Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:33, 29 lis 2013

monteverde napisał(a)
Bogdziu można się uśmiać u Ciebie Tesia może masz kanarki czarny słonecznik drobny nie łuskany kupuję w paczkach 3kg, 1kg = 4zł, to nie drogo miłego dnia Bogdziu idę może i ja upoluję jakąś z moich sikorek, ale jakieś w tym roku są ruchawe

Aniu w tą ponura pogode dobrze jest znależc jakikolwiek powód do śmiechu więc fajnie jeśli znalazłaś w moim wątku. Kanarki też fajne ptaszki i nic przeciw nim nie mam więc jeśli by były u Tessi to też fajnie.Kiedys moja mama miała ślicznie spiewał.Ja jednak wolę ptaki na wolności .Zajrzę zobaczyc czy upolowałaś sikorkę , na razie nie ma śniegu to sa dosc niezależne od karmników.Pozdrówka.
Bogdzia 17:35, 29 lis 2013

asc napisał(a)
A ja kupuję słonecznik i inne (też są mieszanki dla ptaków) w hurtowni z nasionami dla rolników.. za słonecznik czarny płacę 2 zł za kg. Jest to hurtownia wiec ilości też hurtowe, ale u nas idzie dużo karmy Też wstawiłam fotki ptaków... a to oznacza, że nastał czas zimowy

No to przebiłas wszystkich taka cena, bardzo tanio kupujesz.Zdjęcia (i nie tylko) widziałam --śliczne .Pozdrówka.
Dzidka 18:21, 29 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Aga ,,na oko " ale grzybów dosyc duzo zeby smak był .Sos : podsmazam cebulkę na oleju , na to grzyby i duszę pod przykryciem razem z korzeniem pietruszki, potem odkrywam i dalej duszę .

Nie wpadłam, by dodawać korzeń pietruszki.
Muszę skorygować swój przepis.
Bogdzia 20:51, 29 lis 2013

Dzidka napisał(a)

Nie wpadłam, by dodawać korzeń pietruszki.
Muszę skorygować swój przepis.

Ja bez pietruszki nie robię grzybów , moim zdaniem bardzo podkreśla ich smak.Pozdrówka.
monteverde 21:01, 29 lis 2013

Bogdzia napisał(a)

Aniu w tą ponura pogode dobrze jest znależc jakikolwiek powód do śmiechu więc fajnie jeśli znalazłaś w moim wątku. Kanarki też fajne ptaszki i nic przeciw nim nie mam więc jeśli by były u Tessi to też fajnie.Kiedys moja mama miała ślicznie spiewał.Ja jednak wolę ptaki na wolności .Zajrzę zobaczyc czy upolowałaś sikorkę , na razie nie ma śniegu to sa dosc niezależne od karmników.Pozdrówka.

upolowałam i bogatki i modraszki i dzwońce i mazurki Ania z karmą przebiła nas na głowę, ja w hurtowni nie kupuję i mieszanki w tym roku nie będę dawała, bo wywalają, a potem to wszystko z wiosna rośnie w glebie, bo nie zjadają, wzięłam im trochę zeszłorocznych orzechów, to na ciężkie dni będę im tłukła pozdrawiam
Bogdzia 21:06, 29 lis 2013

monteverde napisał(a)

upolowałam i bogatki i modraszki i dzwońce i mazurki Ania z karmą przebiła nas na głowę, ja w hurtowni nie kupuję i mieszanki w tym roku nie będę dawała, bo wywalają, a potem to wszystko z wiosna rośnie w glebie, bo nie zjadają, wzięłam im trochę zeszłorocznych orzechów, to na ciężkie dni będę im tłukła pozdrawiam

Idę zobaczyc. No fakt że na głowe nas pobiła ale ja nie znam u siebie takich hurtowni , też uważam ze te mieszanki są źle dobrane, sa bardziej dla kanarków.
Mala_Mi 22:17, 29 lis 2013

Mieszanki są, ale zgadzam się, że są do niczego.. robimy najczęściej sami mieszanki z tego co jedzą
Jak rok temu kupiłam mieszankę to do tej pory leży.. i M mówi, że to może da gęsi dobre
Kindzia 09:59, 30 lis 2013

Pozdrawiam Bogdziu z Pszczyńskiej Ziemi
Bogdzia 10:42, 30 lis 2013

asc napisał(a)
Mieszanki są, ale zgadzam się, że są do niczego.. robimy najczęściej sami mieszanki z tego co jedzą
Jak rok temu kupiłam mieszankę to do tej pory leży.. i M mówi, że to może da gęsi dobre

No to się zgadzamy. miłego dnia.
Bogdzia 10:43, 30 lis 2013

Kindzia napisał(a)
Pozdrawiam Bogdziu z Pszczyńskiej Ziemi

Ja też pozdrawiam Kasiu. Fajnie że znów jesteś w ogródku. Miłego weekendu.