Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 09:32, 14 lis 2013

irena_milek napisał(a)

, mroz byl, wszystko biale

A u mnie mrozu ani śladu za to mgły sa.

Bogdzia 09:34, 14 lis 2013

Agania napisał(a)
Bogdziu z katalogowałm sobie Twoje azalie, będę musiała przywieść górę żyznęj gleby u siebie, bo z tego co piszesz to moje mają za wilgotno, wiosną będą u mnie rewolucje azaliowe

pozdrawiam cieplutko

Agatko azalie na pewno nie potrzebują tyle wody co rh ale wilgoc muszą miec bo rosna jednak w torfie a on szybko wysycha.
Agania 09:43, 14 lis 2013

Bogdziu, dziękuję wkleję Nawiozę im torfu i wymieszam z gliną i piaskiem, te co rosną u mnie tak rahitycznie, mają za mokro ze względu na wiosenne roztopy i zaleganie wody w glinie, a latem za sucho, wtedy podlewam, ale to dla nich za mało, konieczny zielony żywopłot, mus im robić osłonę od wiatrów
Miłego dnia Ci życzę u mnie dzisiaj trochę jaśniej, może słonko wyjdzie
Bogdzia 10:02, 14 lis 2013

Agania napisał(a)
Bogdziu, dziękuję wkleję Nawiozę im torfu i wymieszam z gliną i piaskiem, te co rosną u mnie tak rahitycznie, mają za mokro ze względu na wiosenne roztopy i zaleganie wody w glinie, a latem za sucho, wtedy podlewam, ale to dla nich za mało, konieczny zielony żywopłot, mus im robić osłonę od wiatrów
Miłego dnia Ci życzę u mnie dzisiaj trochę jaśniej, może słonko wyjdzie

Agatko najwięcej zależy od tego jak się je posadzi . Muszą rosnąc na tym samym poziomie co w doniczce , absolutnie nie nizej a jeżeli masz ziemię gliniastą i mokro tam jest to powinny byc posadzone wyzej żeby woda miała gdzie odpływac, tak samo rh, więc jak bedziesz sadziła to zwróc na to uwagę bo wiele roślin sadzi sie nizej niz rosly w doniczkach i wyrobił sie nam taki nawyk sadzenia a rh i azalie tego nie znoszą i trzeba o tym pamiętac.Pozdrawiam.
kaisog1 10:22, 14 lis 2013

Bożenko u nas tez dzisiaj mgły... zimno sie zrobiło i ponuro.... brak koloru i słoneczka Pozdrowienia zostawiam
Milka 11:26, 14 lis 2013

Farciara u nas i mróz, aż -3!!! i mgły, ale teraz słońce, ciekawa jestem, jak przeżyją to moje kordyliny i głogowniki o jaśminowcu z Krety nie wspominając, wózek jest, ale nie schowałam
Bogdzia 13:15, 14 lis 2013

irena_milek napisał(a)
Farciara u nas i mróz, aż -3!!! i mgły, ale teraz słońce, ciekawa jestem, jak przeżyją to moje kordyliny i głogowniki o jaśminowcu z Krety nie wspominając, wózek jest, ale nie schowałam

Irenko takie piekne masz te głogowniki, kordyliny cudne i jaśmin bardzo delikatny moim zdaniem nie kuś losu i zabieraj wszystko do domu.To same wyjątkowe rośliny , szkoda by zmarzły.
Bogdzia 13:18, 14 lis 2013

kaisog1 napisał(a)
Bożenko u nas tez dzisiaj mgły... zimno sie zrobiło i ponuro.... brak koloru i słoneczka Pozdrowienia zostawiam

Gosiu miło że zajrzałs , mam nadzieje ze u Ciebie wszystko juz dobrze , zaraz zajrze. Ja bardzo trudno znoszę okres zimy , po prostu beznadziejny czas. Myślę ze jesli się pracuje to jakos ten czas zleci ale jak sie siedzi w domu to trudno tyle miesięcy bez zieleni i kolorów wytrzymac. Serdecznie Cię pozdrawiam.Buziaki.
Mala_Mi 14:11, 14 lis 2013

U ciebie mgłą a u mnie nawet dziś ładnie, tylko zimno.. idę sadzić tulipany............. bo pora kopcować róże.. a może je zostawię jak są .. albo niech żyją, albo niech padną.... te co miałam do tej pory nigdy nie kopcowałam i żyły.. po tej kiepskiej zimie odbijały od korzenia, ale odbiły
annawu 19:22, 14 lis 2013

Bożenko podpowiedz, czy na rh. mogę teraz wykonać oprysk przeciw grzybom, bo widzę na liściach czarne plamy?