Ja kordylinę schowałam wczoraj, jeszcze wniosłam pelargonie w donicy, bo pięknie kwitną, calla już też w środku oraz fuksja. Sebek, jak przechowujesz kordylinę? Dwa dni wcześniej wniosłam do ciepła kawę arabica i widzę, że zrzuca liscie. Reszta tak jak piszesz do wyrzucenia, jak wyszło słońce to wszystko okazało się czarne.Mam nadzieję, że hortensjom nic nie będzie, bo liście jeszcze się trzymają. Dzięki za życzenia zdrowia.
Pozdrawiam Skowronki i Sowy
U mnie stacja pokazuje 1 C ,ale na dachu samochodu mam wrażenie ,że jest szron .Kilka minut temu kuna czmychnęła do sąsiadów piękna z rudym ogonem
Odnośnie zniszczeń ...Mimo niedzieli powkładałam rosliny do gruntu .Mam nadzieję ,że mróz ich nie powalił ...Jeszcze zostało mi kilka roślin do wkopania i wszystkie wiosenne cebule ...
Elu mój piesek już po spacerku ( 2 km ). Poszedł drzemać a ja do kompa. Jeszcze raz zobaczyłem RH Bogdzi i jestem zachwycony. Kto u niej nie był niech prędko to uczyni. Minus 3 na skali i co nie zostało "załatwione" z jednorocznych wczoraj to dzisiejszej nocy mróz dokonał dzieła. Pozdrawiam skowronki i sowy też.
U mnie po 3 nocach z przymrozkami ostatnia na plusie. Dużo na tym plusie nie ma, ale szyb skrobać
nie było potrzeby.
Zbysiu, naprawdę z rana, po ciemku, takie długie spacery sobie z pieskiem robicie? Podziwiam!
Basiu - tak naprawdę. Piesek o 5.30 melduje się przy łóżku i trąca noskiem . Nie ma rady. Światła uliczne włączają o 5 więc nie ma problemu. Tylko się wstawać nie chce.
Skowronkowo już na posterunku!
Miłego dnia,kochani!