Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:01, 21 paź 2013

Agania napisał(a)

Bogdziu, widok z okna masz hitowy, tak na wiosnę jak i jesienią. Ja osobiście wolę wiosnę, ze względu na temperaturę i chęć wyjścia po zimie do ogrodu, ale jak jesień jest tak ciepła, jak teraz w październiku, to chciałabym, żeby jesień trwała jak najdłużej i wcale ne tęsknię za wiosną

Jak jest piekna jesien to wcale nie nie jest gorzej niz wiosną ale pespektywy inne , ta długa zima w naszym klimacie psuje nastrój cudnej jesieni. Dzieki za miłe słowa. Pozdrówka śle.
Bogdzia 16:05, 21 paź 2013

Enya73 napisał(a)
Obie piękne, nie wiem co wybrać, ale najbardziej przemawia do mnie jesień Pozdrawiam wspaniałą ogrodniczkę

Dzięki za wizytę i miłe słowa. Nie bede ukrywac że mnie te obydwa widoki cieszą choc też wybrałam jesień ale na obydwa w realu napatrzec sie nie moge Nawet do M powiedziałam że aż nie moge uwierzyc ze tak pieknie jest u mnie. Moze inni mają jeszcze piekniej ale ja kocham te swoje widoki i cieszę sie nimi jak dziecko zabawką.Pozdrówka serdeczne dla Ciebie.
Bogdzia 16:06, 21 paź 2013

popcarol napisał(a)
Wow, boskie te widoki nie wiem co ładniejsze...

Ty masz szanse osobiscie sprawdzic i to nawet każdego roku.Pozdrówka.
Bogdzia 16:09, 21 paź 2013

grazyna napisał(a)
Wiosna = młoda, piękna dziewczyna
Jesień = piękna, dojrzała kobieta

Dobrze to ujęłaś Grażynko . To może dlatego jesień wybrałam bo ja już niestety z tych mocno starszych?Ale mój M wybrał wiosne , pewnie dlatego ze starszym panom młode dziewczyny się podobno podobają.
Niewątplwie świetnie to określiłaś.Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 20:31, 21 paź 2013

Wiosna = młoda, piękna dziewczyna
Jesień = piękna, dojrzała kobieta

I dlatego nie wybieram.. świetne porównanie.. chylę czoła przed Grażynki słowami
Rench 00:24, 22 paź 2013

Pozdrawiam Bogdziu
A pokażesz zimę też ,z tego okna ?
Margolka 10:22, 22 paź 2013

Bogdziu, dziękuję za odpowiedź (i przepraszam, że pomyliłam imię ostatnio, ale to przez pośpiech, bo wpadłam tu tylko, jak przeciąg ). Masz rację, poszukam kogoś bliżej Teraz chyba jest dobry czas na ciecie, bo liście i orzechy już prawie wszystkie spadły...
Co do widoku z okna, to jestem oczarowana - coś pięknego! Jeszcze brakuje, jak napisała Rench, zimowego widoku Ja bym nie umiala wybrać - oba widoki są bajkowe, chciałabym zobaczyć na żywo.
Serdecznie cie pozdrawiam. Gosia
Margarete 10:51, 22 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Dzięki za wizytę i miłe słowa. Nie bede ukrywac że mnie te obydwa widoki cieszą choc też wybrałam jesień ale na obydwa w realu napatrzec sie nie moge Nawet do M powiedziałam że aż nie moge uwierzyc ze tak pieknie jest u mnie. Moze inni mają jeszcze piekniej ale ja kocham te swoje widoki i cieszę sie nimi jak dziecko zabawką.Pozdrówka serdeczne dla Ciebie.

Wcale sie nie dziwię że kochasz te swoje widoki zaokienne... bo sa boskie...obie wersje a podejrzewam ze i zimowy widoczek tez byłby urzekający...
Masz piekne miejsce wokół siebie do zycia i tyle. Sama z meżem je po części stworzyłaś, las był ale to wy pomogliscie naturze i teraz jest taki efekt.
Ja swoich cebulowych nie dokończyłam jesli chodzi o sadzenie, robie to na raty, mam nadzieję,że teraz przez tych kilka nadchodzących ciepłych dni uda mi sie choć po godzince po pracy uszczknąć trochę czasu na ogródkowanie przed zmrokiem.
Posadziłam tak jak Karolina równiez wsród liliowców ( tych od ciebie..) powinno byc ładnie na wiosnę a potem latem liliowce przykryja liście cebulowych. A i jeszcze donosze że jeden z twoich liliowców - chyba ten niski żólty Stella del Oro zakwitł u mnie... teraz ..

Bogdzia 10:58, 22 paź 2013

Rench napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu
A pokażesz zimę też ,z tego okna ?

Reniu tak na szybko znalazłam takie zdjęcie , jest z tego roku z pierwszego dnia wiosny czyli 21 marca.

Bogdzia 11:00, 22 paź 2013

Margolka napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za odpowiedź (i przepraszam, że pomyliłam imię ostatnio, ale to przez pośpiech, bo wpadłam tu tylko, jak przeciąg ). Masz rację, poszukam kogoś bliżej Teraz chyba jest dobry czas na ciecie, bo liście i orzechy już prawie wszystkie spadły...
Co do widoku z okna, to jestem oczarowana - coś pięknego! Jeszcze brakuje, jak napisała Rench, zimowego widoku Ja bym nie umiala wybrać - oba widoki są bajkowe, chciałabym zobaczyć na żywo.
Serdecznie cie pozdrawiam. Gosia

Małgosiu faktycznie dobry czas teraz na wycinkę i na orzecha nie potrzeba zgody bo to drzewo owocowe.Na żywo mój ogród możesz oglądac ile chcesz bo nie masz daleko, ale gdybys chciała razem z innymi to na 24 maja sie szykuj -zapraszam.