Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 12:24, 17 lis 2013

paniprzyroda napisał(a)
Pozdrawiam, może prognozy się sprawdzą i zaświeci dziś słoneczko. Tegoroczne jeżówki jeszcze ładnie kwitną, Ania ma rację, że tak zachowują się młode sadzonki, bo stare już dawno przekwitły. A sójki już też zaglądają do ogrodu, dwie pary, ale to są stałe rezydentki. Latem kąpią się w oczku, a zimą rządzą w ptasich stołówkach. Ale takich zdjęć jak Twoje, to nie potrafię zrobić, pewnie i sprzęt nie ten. Za to z przyjemnością pooglądam zdjęcia ptaszków u Ciebie.

Mariolko witaj . U mnie pogoda na spacer sie nadaje bo nie pada i nie wieje. Zaraz wnusie przyjada i na pewo spacer bedzie i gra w piłkę również ale słoneczka nie ma niestety.Kwitnie jeszcze całkiem ładnie maruna. Miłego dnia.

Bogdzia 12:28, 17 lis 2013

agniecha973 napisał(a)
Ale Ci te wiosenne wyskoczyły! Szkoda, bo jednak jest duża szansa, że zima jednak przyjdzie. Ostatnie lata przesuwa się zawsze na styczeń-luty i ciągnie się jak flaki z olejem przez cały prawie marzec. Ale cóż na to można poradzić...

Nie wiem co ja mam za miejsce bo rok w rok marzna mi prawie wszystkie krokusy. Co rok kupuje dosc duże ilości ale połowa nie doczekuje nastepnego roku , chyba moja ziemia lekka i za szyko sie jesienia nagrzewa i one rosną , bo innego powodu nie widzę . wczoraj pokazywałam jakie wielkie mam iryski cebulowe , dziś krokusy a na wiosnę nie bedzie co pokazac.Miłego dnia Agnieszko.
Mala_Mi 12:42, 17 lis 2013

Ale rudbekie jak nie listopadowe
Ja też dziś szukałam co się jeszcze może podobać.... i tak pstrykałam, ale bez przekonania bo ja lubię kolory Jedynie w domu mam bezpłciowo, bo nie potrafię jakoś spasować czegoś bardziej wyraźnego
agniecha973 12:45, 17 lis 2013

No może masz rację z tą ziemią. Ma to jakiś sens. Przecież u mnie też było bardzo ciepło w październiku, a jednak ubiegłoroczne krokusy nie wyskoczyły nad ziemię, są blisko pod powierzchnią, ale nie wystawiły nosków. Szkoda tych Twoich i roboty z tym związanej i pieniędzy.
Pozdrawiam. Miłego "wnuczkowania".
elzbieta_g 12:57, 17 lis 2013

u mnie słoneczko świeci ale za to zero słoneczek kwitnących u Ciebie jeszcze takie piękne a sójka piękna choć jak wpadnie to karmnika to cały wyczyści pozdrawiam
Kasiek 14:26, 17 lis 2013

Bogdziu, ja musialam moje hiacynty przeniesc z ogrodu do domu bo zaczyly mi kwitnac Na szczescie nie wszystkie, tylko kilka sztuk ale....teraz stoja na parapecie w kuchni i pieknie pachna Tak sobie kombinuje...obetne je po kwitnieniu, troche odczekam i na wiosne znowu wsadze do ogrodu, moze zakwitna jeszcze raz?
Celina 19:45, 17 lis 2013

Witaj Bożenko
Muszę sporo podczytać.Pozdrawiam
gierczusia 19:54, 17 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Prawdę mówiąc to już każdy listek obfotografowałam i całkiem nie wiem co jeszcze by można sfotografowac. Nudą wieje.To zobacz jakie wielkie mam krokusy, zimą na pewno zmarzną.Nie odkrywałam ich spod liści zeby swiatła nie miały a one i tak wyrosły.

Bogdziu.. Uwierz mi ,że my iesteśmy Twymi zdjęciami nienasyceni..a i ludzka pamięć jest zawodna.. Ja już nie pamiętam co Ty tam wszystko obfotografowywałas ... I kolejne fotki obejrzę z prawdziwa przyjemnością

Ja dziś posadziłam krokusy.. To były moje pierwsze cebulowe .. Ciekawe co z tego wyniknie.... Marzy mi się łączka krokusowa
monteverde 19:55, 17 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Prawdę mówiąc to już każdy listek obfotografowałam i całkiem nie wiem co jeszcze by można sfotografowac. Nudą wieje.To zobacz jakie wielkie mam krokusy, zimą na pewno zmarzną.Nie odkrywałam ich spod liści zeby swiatła nie miały a one i tak wyrosły.

pod liśćmi maja ciepło a krokusy dobrze sadzisz, bo lubią ziemię przepuszczalna i głębokość 8 cm
moje irysy dzisiejsze
annawu 20:14, 17 lis 2013

Maruna u Ciebie pięknie się jeszcze prezentuje, u Bogusi na zacienionej też jeszcze kwitnie ale pełna,
będę musiała znowu do mojego ogrodu je zaprosić