_kalinowska napisał(a)

Isiu, nie martw się hortensjami. Jak długo trzymają się na nich liście ( nawet zmarznięte ), to nic im nie grozi. Do zabezpieczania krzewów przystępuje się gdy niska temperatura utrzymuje sie przez kilka dni i ziemia zamarznie na kilka centymetrów. Moje hortensje też jeszcze nie okryte i wyglądają marnie, bo liście zmrożone i czarne. Czekam aż liście same opadną i będę mogła związać gałązki na kształt stożka i założyć worki jutowe. Błędem jest zbyt wczesne zabezpieczanie na zimę ( rośliny muszą przerwać wegetację ), jak i wczesne ściąganie zabezpieczeń wiosną. Pozdrawiam.

Dzięki, uspokoiłaś mnie Mam takie 3 maleństwa od teściowej, zwykłe ogrodowe, może uda mi się przekonać do niebieskiego koloru.
hanka_andrus 07:59, 23 paź 2011

Świt niedzielny pogodny,szansa na słoneczną niedzielę jest!
Witam forumowiczów serdecznie i życzę miłego spędzenia czasu! Nie tylko w ogrodzie......

zbigniew_gazda 08:14, 23 paź 2011

Zachmurzone u nas. A zapowiadali piękną pogodę . Miłej niedzieli wszystkim.
Sebek 16:28, 23 paź 2011

an_tre napisał(a)

Haniu cenna informacja, dzisiaj będę miała okazję się o tym przekonać

a to jestem spokojny - ostatnio wykopałem
hanka_andrus 08:03, 24 paź 2011

Dziś zachmurzenie całkowite....... czy jest nadzieja na promyki?

Witajcie ptaszki,żuczki i motylki!
Miłego dnia i szybkiego upływu tygodnia!