Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Tess 22:43, 23 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

To z czym jutro idę to prawdopodobnie wynik tego wysokiego cisnienia.

Bożenko, nie strasz... moje nadciśnienie też dłuotrwałe jest... Znaczy - należy spodziewać się skutków ubocznych
Dobra, dość o tym, nie ma co się martwić na zapas
dajana 22:56, 23 sie 2012

Bogdzia napisał(a)

Witaj Bozenko! twoje kanie stoją na bacznośc niczym żołnierze na apelu U mnie tez rosną,, nie zbieram ich choc wiem ze sa smaczne ,niech sobie rosną,, czekam na rydze i borowiki To moje grzyby ulubione.Raduje mnie twoje lepsze samopoczucie zwiazane z cisnieniem .Duzo czasu zajęło dopasowanie leku ,oj duzo .Działam w ogrodzie dośc intensywnie z braku czasu rzadziej bywam niestety na forum .Roboty pełne rece i niestety tylko własne .Dzisiaj mnie bardzo bolą łacznie z karkiem ,za duzo pracuję z taczkami i szpadlem .Jeszcze 20 taczek ziemi i zakonczę to co zaplanowałam .Pokażę kiedy skończę nad czym tak pracowałam . Miłego dnia życzę Bozenko

Zaglądałam do Ciebie ale tam cisza była a Ty nową pracę wykonujesz a miałaś teraz odpoczywac. Wiem jak to jest z odpoczynkiem jak się tylko na siebie może liczyc.Ciekawa jestem co wymyśliłas ale ponieważ piszesz o 20 taczkach ziemi to pewnie nową rabatę szykujesz. Dajanko nie pracuj ponad siły. Ogród też spełnia swoją rolę jeśli rośnie w nim jabłoń czy brzoza dająca cień i jest jedna grządka kwiatowa. Musisz myslec o swoim zdrowiu, więc nie rób tych grządek i rabatek zbyt dużo. Moje kanie stoją faktycznie w szeregu jak wojsko, tak dziwnie same wyrosły. Dziś znalazłam kilka maślaków pod kosodrzewiną. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie i dbaj o swoje zdrowie, moim zdaniem mała ilosc grządek też wystarczy.

Miło ze zaglądasz do mnie ,fakt cisza u mnie od kilku dni .Wiem ze powinnam dbać o zdrowie ale jestem bardzo niepokorna jeśli chodzi o odpoczynek Nie potrafię odpoczywać kiedy mam tyle pracy .Robię opaski wokół domu i dwie rabatki Jedną stronę domu skończyłam ,została mi mniejsza część jeszcze do wykonania .Jestem zadowolona bo fajnie mi wyszło .Nawet nie przypuszczałam że za coś takiego się wezmę.Człowiek kiedy musi wiele potrafi .Przesadziłam dzisiaj hortensje na razie dwie Jutro przesadzę następne Tworzę dwie rabaty z tego co posiadam ,może w sobotę je skończę Będą fotki Nie będzie to wielki cud ale zawsze coś . Miłego wieczoru Bozenko
dajana 23:01, 23 sie 2012

Tess napisał(a)

To z czym jutro idę to prawdopodobnie wynik tego wysokiego cisnienia.

Bożenko, nie strasz... moje nadciśnienie też dłuotrwałe jest... Znaczy - należy spodziewać się skutków ubocznych
Dobra, dość o tym, nie ma co się martwić na zapas

Żadne dość Tess ,,jeśli masz nadciśnienie to czym prędzej bierz leki To nie żarty i nie wolno go bagatelizować.Nie straszę,, lecz przestrzegam .Zdrówka zyczę
Tess 23:03, 23 sie 2012

Ależ ja biorę Pomimo brania mam Dlatego się tak dopytuję ile lat Ci dobierali odpowiedni lek, i martwi mnie to, że będą tego skutki uboczne

Spoko
Mala_Mi 23:13, 23 sie 2012

A ja przyznaję sie bez bicia, że nie czytam, wpadłam tylko powiedzieć dobranoc Bo dzień dobry napewno nie zdażę....
Bogdzia 07:46, 24 sie 2012

hanka_andrus napisał(a)
Szerszenie mają swoje miejsce w przyrodzie, polują na osy, gąsienice,motyle,też i na pszczoły.
A że nam się nie podobają?Wilków też nie lubimy......

Ja bym żyła spokojniej gdyby ich jednak nie było, nie musiała bym stale wyszukiwac najmocniejszych srodków owadobójczych i potem się nimi podtruwac nie mówiąc już o oszczednościach finansowych bo wolę kupic kwiatka niż te środki.
Bogdzia 07:50, 24 sie 2012

dajana napisał(a)
Lubię wilki Hanusiu i wszystko co żyje też lubię Niektórych stworzeń się jedynie boję np pająków sporo ich u mnie .Zbliża się jesień zaczną wchodzić do domu ,trzeba uważać.W tym roku jest dużo szerszeni u mnie ich nie ma ale w Małopolsce jest ich moc.Wczoraj widziałam wiewiórkę na mojej działce ,ile miałam radości bo to pierwsza spotkana ruda kitka .Trzeba zaopatrzyć się w orzechy na zimę Karmiki już sie robią bo ptaszków u mnie sporo Najwięcej kowalików,, ale są też kosy ,sójki.dzięcioły a nawet jastrzębie Stoi taki bez ruchu na niebie i się wydziera po czym szybkim ruchem ląduje przy ziemi .Boję się ze kiedyś porwie moja psinkę.Ona jest malutka i nigdy nie wiadomo czy polując nie weżmie jej nie za zająca One są naprawdę ogromne .Pozdrawiam cię cieplutko Hanusiu

ja tez lubię wilki ale na filmach. Umarła bym ze strachu gdyby żyły u mnie w lesie. Gdzies tam w swiecie mogą byc , szerszenie również ale u mnie nie sa mile widziane.Natomiast wiewiórki jak najbardziej. Mam trzy orzechy to i wiewiórek nie zabraknie bo w tym roku dobrze obrodziły.Na pieska trzeba uważac jak taki maluszek bo różnie może byc.Pozdrawiam Dajanko.
Bogdzia 07:53, 24 sie 2012

Tess napisał(a)
Ależ ja biorę Pomimo brania mam Dlatego się tak dopytuję ile lat Ci dobierali odpowiedni lek, i martwi mnie to, że będą tego skutki uboczne

Spoko

O tym że cisnienie powoduje udary mózgu pewnie wiesz. Poza tym choroby serca, uszkadza naczynia krwionośne, może byc przyczyną tętniaków, miażdżycy, niszczy nerki i uszkadza oczy. Troche tego dużo i wszystko bardzo grożne.
Bogdzia 07:55, 24 sie 2012

asc napisał(a)
A ja przyznaję sie bez bicia, że nie czytam, wpadłam tylko powiedzieć dobranoc Bo dzień dobry napewno nie zdażę....

A ja już wczoraj poszłam spac bo oczy bardzo mnie bolały a dziś idę do lekarza na godz 11. Miłego dnia.
Bogdzia 07:59, 24 sie 2012

Moje pewnie już ostatnie kwiaty jeziorkowe zostawiam wszystkim odwiedzajacym i życzę miłego dnia.