Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:20, 08 lis 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Bogdziu u nas w lesie orzechów więcej niż w ogrodach. Łobuzice wynoszą i chowają pod drzewami. Tu pięć tam sześć itd. Pozdrawiam

U mnie w lesie nie ma orzechów ale buki mają swoje orzeszki i wiewiórki też je lubią , niestety są lata kiedy jest ich wielki urodzaj i takie gdy jest ich mało , w tym roku wszystkich orzechów jest mało i pewnie bedą miały problem z wyżywieniem.Dobrze jeśli u Ciebie wiewiórki mają taki dobrobyt. Zakopywanie orzechów to również zwyczaj sójek .Pozdrówka.
Bogdzia 21:22, 08 lis 2013

popcarol napisał(a)
Gdzie ta ruda się u Was zapuściła, to przy orzechu przed garażem jest? musiała cały ogród przebiec! Ale cudne zwierzątko
Mam nadzieję że jutro choć pół dnia nie będzie padać.. pozdrawiam!!

Dobrze zgadłas przez cały ogród musiała przejśc bo to faktycznie przy garażu jest. Ja też liczę na trochę ładnej pogody jutro. Pozdrawiam Karola serdecznie.
Agania 21:22, 08 lis 2013

Piękna, ta ruda, Bogdziu, u mnie była taka ciemno brązowa, ale ja ją ratowałam, bo koty już się na nią czaiły, pozamykałam łobuzów w domu i sobie uciekła Mieszka u sąsiada on ma spory sad, widuję ją jakiś raz na ruski rok
Bogdzia 21:24, 08 lis 2013

Welka napisał(a)
Co ja bym dała za takiego ślicznego rudzielca w ogrodzie.
Uwielbiam patrzeć na wiewiórki, kolor mają przepiękny, a jeszcze jakby mi gdzieś w pobliżu skakały, to pełnia szczęści normalnie
Pozdrawiam

Ja też je lubię ale trudno wybrac co lepej miec bo one wyjadaja jaja i młode ptaszki i to juz nie jest fajne więc najlepiej jest jak mieszkają w lesie a do ogrodu przychodza w gosci. Pozdrawiam Ewelinko.
AgnieszkaW 21:25, 08 lis 2013

Śliczna ta wiewiórka, u mnie była kiedyś taka ciemnobrązowa, droczyła się z kotem, co on wylazł na drzewo, to ona hop - na czubek kolejnego drzewa i tak kilka razy, można bylo film kręcić. Pozdrawiam Bogdziu
Kasiek 21:25, 08 lis 2013

Bogdziu ze znanych Montan to Marjorie, Tetrarose(bardzo ladny), Elizabeth, Mayleen, Gothenburg, Superba, Pink Perfektion, Freda (bardzo ladny), Jenny Keay.Jest ich sporo i co jeden to ladniejszy. Jest ich oczywiscie duzo wiecej, tu podalam tylko najbardziej popularne.
Bogdzia 21:27, 08 lis 2013

Agania napisał(a)
Piękna, ta ruda, Bogdziu, u mnie była taka ciemno brązowa, ale ja ją ratowałam, bo koty już się na nią czaiły, pozamykałam łobuzów w domu i sobie uciekła Mieszka u sąsiada on ma spory sad, widuję ją jakiś raz na ruski rok

No tak koty lubia polowac i nie przepuszcza okazji ale one tez potrafią walczyc i kot mógłby oberwac .W sadzie łatwo znajdzie miejsce do życia a do Ciebie niech przychodzi w gości, myslę ze jest częściej niz Ty ją widzisz. Pozdrówka.
Bogdzia 21:29, 08 lis 2013

Kasiek napisał(a)
Bogdziu ze znanych Montan to Marjorie, Tetrarose(bardzo ladny), Elizabeth, Mayleen, Gothenburg, Superba, Pink Perfektion, Freda (bardzo ladny), Jenny Keay.Jest ich sporo i co jeden to ladniejszy. Jest ich oczywiscie duzo wiecej, tu podalam tylko najbardziej popularne.

Kasiu dzięki za te nazwy ale z tego co widziałam to u nas jedynie Frede można kupic i Rubensa i na tym wybór się kończy wiec chyba ta Freda będzie żeby miec różne. Pozdrówka.
Bogdzia 21:31, 08 lis 2013

AgnieszkaW napisał(a)
Śliczna ta wiewiórka, u mnie była kiedyś taka ciemnobrązowa, droczyła się z kotem, co on wylazł na drzewo, to ona hop - na czubek kolejnego drzewa i tak kilka razy, można bylo film kręcić. Pozdrawiam Bogdziu

Agnieszko no i gdzie ten film albo chociaż zdjęcia , nie marnuj takich okazji. Fajnie to musiało wyglądac. Miłego weekendu.
eliza3 21:46, 08 lis 2013

Bogdziu, śliczna ruda kitka Jak ja dawno wiewiórki nie widziałam...
Pamiętam wiewiórki u moich rodziców, rosły tam trzy orzechy, więc miały po co przychodzić, a u mnie nie ma wiewiórek...i nie ma się co dziwić, bo po co miały by przychodzić Orzechów niet, a w sąsiednich ogrodach też jedzonka brak, więc pewnie trzymają się lasu...
Dobrze, że robisz zdjęcia i nam pokazujesz, dziękuję