Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:29, 28 cze 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Miłego weekendu Bogdziu, dużo słoneczka, ciepła i odpoczynku w ogrodzie.

Dzięki Agniszko, tego samego Tobie życze.I żeby już deszcze nie podnosiły poziomu w Twojej rzeczce.
Mala_Mi 23:08, 28 cze 2013

Oj, takiego motyla to nawet nigdy nie widziałam.....
Widzę, że dziś miałyśmy dzień zwierzątkowy.....

Śliczne lilie, woda czyściutka, żabka superaśna.... dziś opowiadałam o twoim ogrodzie w szkółce Jak się czkało, to ja tak obgadywałam

To żółte to wyrzuć... to tojeść jakaś tam, zarośnie ci wszytko wkoło.. długo kwitnie, ładnie sie przebarwia na jesień... ale to się rozłazi ... i rozsiewa, trzeba pielić, bo kupy się nie trzyma.. To jednak nie trafiłam z tojeścią orszelinowatą.. ale mam jeszcze trochę z którą nie wiem co zrobić, więc dostaniecie z Basią po połowie I orszelinowatą kochają motyle... Już zaczyna kwitnąć, wiec w poniedziałek wrzucę na pocztę Wyrzucisz żółtą a dasz białą
Ja po namyśle wyrzuciłam żółtą Jak zwykle było mi żal.... ale męska decyzja była i wyrzuciłam.. nawet przez obrzeże plastykowe się przedarła...
Bogdzia 23:14, 28 cze 2013

Jak przez obrzeża się przedostaje to chyba i ja wyrzucę choc fajnie wygląda i będzie żal. Orszelinowatą mam też od Ciebie wiec mi już nie przysyłaj bo się rozrośnie.Pięknie rosnie mi pysznogłówka w niektórych miejscach spore kupki sie porobiły a w niektórych się jej nie podoba i nie rozrasta sie. Zaraz będzie kwitła, bardzo się z niej cieszę.Buziaki.
Margarete 02:17, 29 cze 2013

Ale masz fajnie Bogdziu że jestes w swoim ogrodzie o różnej porze dnia i dzieki temu masz mozliwośc podglądania tych wszystkichptaków, motyli, bąków , żabek etc... ja wpadam jak bomba do domu około 18, pędem spacer z psem, jakis obiad i do ogrodu wychodze około 19 na 2 godzinki..... ale wtedy z tych latających to głównie komary... i moje przekleństwa... poza tym nic juz nie lata Pozostaje niedziela bo sobota na ogół jest wypełniona mnóstwem spraw do załatwienia z tygodnia, zakupami, praniem, sprzątaniem itp.... W tamta niedzielę miałam gości i musiałam sie przygotowac troche ale w ta nie odpuszcże, wstanę raniuteńko i wychodze "na łowy " z aparatem fotograficznym...
Madzenka 06:18, 29 cze 2013

Macham Bożenko i zyczę pięknego weekendu
Bogdzia 09:43, 29 cze 2013

Margarete napisał(a)
Ale masz fajnie Bogdziu że jestes w swoim ogrodzie o różnej porze dnia i dzieki temu masz mozliwośc podglądania tych wszystkichptaków, motyli, bąków , żabek etc... ja wpadam jak bomba do domu około 18, pędem spacer z psem, jakis obiad i do ogrodu wychodze około 19 na 2 godzinki..... ale wtedy z tych latających to głównie komary... i moje przekleństwa... poza tym nic juz nie lata Pozostaje niedziela bo sobota na ogół jest wypełniona mnóstwem spraw do załatwienia z tygodnia, zakupami, praniem, sprzątaniem itp.... W tamta niedzielę miałam gości i musiałam sie przygotowac troche ale w ta nie odpuszcże, wstanę raniuteńko i wychodze "na łowy " z aparatem fotograficznym...

Małgosiu , to prawda ze dobrze miec możliwośc bycia w ogrodzie o róznych porach roku. Pamiętam jak ja pracowałam i dzieci były małe i nie było czasu na działkę , bardzo zazdrościłam emerytom że mogą na działce siedziec cały dzien, ale ci emeryci już nie żyją więc nie ma sie do czego spieszyc.Ciekawe co dziś upolujesz. Wieczorem zajrzę.
Bogdzia 09:43, 29 cze 2013

Marzena2007 napisał(a)
Macham Bożenko i zyczę pięknego weekendu

Dzięki Marzenko i nawzajem.
Bogdzia 09:45, 29 cze 2013

Słonecznego i miłego dnia wszystkim życzę i zostawiam pracowitą pszczółke.

jotka 10:23, 29 cze 2013

Bogdziu, motyli nie zazdroszczę tylko czekam na swoje
Moja budleja wchodzi w okres kwitnienia, a więc ...
Co do żółtej tojeści w zupełności sie z Ania zgadzam - doświadczyłam !

pozdrawiam
Mala_Mi 17:54, 29 cze 2013

Wyrzuć Bogdziu i nie żałuj, poczekaj aż przekwitnie I już masz miejsce pod nowe chciejstwa... piwonie, liliowce Czy cós innego a nie inwazyjnego. Ja powoli wycofuję sie z inwazyjnych roślin... właśnie dziś walczę z rozchodnikiem.. i nie tylko...
Róża na gifie ma piękny kolor
Koniec przerwy obiadowej... do roboty..