Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:20, 24 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Kasiu, wiadomość odebrałam, rozumiem, wszystko jest ok. Wybacz, rzadko tam zaglądam, oczywiście brak czasu jest tego przyczyną. Pozdrawiam Cię. Mam nadzieję, że Bogdzia nam wybaczy?

Gadajcie ile chcecie.
luiza_jakubo... 22:27, 24 paź 2013

Dzięki .Przebiśniegi posadzone.Nie wiem tylko, czy można już przesadzać róże, czy jeszcze czekać aż zgubią liście?
paniprzyroda 22:41, 24 paź 2013

Myślę, że jak najbardziej już można przesadzić. Przytnij jedną trzecią korzeni, łodygi również na ok. 30 cm, oberwij je z liści i sadź śmiało, nie czekaj już.
marzena 09:04, 25 paź 2013

Bogdziu, dziękuję za rady i szybką odpowiedź
mam jeszcze mnóstwo czasu do wiosny na sadzenie i ostateczny wybór rh, ale zastanawiam sie nad najlepszą opcją dla siebie...
jak już będę 'na kupnie' to jeszcze raz ewentualnie zawrócę Ci tym głowę...
o werbenie pamiętam, ale jeszcze nie zbieram nasion
Milka 10:37, 25 paź 2013

Zostawiam uśmiech, dziś kolejny piękny dzień, nie mogę już doczekac się wolnego i prac ogrodowych, chociaż dom w strasznym stanie, wybiorę ogród
pozdrawiam
paniprzyroda 18:16, 25 paź 2013

Witam Bogdziu, piekny dzień był dzisiaj, podziałałam trochę w ogrodzie, przesadziłam do nowego młode sadzonki szałwii, białej naparstnicy, różowego przetacznika. Odkryłam też, że pod magnolią kwitnie mi biały ciemiernik. Mam go od wielu lat, słabo się rozrasta, ale kwitnie niezawodnie o tej porze. Jutro muszę spróbować mu zrobić zdjęcia.
Wychodząc po południu do ogrodu, pod drzwiami wejściowymi zobaczyłam maleńkiego ptaszka, chyba musiał uderzyć się o okno i spaść. Pierwszy raz takiego widziałam z bliska: zielono-szaro-limonkowy, z prześliczną pomarańczowo-czerwoną kreseczką na łebku. Szybko go podniosłam, bo trzy koty w pobliżu już czekały, oblizując się łakomie. Jak go już wyniosłam w bezpieczne miejsce, to dopiero pomyślałam, że mogłam zrobić mu zdjęcie. Wróciłam z aparatem, ale go już nie było, odleciał. Muszę sprawdzić, co to był za ptaszek. Pozdrawiam. Aha, zwierzęta lubią Twój ogród (wizytówka), śliczne zdjęcia.
Mala_Mi 19:14, 25 paź 2013

Ledikanese u mnie sie przebarwiły i zgubiły prawie wszystkie liście... czy to normalne. Jak tam Twoje?
Bogdzia 19:29, 25 paź 2013

marzena napisał(a)
Bogdziu, dziękuję za rady i szybką odpowiedź
mam jeszcze mnóstwo czasu do wiosny na sadzenie i ostateczny wybór rh, ale zastanawiam sie nad najlepszą opcją dla siebie...
jak już będę 'na kupnie' to jeszcze raz ewentualnie zawrócę Ci tym głowę...
o werbenie pamiętam, ale jeszcze nie zbieram nasion

Marzenko oczywiście zawsze jestem do dyspozycji o ile potrafię pomóc. Pozdrawiam.
Bogdzia 19:30, 25 paź 2013

irena_milek napisał(a)
Zostawiam uśmiech, dziś kolejny piękny dzień, nie mogę już doczekac się wolnego i prac ogrodowych, chociaż dom w strasznym stanie, wybiorę ogród
pozdrawiam

Ja w takich sytuacjach tez zawsze wybieram ogród bo praca w nim sprawia mi większą przyjemnośc niż praca w domu.Pozdrawiam Irenko .
Bogdzia 19:36, 25 paź 2013

paniprzyroda napisał(a)
Witam Bogdziu, piekny dzień był dzisiaj, podziałałam trochę w ogrodzie, przesadziłam do nowego młode sadzonki szałwii, białej naparstnicy, różowego przetacznika. Odkryłam też, że pod magnolią kwitnie mi biały ciemiernik. Mam go od wielu lat, słabo się rozrasta, ale kwitnie niezawodnie o tej porze. Jutro muszę spróbować mu zrobić zdjęcia.
Wychodząc po południu do ogrodu, pod drzwiami wejściowymi zobaczyłam maleńkiego ptaszka, chyba musiał uderzyć się o okno i spaść. Pierwszy raz takiego widziałam z bliska: zielono-szaro-limonkowy, z prześliczną pomarańczowo-czerwoną kreseczką na łebku. Szybko go podniosłam, bo trzy koty w pobliżu już czekały, oblizując się łakomie. Jak go już wyniosłam w bezpieczne miejsce, to dopiero pomyślałam, że mogłam zrobić mu zdjęcie. Wróciłam z aparatem, ale go już nie było, odleciał. Muszę sprawdzić, co to był za ptaszek. Pozdrawiam. Aha, zwierzęta lubią Twój ogród (wizytówka), śliczne zdjęcia.

Ładnie dzis było faktycznie choc rano była bardzo gesta mgła .Ja też popracowałam w ogrodzie, ale chyba się za lekko ubrałam bo teraz mam dreszcze. Jak sfotografujesz ciemiernika to wstaw u mnie jego sdjecie , wogóle jak zrobisz zdjecia to wstawiaj śmiało u mnie.Co do ptaszka to pewnie był zniczek lub mysikrólik bo one mają na główkach takie kolorowe kreseczki. Zobacz w internecie do którego bardziej był podobny.Obydwa są maleńkie i śliczne.Miło mi że obejrzałas wizytówke choc zdjecia sa tam już stare ale chyba daja jakieś pojęcie o moim ogrodzie. Pozdrawiam serdecznie Mariolko.