Wstyd się przyznac ale nie wiem czy pachnie. Na pewno pachnie pontyjska i Narcissflora ale czy ta to nie wiem . Jak nie zapomnę to wiosna sprawdze. Kupuj Irenko , do rh się przekonałaś to i azalie kup. One rosną wolniej od rh ale te ciepłe kolory bardzo sa w ogrodzie potrzebne. Miłego tygodnia.
Ha Ha Ha tylko skąd taką jak Twoja płytę wziąć. Moja mogłaby jeszcze bardziej przygnębić, chociaż to powoli zaczyna się zmieniać. Bożenko, u mnie jest wykład na temat uprawy ziemniaka jadalnego
Wczoraj nie mogłam już odpisać, choć wiadomość odczytałam na telefonie. Muszę przyznać, że Twój wątek był pierwszym dzięki któremu, wiosną tego roku trafiłam na ogrodowisko i się w nim zakochałam. Cały czerwiec czytałam Twoje dwie odsłony a sama wiesz ile tego masz. Dzięki Twoim wpisom sporo się nauczyłam łacznie z tym, że wszystko się zapisuje na kartkach (tzn. odmiany). Całe dwa miesiące wakacyjne (a pracuję w Twoim zawodzie) pogłębiałam wiedzę "ogrodowiskową" i podziwiałam cudne ogrody. Teraz do rzeczy mam trzy rh dwie odmiany, mam karteczki a trzeciej nie mogę poszukać ( a tak je chowałam!). Rh ponticum Variegatum, rh goldshine a trzeci to ten który mam w avatarku. Azalie mme van Hecke, druga to Cannon's Double. Pierwotnie posadziłam je w przedogródku, z zachodniej strony. Po lekturze Twoich stronek w czerwcu przesadziliśmy pod płot drewniany i rosną po północnej stronie płotu i dodatkowo pod drzewami. O podlewanie bardzo dbałam całe lato, nawoziłam regularnie, tej jesieni też dbam o regularne podlewanie. Pączki kwiatowe zawiązane w bardzo dużej ilości.
Jolu przeciez masz trochę kwiatów np wiosennych cebulowych wiec ich zdjecia już można nagrac na płytę. Wiem że masz młodziutki ogród ale pamietam że miałaś cebulowe i białe rh takie trzy obok siebie , chyba nawet pisałam żebyś je szerzej posadziła. Jestem pewna ze wiosną będziesz miała jeszcze wiecej roślin a w ostateczności moge Ci taką moja płytę wysłac ale najbardziej cieszą zdjecia własnych roślinek. Jak tylko wszystkim odpisze zajrzę popatrzec na tą uprawe ziemniaka , nie mam wielu wpisaów to niedługo zajrzę.