Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:29, 16 maj 2013

zbigniew_gazda napisał(a)
Bogdziu zdjęcia piękne gościa. Ale skąd ona dorwała orzecha na wiosnę? Pewnie przezimował na ziemi. Pozdrawiam i czekam cierpliwie na rodendronowy pokaz.

Mój M jej pod orzechem położył i znalazła.To czekaj Zbyszku cierpliwie bo jutro jadę do Holandii i cierpliwośc na kilka (3) dni będzie potrzebna. Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 21:39, 16 maj 2013

Wybaczcie ze nie pochodzę dzis po Waszych ogrodach ale muszę sie skupic na pakowaniu , ładowaniu baterii itp a cały dzień nie miałam na to czasu.

Na pocieszenie kilka zdjec. Pisały dziewczyny o zdjęciach pełnika i pierwiosnka z niezapominajką. to sobie wybierzcie lepiej żótemu z niebieskim czy rózowym?

Bogdzia 21:43, 16 maj 2013

Czy jedno i drugie?

Koperkowa stoi i nie chce zakwitnąc.

jeszcze rh i znane już zdjęcie ale zakwitła jabłonka, moze ładniejsze?

gleameil 21:56, 16 maj 2013

Udanych łowów na tym Waszym szalonym wyjeździe życzę

Ja mam jednak pytanie ... może trochę i dziwne, sam nie wiem. Jak to jest z tym podlewaniem rododendronów? Od soboty nie pada, temperatury są na poziomie 20-25 stopni. Jak często podlewać rh i w jakich ilościach? Rosną sobie one u mnie na stanowiskach półcienistych czyli kilka godzin jest słońce, reszta cień. Rododendrony to w większości okazy wsadzone miesiąc temu, może pamiętasz, półtora miesiąca temu doradzałaś mi co kupić u Ciepłuchy. Sadzonki mają 30-50 cm. Ile lać i jak często?

Pozdrawiam serdecznie.
agniecha973 22:07, 16 maj 2013

Dla mnie zdecydowanie z niebieskim
Pozdrawiam i czekam na zdjęcia z Holandii.
reni 22:12, 16 maj 2013

zestaw żółto niebieski super wygląda..pozdrawiam
Madzenka 22:34, 16 maj 2013

Bożenko będziemy tęsknić za Tobą i Twoim o grodem. Ale wynagrodzisz nam to po powrocie!
malwes 22:42, 16 maj 2013

Bogdzia,
Udanego wyjazdu!
Ależ pięknie u Ciebie...wszystko kwitnie tak cudownymi kolorami!
Bogdzia 23:00, 16 maj 2013

gleameil napisał(a)
Udanych łowów na tym Waszym szalonym wyjeździe życzę

Ja mam jednak pytanie ... może trochę i dziwne, sam nie wiem. Jak to jest z tym podlewaniem rododendronów? Od soboty nie pada, temperatury są na poziomie 20-25 stopni. Jak często podlewać rh i w jakich ilościach? Rosną sobie one u mnie na stanowiskach półcienistych czyli kilka godzin jest słońce, reszta cień. Rododendrony to w większości okazy wsadzone miesiąc temu, może pamiętasz, półtora miesiąca temu doradzałaś mi co kupić u Ciepłuchy. Sadzonki mają 30-50 cm. Ile lać i jak często?

Pozdrawiam serdecznie.

Ja podlewam codziennie ,szczególnie takie dopiero co posadzone bo sie jeszcze nie ukorzeniły. Jeśli nie sa wystawione na słonce to co drugi dzień moze wystarczy.Pól wiadra na krzak jeśli masz ziemię przepuszczalną a jeśli glinę to mniej i rzadziej.
Bogdzia 23:02, 16 maj 2013

malwes napisał(a)
Bogdzia,
Udanego wyjazdu!
Ależ pięknie u Ciebie...wszystko kwitnie tak cudownymi kolorami!

Dzięki za życzenia. Mam nadziejez ze dopiero jak wrócę to bedzie kwitło, żeby tylko deszcze i burze nie poniszczyły.Pozdrawiam.