Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 08:57, 17 paź 2013

asc napisał(a)
Zimowity można sadzić cały rok... Waterlily są piękne

Ale panorama piękniejsza

Miło Cię widziec po całym dniu bez Ciebie.
Bogdzia 09:02, 17 paź 2013

Richie napisał(a)
Bogdziu Twój ogród zachwyca przez cały czas a teraz ujmuje barwami jesieni, jest pięknie. Pozdrawiam.

Rysiu miło Cię u mnie widziec. Byłam wczoraj u Ciebie jak wstawiałeś zdjęcia z wręczenia nagrody ale pomyslałam że poczekam bo moze tych zdjęc bedzie więcej a potem zapomniałam zajrzec ale zaraz to nadrobię. Pozdrawiam.
Bogdzia 09:07, 17 paź 2013

Anita1978 napisał(a)
O, widzę, ż skusiło Cię co nieco z cebul jeszcze! . Ja swoich jeszcze nie wsadziłam, czekam na jakiś słoneczny dzień, coby było to przyjemne

Jak nie kupic jeśli sa ładne i tanie???Pewnie bym wszystkie kupiła gdybym miała gdzie posadzic.Miłego dnia Anitko.
Mala_Mi 09:25, 17 paź 2013

A gdzie była przecena na cebule?
Mala_Mi 10:46, 17 paź 2013

Dziś u siebie robię wyliczenia wycinki drzew.. a u Ciebie za płotem wycinka na całego... a my w ogrodzie za przycięcie gałęzi możemy zbankrutować...
Polska to taki dziwny kraj....... bo dziwni ludzie..... dobrze, ze na forum są w większości jeszcze normalni ...
makkasia 10:57, 17 paź 2013

Bodziu, ja jestem szczęśliwa, że już posadziłam cebule i nie wchodzę tam, gdzie bym mogła je spotkać bo jakby były takie zimowity to na pewno bym kupiła
a gdzi są przceny ??
ściskam
kachat 12:22, 17 paź 2013

Bogdziu, mam do ciebie takie pytanie, które pewnie już padło sto tysięcy razy, ale szukałam i za chiny na tych tysiącach stron nie mogę znaleźć odpowiedzi Powiedz proszę w kilku słowach, w jaką ziemię wsadzasz swoje różaneczniki? Co i jakie proporcje

I drugie pytanko: pamiętasz może, co to za kosodrzewina? Akurat taki pokrój mi się bardzo podoba

Bogdzia 12:34, 17 paź 2013

asc napisał(a)
A gdzie była przecena na cebule?

W Castoramie.
Bogdzia 12:42, 17 paź 2013

asc napisał(a)
Dziś u siebie robię wyliczenia wycinki drzew.. a u Ciebie za płotem wycinka na całego... a my w ogrodzie za przycięcie gałęzi możemy zbankrutować...
Polska to taki dziwny kraj....... bo dziwni ludzie..... dobrze, ze na forum są w większości jeszcze normalni ...

Aniu dlaczego masz zbankrutowac? w Polsce wycinka gałęzi jest dozwolona a na wycinke drzew gminy wydają pozwolenia bezpłatnie , oczywiście wycinka musi byc umotywowana np budową domu , płotu lub względami bezpieczeństwa. Wiem to na pewno bo kilka razy załatwiałam .Natomiast to co sie dzieje w lasach a konkretnie w moim to wolna amerykanka, tak niszczą las że patrzec nie można . Jeśli nawet zostawia jakieś drzewa to one uschną bo upadające ścięte drzewa zdzierają korę z tych które pozostały a często je równiez wyrywają. To jest oburzajace ale dziwna cisza wokół tego świadczy że przykaz jest z góry i nie decyduja o nim lokalni ludzie.
Bogdzia 12:43, 17 paź 2013

makkasia napisał(a)
Bodziu, ja jestem szczęśliwa, że już posadziłam cebule i nie wchodzę tam, gdzie bym mogła je spotkać bo jakby były takie zimowity to na pewno bym kupiła
a gdzi są przceny ??
ściskam

Już pisałam ale powtórzę że w Castoramie. Za male pieniądze warto dokupic cebulek więc ja bym jednak weszła do tego marketu.....