Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 15:12, 02 lis 2013

Mam oko wodne, to może i jętki się doczekam....za kilka lat

A u Bogdzi ławeczek jest sporo I romantycznych zakątków też
Urszulla 17:24, 02 lis 2013

Bogdziu, pisałaś u Kasi Bawarki że do róż dobrze jest powojniki sadzić. Czy masz też na myśli powojniki płożące. Albo wiesz może coś bliżej o powojnikach płożących
Bogdzia 19:02, 02 lis 2013

Kasik napisał(a)

Matematyka łączy się bardzo z muzyką. Poza tym każdy ogród jest realny, tylko że mniej lub bardziej "uduchowiony". To. że w Twoim ogrodzie jest czytelność barw, a nie ma ławeczek i traw szeleszczących to nie znaczy, że nie jesteś romantyczna.

Widać są różne odmiany tego romantyzmu.

Trawy szeleszczące są choc nie we wielkiej ilości , ławeczki też sie znajda , co prawda potrzebna już ich wymiana ze wzgledu na wiek ale jakieś tam są. Buziaki przesyłam.
Bogdzia 19:03, 02 lis 2013

agniecha973 napisał(a)
A romantyczna matematyczka to jakiś oksymoron???
Przecież zimne ognie istnieją i dobrze się mają

Pozdrówka. Za jętki i wiele innych też dziękuję.

Masz racje ze to oksymoron ale widac można godzic przeciwieństwa bo tyle róznych utworzono.
Bogdzia 19:06, 02 lis 2013

monteverde napisał(a)

Ale widok w 2011 lub 10 była inwazja jętki w Przemyślu pozdrawiam

Choc to ładnie wygląda to jednak inwazja musi byc uciążliwa i wolę małe ich ilosci. Pozdrówka.
Kasik 19:06, 02 lis 2013

Ja też przesyłam buziaki, a wieczorem zajrzę do Twojego ogrodu, by sny były kolorowe.
Bogdzia 19:07, 02 lis 2013

Mariusz napisał(a)
Chyba w 2009, szuflami zbierali, kochały się do śmierci, a potem stały się karmą dla ptaków. W masie robią wrażenie.

Zawsze marnie kończą choc tak pięknie wygląda ich lot.Pozdrawiam Mariusz.
Bogdzia 19:10, 02 lis 2013

asc napisał(a)
Mam oko wodne, to może i jętki się doczekam....za kilka lat

A u Bogdzi ławeczek jest sporo I romantycznych zakątków też

Na pewno je zobaczysz tylko oroblem w tym by nie pomyślec że to komary bo tak już ktośkiedys u mnie powiedział .Buziaki ślę .
Bogdzia 19:18, 02 lis 2013

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, pisałaś u Kasi Bawarki że do róż dobrze jest powojniki sadzić. Czy masz też na myśli powojniki płożące. Albo wiesz może coś bliżej o powojnikach płożących

Ula u mnie róże raczej kiepsko rosną głównie pewnie przez słabą ziemię i jak posadziłam róze pnące i prawie mi nie rosły to w koncu zdenerwowałam sie i na te popory sadziłam pnace clematisy i wyobraź sobie ze róze od razu zaczynaly rosnac. rosły tak razem a czasem nawet miały okazałe rozmiary , nawet w tym roku musieliśmy dołożyc drugą podporę i jedną z tych roślin skierowac na nią bo trudno było obydwie wiązac do jednej podpory tak się rozrosły. Ponieważ to zjawisko mi się powtarzało to doszłam właśnie do wniosku że one muszą na siebie dobrze wpływac. Powojniki płożące mam jednak były sadzone niedawno bo w listopadzie ubiegłego roku , też miały zastąpic róze . Poniewaz to ich pierwszy rok to wiele nie powiem ale rosły i kwitly do późnej jeieni , na jednym jeszcze jakieś marne kwiatki są . U mnie one mają o tyle źle rosna na pólce , takim murku , przez to mają mniej wody a na dodatek za plecami mają azalie japońskie , które wymagają całkiem innych nawozów , zobaczę jak bedą sobie radzic.Pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 19:20, 02 lis 2013

Kasik napisał(a)
Ja też przesyłam buziaki, a wieczorem zajrzę do Twojego ogrodu, by sny były kolorowe.

Dzięki Kasiu , miło mi że zagladasz i jeszcze piszesz tyle miłych słów to jest tak jakbym czekoladki jadła.