Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

hanka_andrus 08:01, 26 wrz 2013

Wpadłaś jak po ogień do mnie. U Ciebie ruch jak na Piotrkowskiej. Widok z okna nie zapomnę go nigdy, a TY go ciągle uaktualniasz. Ja, niestety, swojego zaokiennego nie mogę tak często zmieniać, ewentualnie dalsze rejony reagują na pory roku, z podziałem na biel, szarość i zieleń. Dlatego uciekam z betonu na swobodę.
Hortulus dla Ciebie.
Bogdzia 08:08, 26 wrz 2013

Dzięki Haniu za Hortulus. Miałam gdzieś ich folder z początków ogrodu , male roslinki , wszystko takie surowe a dziś nie do poznania, pięknie sie zrobiło.
Co do widoku za oknem to i ja już nie mogę go zmieniac , rosliny juz za duże , ale dobrze że w ubiegłym roku wywalczyłam jeszcze troche zmian a szczególnie pozbyłam się jałowca który bardzo psuł widok.Miłego dnia.
Mala_Mi 08:34, 26 wrz 2013

Widzę, że jeszcze prąd jest
U mnie też jest... i włączyliśmy ogrzewanie.... brrr jak zimno i mokro... okropna pogoda.
Bogdzia 10:31, 26 wrz 2013

asc napisał(a)
Widzę, że jeszcze prąd jest
U mnie też jest... i włączyliśmy ogrzewanie.... brrr jak zimno i mokro... okropna pogoda.

A mnie na starośc dziwne bo przestało byc zimno. Zawsze bardzo marzłam a w tamtym roku i w tym wcale mi zimno nie jest . Grzejemy tylko kominkiem i to najczęściej co drugi dzień i na razie mamy oszczedności na gazie.Prawde mówiąc to chyba i na dworzu nie jest zimno bo po ogrodzie jak dotąd tylko w bluzie polarowej chodzę i nigdy zimna nie poczułam, a może te polary takie ciepłe?
Joku 10:40, 26 wrz 2013

Bogdziu, jak się pracuje fizycznie to zaraz robi się ciepło. Życzę przyjemnego dnia.

Lubię patrzeć na twoje widoki z okna, na swoje też. Pewnie dlatego że mam w pamięci zdjęcie przepięknego widoku zaokiennego w jednej z gazet wnętrzarskich sprzed wielu, wielu lat, na które zawzięcie polowałam po EMPIKach.
Bogdzia 10:53, 26 wrz 2013

Joku napisał(a)
Bogdziu, jak się pracuje fizycznie to zaraz robi się ciepło. Życzę przyjemnego dnia.

Lubię patrzeć na twoje widoki z okna, na swoje też. Pewnie dlatego że mam w pamięci zdjęcie przepięknego widoku zaokiennego w jednej z gazet wnętrzarskich sprzed wielu, wielu lat, na które zawzięcie polowałam po EMPIKach.

Już dwa razy odpisałam i raz poszło mi w kosmos a za drugim jakaś dziwna strona sie otworzyła i musiałam się drugi raz logowac by się jej pozbyc. Masz racje Jolu przy pracy się nie marznie. Ja też mam w głowie okładkę bardzo starego numeru ,,Mojego Pięknego Ogrodu " i zdjęcie które wiele lat oglądałam . Na nim w tle dom a na pierwszym planie dwa rh biały i czerwony i pomarańczowa azalia . Przez ta okładkę mam ogród rododendendronowy i ciągle ją widzę choc moje rh juz dawno większe i ładniejsze od tamtych. Pozdrówka slę.
grazyna 12:04, 26 wrz 2013

Zaglądam jak zawsze, stale i niezmiennie
GorAna 12:12, 26 wrz 2013

Bogdzia napisał(a)

A mnie na starośc dziwne bo przestało byc zimno. Zawsze bardzo marzłam a w tamtym roku i w tym wcale mi zimno nie jest . Grzejemy tylko kominkiem i to najczęściej co drugi dzień i na razie mamy oszczedności na gazie.Prawde mówiąc to chyba i na dworzu nie jest zimno bo po ogrodzie jak dotąd tylko w bluzie polarowej chodzę i nigdy zimna nie poczułam, a może te polary takie ciepłe?

Bogdziu o jakiej Ty starości piszesz?.....90 -tka Ci stuknęła...nic nie wiem na ten temat...była jakaś impezka w ogrodzie
makkasia 12:19, 26 wrz 2013

Bodziu,
przejżałam, poczytałam - jesteś jak encyklopedia
Obrazki i piękne i smaczne (nie masz serca ) poczułam ssanie w brzuszku.
Pan Jeżu jest tuczony
Sciskam cieplutko
Anita1978 13:01, 26 wrz 2013

I ja pozdrawiam! Zostawiam kwiatuchy