Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

barbara_kraj... 23:59, 16 gru 2013

Anka, w dobrej kondycji zamążpójścia wnucząt doczekać musisz Tyś wysportowana, to Ci łatwiej będzie Ja koziołka już nie wywinę

Bogdziu, dobrze żeś o makiełkach wspomniała, bo zapomnialabym całkiem. A córka za nimi przepada
Margarete 01:38, 17 gru 2013

Ale u ciebie smakowicie.......hmm gołąbki z kaszy gryczanej z grzybami........to musi byc pycha. Może zrobię w wekend, i zmroże do wtorku. A uzywać mam grzybów suszonych czy świezych tzn. takich mrozonych na surowo co smakuja po rozmrożeniu jak swieże, bo mam i jedne i drugie ?

A M. to nie wariat tylko energicz\ny, gibki, pan w średnim wieku i co myslisz że jak wiek średni to "pofikać "mu już nie wolno...co? ?...... byle tylko na takim fikaniu sie skończyło !!
Tez przyleciałam tu od Ani wiedziona ciekawością.............
Milka 05:30, 17 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Uczył wnusia robic przewrót w tył i sam robił zeby mu pokazac , w tym wieku!!!!!!! Wariat.

I sie dowiedzialam, super dziadek, w koncu licznik sie nie liczy
Gratki na okragła sumke
Madzenka 06:04, 17 gru 2013

Bogdziu chyba wkrótce z Danusią trzeci wątek zaczniecie Gratuluję wątku i M robiącego fikołki
Madzenka 06:11, 17 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

Najlepiej jeśli w pobliżu będą jakies krzaki czy drzewko żeby miały sie gdzie schowac . Sikorki Łapią ziarenko i odfruwaja na krzak ale i przed drapieżnikami musza sie chowac i cenia sobie takie otoczenie. A że ich na razie nie ma , musza sie dowiedziec ze tu jest stołówka , ale w tej chwili jest ciepło i ptaki mają sporo jedzenia poza karmnikami tak ze w karmnikach nie ma ich dużo.Pozdrawiam.

U mnie sikorki szaleją na wiśni pissardi, mała jeszcze ale daje im schronienie. Wieszam taką kulkę na wiśni, sikorki siadają na gałązkach i się dokarmiają. Na szczęście u mnie nie ma na razie drapieżników, chyba jeszcze nie odkryły mojej stołówki i gości. Jesli jednak odkryją ... No cóż sama matka natura.... Też to muszę zaakceptować. Pst już nie dyskutuję
Dlatego Eluś tak jak Bogdzia radzi karmnik postaw lub powieś w okolicach drzewka.
zbigniew_gazda 07:36, 17 gru 2013

Bogdziu i też się dowiedziałem. Ciesz się ze sprawności Twojego chłopaka i trzymać tak dalej. Ruch i gimnastyka to jest to. Pozdrawiam i dzięki za wiadomości kulinarne i nie tylko.
elzbieta_g 08:08, 17 gru 2013

Bogdzia napisał(a)

,, ....w młodości człowiek traci zdrowie żeby zarobic majątek, a na starośc traci majątek by odzyskac zdrowie."

niestety taka prawda
pozdrawiam
Bogdzia 08:40, 17 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)
Ależ zajefajne ta anioły Też takie kcem

Siedemdziesiątka to jeszcze nie wyrok... mam taka nadzieję Pięćdziesiątka to na pewno nie wyrok Dopiero sie rozkręcam

I pomimo, że siedzę (tzn już siedziałam) nad trójkątami to zapraszam do kwadratu Damy radę I nie będziemy się rozdrabniać, że trójkąt jest bardziej stabilny od kwadratu.. damy przekątne i usztywnimy układ

Ja wczoraj nie zauwazyłam jakie maja swietne skrzydła zakończone piórami , niesamowite.Jak mnie tak zapraszasz to moze i wejde w ten kwadrat, zawsze w grupie , kupie weselej. Miłego dnia.
Bogdzia 08:42, 17 gru 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Anka, w dobrej kondycji zamążpójścia wnucząt doczekać musisz Tyś wysportowana, to Ci łatwiej będzie Ja koziołka już nie wywinę

Bogdziu, dobrze żeś o makiełkach wspomniała, bo zapomnialabym całkiem. A córka za nimi przepada[/quote

Fakt że dla Anki to nie będzie wielki wyczyn bo ona wysportowana. Ja bym sie już bala.Makiełki muszą byc bo dostatek i bogactwo na następny rok wróżą.Pozdrówka Basiu.
Bogdzia 08:44, 17 gru 2013

Margarete napisał(a)
Ale u ciebie smakowicie.......hmm gołąbki z kaszy gryczanej z grzybami........to musi byc pycha. Może zrobię w wekend, i zmroże do wtorku. A uzywać mam grzybów suszonych czy świezych tzn. takich mrozonych na surowo co smakuja po rozmrożeniu jak swieże, bo mam i jedne i drugie ?

A M. to nie wariat tylko energicz\ny, gibki, pan w średnim wieku i co myslisz że jak wiek średni to "pofikać "mu już nie wolno...co? ?...... byle tylko na takim fikaniu sie skończyło !!
Tez przyleciałam tu od Ani wiedziona ciekawością.............

Ja robię z mrożonych tzn świeżych.Rób Małgosiu , ciekawe czy je polubsz.Średni wiek to pięcdziesiatka moim zdaniem.Pozdrówka serdeczne.