Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Ewa 05:53, 31 paź 2013

Bogdziu, u nas też wczoraj było zimno brrr, że nawet nie dokończyłam sadzić cebulek. Mam dziś zamiar jeszcze dokupić, bo jak już człowiek zacznie to jeszcze by się chciało
kasiek 06:49, 31 paź 2013

Bogdzia napisał(a)

Masz racje uroda brzóz jest wielka i chyba kazdy to docenia.Co do iglaków to mój M sie ucieszy z tego co piszesz bo ja usilnie chcę je ograniczyc w wielkosci a on broni własną piersią. Właśnie dzis mu powiedzialam ze nikt tych jego iglaków nie chwali a Ty akurat dziś pochwaliłaś. Nie przestrasz sie tego co piszę , to wszystko z uśmiechem na ustach bo wprawdzie on Twoje słowa wykorzysta ale ja z tych upartych , coś tam przez zimę i tak wywalczę.Pewnie ze w ogrodzie potrzebne i liściaste i iglaste żeby przez cały rok było na co popatrzec.Pozdrawiam Kasiu serdecznie.

Ja pisze prawde - bez przymilania. Twoja wyspa iglakowa bardzo mi się podoba i nic na to nie poradzę. Masz piekny ekran z liściastych a iglaki pięknie sie na tym tle prezentują. Jak zielona wyspa
Bogdzia 07:26, 31 paź 2013

monteverde napisał(a)

Byłam dobrze ubrana no i wspomagaliśmy się przepyszną naleweczką ale widok niesamowity jak te byki z wieńcami podnoszą łby do góry i ryczą, a nad ranem to mgła się na polanę pięknie zaczęła pokładać, no widok niesamowity ale na rykowisku to one też potrafią ze sobą walczyć zdjęć nie robiłam, bo nie miałam ze sobą aparatu, ale w pamięci zostaną widoki do końca życia

Aniu zazdroszczę bo widok na pewno pozostaje w pamięci i mało kto ma taką możliwośc by takie widowisko zobaczyc.Miłego dnia.
Bogdzia 07:28, 31 paź 2013

Ewa napisał(a)
Bogdziu, u nas też wczoraj było zimno brrr, że nawet nie dokończyłam sadzić cebulek. Mam dziś zamiar jeszcze dokupić, bo jak już człowiek zacznie to jeszcze by się chciało

Oj masz racje , ja kilka razy dokupywałam a mam ze 20km do sklepu z cebulkami , gdybym miała bliżej pewnie jeszcze wiecej bym kupiła.
Bogdzia 07:30, 31 paź 2013

kasiek napisał(a)

Ja pisze prawde - bez przymilania. Twoja wyspa iglakowa bardzo mi się podoba i nic na to nie poradzę. Masz piekny ekran z liściastych a iglaki pięknie sie na tym tle prezentują. Jak zielona wyspa

Niewątpliwie jest zielona wyspa i dobrze ze jest bo zimą nie było by na czym oka zawiesic, ja potrzebuję zielonego koloru do równowagi psychicznej , no nie potrafię zyc bez tego koloru, ale już te drzewa mozna by przyciąc bo będą za wielkie. Przynajmniej niektóre.Miłego dnia Kasiu.
Bogdzia 07:32, 31 paź 2013

Dziś u mnie biało , przymrozek . Zero stopni na wysokości 1,7m a przy ziemi pewnie z -2 bedzie. Miłego dnia wszystkim życzę.

Mala_Mi 08:11, 31 paź 2013

U nas też przymrozek.. i szybki w aucie do skrobania... na pociechę dziś słoneczko... zaraz fugujemy resztę ścieżki.. niech tylko synuś sie dowlecze do mnie....

U nas takich karmników dalej nigdzie nie widziałam.. na szczęscie tylko jeden pękł, ale sklejony funkcjonuje nadal W sąsiedniej miejscowości M wypatrzył zielonego dzięcioła... mówi.. że może i do nas dolecą
Margarete 13:57, 31 paź 2013

Bogdzia napisał(a)
Dziś u mnie biało , przymrozek . Zero stopni na wysokości 1,7m a przy ziemi pewnie z -2 bedzie. Miłego dnia wszystkim życzę.

Te rosliny wyglądają jakby na jakimś morzu albo jeziorze były, jak wyspy w tej zielono-szarej powierzchni.......
U mnie tez rano przymrozek na trawnikach i szron widziałam. Juz prawie listopad.......... ale i tak w tym roku mało tych szarg jesiennych było .....a kazdy kolejny dzien przybliża nas do WIOSNY !
Pozdrawiam
malgorzata_s... 17:38, 31 paź 2013

Cudna ta fotka. U nas dzisiaj -3 było i mgła jak mleko, ale później słonko wyszło i nastrój zaraz mi się poprawił Pozdrawiam Bożenko.
Bogdzia 18:39, 31 paź 2013

asc napisał(a)
U nas też przymrozek.. i szybki w aucie do skrobania... na pociechę dziś słoneczko... zaraz fugujemy resztę ścieżki.. niech tylko synuś sie dowlecze do mnie....

U nas takich karmników dalej nigdzie nie widziałam.. na szczęscie tylko jeden pękł, ale sklejony funkcjonuje nadal W sąsiedniej miejscowości M wypatrzył zielonego dzięcioła... mówi.. że może i do nas dolecą

No to mrozik nam jednakowo przymroził ale później było ciepło i miło przez cały dzień.Na dzięcioła zielonego lub zielonosiwego największe szanse mielibyście gdyby na działce było wielkie mrowisko , one uwielbiają mrówki. U mnie był jeden rok taki ze co krok to było mrowisko i tylko wtedy przylatywał do mnie ten dziecioł, łaził po ziemi i wyłapywal mrówki. Lubi rownież owoce najchetniej takie drobne i zimą jak nie ma mrówek to owocami nie pogardzi choc do mrowisk i zimą sie dobiera.