Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Rozmowy » Pogaduchy skowronków

Pogaduchy skowronków

Martek 19:11, 16 lip 2012

Pozdrawiam Skowronki.
Hanię żartownisię, Marysię, Elizę3 i Zbysia szczególnie i życzę miłego tygodnia Wszystkim bez wyjątku

maria_kalino... 08:33, 17 lip 2012

Słonecznie pozdrawiam pracusiów ogrodowych. U nas słoneczko od rana, trzeba poczekać na obeschnięcie rosy i do roboty.

hanka_andrus 08:45, 17 lip 2012

Wczoraj tydzień zaczęty nieźle,ale dziś....mżawka,i niżowe powietrze...... ratuję się kawą,ale ileż można jej pić? Chyba przerzucę się na wino......tym bardziej ,że mi już nałóg raczej niegroźny.....
zbigniew_gazda 09:53, 17 lip 2012

A ja zapraszam na pieeeeerogi !!! - z mięskiem i ruskie .Jak to dobrze rano wstać. Robota wykonana i teraz mogę się troszkę pobyczyć. Pozdrawiam .

Gardenarium 09:54, 17 lip 2012

Jesteś Zbysiu królem pierogów

Instagram Ogrodowiska
zbigniew_gazda 09:56, 17 lip 2012

Gardenarium napisał(a)
Jesteś Zbysiu królem pierogów

Danusiu - przyjeżdżaj bo jeszcze nie ugotowane i zdążysz. A wiem że z mięskiem lubisz. Pozdrawiam.
hanka_andrus 09:46, 26 lip 2012

Kochane ,Ogrodowiskowe Anie! Jest nas tu tyle ,że boję się że kogoś pominę w honoracji!
Składam więc w,, skowronkowie" dla Was wszystkich życzenia marzeń spełnienia!
Każda z Was ma jakieś ukryte na dnie,takie co to ich nikt nie odgadnie!
Czas wyciągnąć je na wierzch,i mówić o tym do znudzenia,
a się okaże,że są do spełnienia!
Miłego dnia ,dziewczyny!
hanka_andrus 08:43, 28 lip 2012

Przeczytałam,że ktoś prosi o zlikwidowanie wątku,bo nie doczekał się pomocy od nas....... W przeciągu 3- 4 stron zaledwie.
Zwracam się więc z apelem do nowo zakładających wątki w ,,Ogrodowisku".

Kochani, tu nie ma pracy na akord,nikt nikogo nie rozlicza z ilości wpisów na poszczególnych stronach,ani nie przymusza do udzielania odpowiedzi na zadane przez kogoś pytanie. Pomoc można tu uzyskać natychmiast,albo po długim oczekiwaniu.Każdy z nas ma swoje zadania do wykonania,swój ogród, swoje życie. Nie oczekujmy ,że dostaniemy tu gotową receptę....na urządzenie ogrodu.Sami szukajmy w literaturze ,w necie rozwiązań,które będą nam pasowały.Taka rzecz ...jak odległości między roślinami znajduje się w katalogu roślin, trzeba tylko własnej pracy trochę ,żeby wyszukać..
I nie obrażajmy się na cały świat,tylko dlatego,że ktoś napisał,że brzoza z klonem koło siebie nie mogą być.Jeżeli wg Was tak jest dobrze, to niech sobie rosną.
To od Was zależy,czy Wasz wątek będzie ,,poczytny",Czy ludzie do Was będą zaglądać.Jeżeli na wstępie,zamiast zaciekawić swoim ogrodemi własną osobą, żądacie natychmiastowych rozwiązań......można ich się nie doczekać.
Może komuś nie będzie to miłe, co tu piszę,ale mnie nie raz drażni forma zapytań o to, czy o tamto.
Tu nie ma nic obowiązkowego, Danusia daje propozycje, pokazuje jak urządza poszczególne ogrody,jakie ma z tym problemy,i w jaki sposób poprawia urządzone już na ,,zicher" ogrody po roku.Trzeba tylko czytać ze zrozumieniem

Życzę wszystkim,żeby znaleźli tu to ,czego szukacie,ale na podpowiedzi od ręki ,czy gotowe recepty......czekajcie cierpliwie.

Miłego weekendu wszystkim.

.
Urszulla 08:54, 28 lip 2012

Dołączam się do tego wątku, bo często wstaję jak skowronek mimo że chodzę poźno spać.
Zdjęcia o 5 rano z mojego ogrodu:

Będzie dzisiaj 30st.C- upał jak diabli, rozkładam basen dla dzieci bo inaczej dadzą popalić.
W upał nie wychodzę zbyt wiele więc będę mieć czas na edukację w wątku Danusi- jestem na 350str. to jeszcze 150stron, a z resztą jestem na bieżąco. Ale przecież!!.. jeszcze "wątek I " mi został (bo jestem nowa na ogrodowisku).
Miłego dnia wszystkim, Urszula
Urszulla 08:54, 28 lip 2012