Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

grazyna 22:13, 04 gru 2013

Ale generalnie to Bogdzia nas uczyła postrzegania przyrody, czyż nie tak to się zaczęło ?!
Mala_Mi 22:34, 04 gru 2013

Gierczusiowi, Joli i Kasi sójkę pokazałaś, a jak ja prosiłam to nie było.... ale sobie obejrzałam z miłą chęci Twoje ptaki i rodki nigdy się nie znudzą
Milka 06:12, 05 gru 2013

Piekne są sojki, moe kiedyś u siebie wypatrzę
Kindzia 12:05, 05 gru 2013

Że te ptaszki to sójki (mieszka u nas taka parka), to też od Ciebie Bogdziu się nauczyłam...
Jak Ty im zdjęcia robisz, one takie płochliwe. Chyba, że ja taka niezdara jestem i chodzę jak czołg...Jeszcze nie zrobiłam im ostrego zdjęcia
Margarete 12:30, 05 gru 2013

Witaj Bogdziu,
u mnie sójek tez duzo, to były jedne z pierwszych gatunków ptasich (poza wróblami które znałam wczesniej) jakie nauczyłam sie rozpoznowac odkąd zamieszkałam w nowym domu pod lasem....a było to dokładnie w grudniu 1999... a więc w poprzednim stuleciu...

A twoje fotki sliczne i takie ostre. U mnie sumak jest bardziej bordowy niż czerwony, ale i tak go lubię, mimo że rzeczywiście agresywny, rozłazi sie po ogrodzie.....cos za cos.

U nas zawsze na Mikołaja dzieci dostaja słodycze albo drobnostki a zasadniczy prezent Mikołaj przynosi w Wigilie i albo daje osobiście... albo zostawia pod choinką. Te drobiazgi na 6 grudnia to Mikołaj wkłada do buta. Synus mój zawsze czyscił dokładnie swoje buty 5 grudnia wieczorem i dopiero ustawiał je przy drzwiach, kombinował zawsze tylko które buty postawic czy kozaki czy może kalosze bo większe i wyższe A potem jako nastolatek dostawał do buta drobne pieniązki od Mikołaja na 6 grudnia.

Teraz naszej wnusi też tak organizujemy prezenty z tym że moja synowa wnosi kolejna nowa tradycje - w jej domu na opolśszczyźnie od Mikołaja były prezenty 6 grudnia a na Wigilie od Dzieciątka....

Zostawiam pozdrowienia !
p.s. tez sie boje tego załamania pogody...........
bogumila 13:47, 05 gru 2013

Czytam,oglądam...i pozdrawiam.
Bogdzia 16:09, 05 gru 2013

Kasik napisał(a)
Przyszłam się przywitać.
Dochodzę do wniosku, że pobyt tu z Wami rozbudza nie tylko smak ogrodu i roślin.
Człowiek zaczyna zauważać coś więcej. Te ptaszki siedzące na gałązkach, pluskające się w poidełkach i innych wiele - to wszystko sprawia, że milej się robi w tym szarym, codziennym świecie.

Kasiu jestem pewna ze sama to wiesz ze ogród to nie tylko rośliny ale i zwierzęta wszelkiego rodzaju . Ich świat jest bardzo ciekawy i warto na nie zwracac uwagę ale jestem przekonana że o tym dobrze wiesz. Pozdrówka.
Bogdzia 16:10, 05 gru 2013

grazyna napisał(a)
Ale generalnie to Bogdzia nas uczyła postrzegania przyrody, czyż nie tak to się zaczęło ?!

????????????????????????????????????????????????????????????????
Bogdzia 16:13, 05 gru 2013

asc napisał(a)
Gierczusiowi, Joli i Kasi sójkę pokazałaś, a jak ja prosiłam to nie było.... ale sobie obejrzałam z miłą chęci Twoje ptaki i rodki nigdy się nie znudzą

Aniu , no masz racje . Jak Ty prosiłaś to wydawało mi sie że za dużo by ich było , a nastepnego dnia z braku kwiatków wkleiłam . To na przeprosiny dziś tylko dla Ciebie:

Bogdzia 16:14, 05 gru 2013

irena_milek napisał(a)
Piekne są sojki, moe kiedyś u siebie wypatrzę

To dośc popularne ptaki , na pewno wypatrzysz. Pozdrówka.