Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:33, 03 lis 2013

Mariusz napisał(a)
A i kosy również nie pogardzą jabłkami, witajcie , faktycznie leje i leje, świata nie widać

Masz rację kosy również ale im trzeba nisko położyc to predzej zjedza , myślę ze jednak kwiczoły wszystkich zostawia w tyle choc i jemiołuszki też potrafią sporo zjeśc. U mnie widziałam nawet grubodzioby podjadające ale tylko male ilości.Nie zazdroszczę Wam tego ulewnego deszczu. Pozdrawiam serdecznie.
Tess 22:46, 03 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Szczerze mówiąc nie chciałabym miec wnuczków na całe wakacje bo potem jak by pojechaly to ta cisza chyba byłaby nie do wytrzymania . Człowiek szybko sie przyzwyczaja do ich gadania , do ruchu w domu , po wyjeździe bym się chyba zapłakała.

Oj, sama prawda w Twoich słowach, Bożenko. Moja mama bardzo ciężko przeżyła wyprowadzkę swojej najmłodszej córki z trójką dzieci - dom taki pusty się stał. Długo nie umiała się w nowej rzeczywistości odnaleźć. Na szczęście blisko się wyprowadzili

Rododendronom dodałam ciemierniki. Dziękuję za radę
Buziaki zostawiam
Margarete 02:23, 04 lis 2013

Wpadłam z pozdrowieniami, jętki widziałam - sliczne , Kasi_luizy brzózki tez pełne uroku, szkoda że tak rzadko wstawia foty....
U mnie tez zakończył sie maraton rodzinno-kulinarno-cmentarny i przyznam sie że po wyjeździe dzieci padłam na kanape i nie miłam siły na porzadkowanie tego rozgardiaszu który pozostał......... może jutro sie wezme za to, a to że widze sie z moja wnusia raz na miesiąc mniej więcej to mi troche za rzadko choć nie wiem czy dałabym rade częściej takie kilkudniowe martony odbywac jak ten ostatni, nie te lata już chyba.......
Buziaki !
Rench 06:48, 04 lis 2013

Miłego Dnia
Bogdzia 12:46, 04 lis 2013

Tess napisał(a)

Oj, sama prawda w Twoich słowach, Bożenko. Moja mama bardzo ciężko przeżyła wyprowadzkę swojej najmłodszej córki z trójką dzieci - dom taki pusty się stał. Długo nie umiała się w nowej rzeczywistości odnaleźć. Na szczęście blisko się wyprowadzili

Rododendronom dodałam ciemierniki. Dziękuję za radę
Buziaki zostawiam

Wyobrazam sobie jak trudno było Twojej mamie.Miłego dnia Tessiu.
Bogdzia 12:50, 04 lis 2013

Margarete napisał(a)
Wpadłam z pozdrowieniami, jętki widziałam - sliczne , Kasi_luizy brzózki tez pełne uroku, szkoda że tak rzadko wstawia foty....
U mnie tez zakończył sie maraton rodzinno-kulinarno-cmentarny i przyznam sie że po wyjeździe dzieci padłam na kanape i nie miłam siły na porzadkowanie tego rozgardiaszu który pozostał......... może jutro sie wezme za to, a to że widze sie z moja wnusia raz na miesiąc mniej więcej to mi troche za rzadko choć nie wiem czy dałabym rade częściej takie kilkudniowe martony odbywac jak ten ostatni, nie te lata już chyba.......
Buziaki !

Kasia -Luiza powinna wiecej wstawiac , no może teraz damy jej spokój bo coraz gorzej w ogrodzie ale zimą i na wiosnę nie odpuścimy, ma tak pięknie i chowa przed ludzmi.
Wiesz Małgosiu że ja wczoraj też po napisaniu kilku postów poszłam spac , jednak człowiek już coraz starszy i taka bieganina przy gościach , nawet rodzinie sprawia ze potem łóżeczko jest potrzebne.Miłego dnia.
Bogdzia 12:52, 04 lis 2013

Rench napisał(a)
Miłego Dnia

Reniu również dla Ciebie. U mnie jest dziś pięknie . Dla Ciebie i innych zaglądajacych dzisiejsze róże zaglądajace przez okno do domu.

hanka_andrus 14:48, 04 lis 2013

W tym roku Wasze róże długo kwitną! Ja czekam na możliwą pogodę, żeby jeszcze wyskoczyć do ogrodu, może i moje z kwiatami? Jak je zostawiałam tydzień temu, to pąki były dość duże.
Pozdrawiam i dziękuję za zaglądanie do mnie. Jeszcze jestem na łasce.
Mala_Mi 15:05, 04 lis 2013

Bogdzia - u nas deszcz był bardzo potrzebny. W gazecie napisali, że aby poziom wód gruntowych doszedł u nas do normalnego poziomu to musi padać non stop 3 tygodnie.
malgorzata_s... 16:21, 04 lis 2013

Śliczne te róże zaglądajace na Ciebie przez okno. Widoczki z okien u Ciebie cudowne zawsze Pozdrawiam.