Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:24, 04 lis 2013

monitka napisał(a)
Bogdziu dziękuję za foto Fantastiki. Duży już z niej krzew i wcale nie widać zdeformowania. Moje kwiaty wydawały mi się bardziej różowe ale może to kwestia monitora. Tak czy siak są piękne.

Fajnie ci te różyczki w okna jeszcze zaglądają u mnie jest to samo. Jeszcze cieszą oczy.

Monitko to nie sprawa monitora tylko one na początku kwitnienia mają mocniejszy kolor a później bledszy . Porównaj te zdjecia.

Bogdzia 21:25, 04 lis 2013

ka1sia napisał(a)
Bogdziu, jeszcze lato zagląda Ci do okienka piękne widoki pozdrawiam cieplutko

Cieszy mnie ta róża zaglądająca w okno , tym bardziej że to spory bukiet bo 15 kwiatów , na zdjeciu jest tylko częśc. Pozdrówka Kasiu serdeczne.
monitka 21:30, 04 lis 2013

Bogdziu i wszytko jasne. Swoje kupowałam już na granicy przekwitania. Stąd ten jaśniejszy kolor.
Bogdzia 21:44, 04 lis 2013

monitka napisał(a)
Bogdziu i wszytko jasne. Swoje kupowałam już na granicy przekwitania. Stąd ten jaśniejszy kolor.

Dobrze ze sie wyjaśniło.
anula_wn 12:30, 05 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Szczerze mówiąc nie chciałabym miec wnuczków na całe wakacje bo potem jak by pojechaly to ta cisza chyba byłaby nie do wytrzymania . Człowiek szybko sie przyzwyczaja do ich gadania , do ruchu w domu , po wyjeździe bym się chyba zapłakała. Moje wnuki sa stosunkowo blisko i jak zatęsknie zawsze mogę do nich pojechac.Najbardziej jabłka lubią kwiczoły , wprost za nimi przepadają ,nie odejda dokąd nie zjedzą do końca a jak jablek jest wiecej to wszystkie musza zjeśc. Lubia je tez jemiołuszki ale te trudniej spotkac no i sikorki, ale kwiczołom nikt nie dorówna.Pozdrawiam Aniu.

Bogdziu, dziękuję za odpowiedź
w takim razie u nas kwiczołów nie ma..... jabłuszka mi zawsze zostawały, a sikorki się słabo nimi interesowały.....

co do wnucząt, to u moich rodziców 2 już dorosło , 2 prawie, a mój najmłodszy
ale jak tamte były małe, to było głooośno.... mam rodziców nad morzem, więc dla dzieci to frajda i siedzą tam całe wakacje
Mala_Mi 13:27, 05 lis 2013

Fantastika ma fantastyczny kolor
U nas pada...... i dobrze dla roślin.... dla mnie gorzej, ale przeżyje
paniprzyroda 17:11, 05 lis 2013

Witam Bogdziu, chciałabym takie róże w oknie, ale popatrzę u Ciebie. Zdjęcia ciemiernika zrobiłam, kiedyś widziałam w sprzedaży w biedro kwitnące bordowe i żałuję, że nie kupiłam, a nie pamiętam czy to było wiosną czy jesienią. W wolniejszej chwili przetestuję wstawianie zdjęć. Jeszcze trochę pracy zostało: zadołować doniczki, powiązać trawki, przygotować stroisz i kompost do okrywania roślin. Powschodziły mi czosnki, przysypałam je kompostem, tak jak Ty swoje cebulowe, ale nie mam pojecia, jak z nimi będzie wiosną, bo na pewno nie zakwitną, ale co z cebulkami? Mam je wsadzone w koszyczki, może wyjąć z ziemi, ale nie mam miejsca na pędzenie ich. Co Ty myślisz?
Milka 17:26, 05 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Ja też miałam juz podlewac ale i mnie deszczyk popadał . Teraz juz dośc zimno to przy podlewaniu mozna nieźle zmarznac więc dobrze ze nie było potrzebne.Buziaki przesyłam.

też wyjątkowo cieszyłam się z deszczu, rodki i inne napiły się do woli
a ta róża to wyjątkowa, wie, że chcesz ją z okna podziwiać
Kindzia 17:48, 05 lis 2013

Dzisiaj już typowo listopadowa pogoda Wieje, zimno i deszcz. Paskudnie. Jak listopad przeżyjemy, to tylko jeszcze marzec nam zostanie taki niewyraźny...
Cieplutko pozdrawiam
Madzenka 19:48, 05 lis 2013

Bigdziu mogę Wam odpompować wodę z mojego ogrodu... Nigdy niedoboru nie mam.... Na bagnach mieszkam