Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:58, 21 mar 2014

popcarol napisał(a)
I te krokusowe pola, pięknie to wygląda!!! Jeszcze powinni wiosnę w rododendronowym dokręcić!!!

Jeszcze bedą ale głownie o reklamę jakąś chodzi.
Madzenka 21:01, 21 mar 2014

Bogdzia napisał(a)
Mam dziś dla Was wiadomośc. Tysiace razy pytaliście o termin emisji ,,Mai w ogrodzie" z mojego ogrodu, więc dzis juz wiem: Niedziela wielkanocna 20 kwiecień.
Miłego dnia wszystkim życzę.

Cudowna data!! To prawdziwe wyróźnienie i potwierdzenie piękna ogrodu. Obejrzę z mamą i teściową
Bogdzia 21:11, 21 mar 2014

Marzena2007 napisał(a)

Cudowna data!! To prawdziwe wyróźnienie i potwierdzenie piękna ogrodu. Obejrzę z mamą i teściową

Chyba zawał w ten dzień dostane jak tyle osób ma oglądac.
Mag 21:11, 21 mar 2014

Mila Bogdziu, serdecznie dziekuje za odpowiedz. Postaram sie dowiedziec jakie to odmiany ma ta moja pani. Bralam od niej juz rosliny (10-letnia azalie pontyjska i male modrzewie). Ma ona malenka szkolke przy swoim ogrodzie. Sprzedawala rosliny z wlasnego ogrodu, bo ma w nim za malo miejsca i traci sily (osoba starsza). Raczej nie z powodu klopotu z nimi. Widzialam te rododendrony - sa b. duze. Nie wiem jednak jakie to odmiany, bo wtedy nie spytalam.
Jesli chodzi o ul. Lawinowa, to jest na Widzewie (Stoki) w ok. ul. Pomorskiej/ Janosika. Nie bylam tam, ale przejezdzam czasem i widzialam szyld: sprzedaz rododendronow, wrzosow, itp. Cos mi sie pokrecilo, myslalam, ze o tej szkolce kiedys pisalas. No tak, teraz pamietam - to o tej szkolce na Retkini mowilas, ze sprzedaja rh od Ciepluchy.
Mieszkasz, Bogdziu, blisko Bedonia? Chetnie tam zajrze w najblizszym czasie. Na pewno poprosze o rade jak sie bede wybierala, a najchetniej poznam Cie osobiscie. Wiem, ze jestes ogrodowiskowa guru jesli chodzi o rododendrony i ptaki. Mam ogromny szacunek dla kobiet z taka pasja i wiedza. Serdecznie pozdrawiam.
ewa004 21:14, 21 mar 2014

No to piękny będzie ranek Wielkanocny już nie mogę się doczekać
Wszyscy dostaniemy od Ciebie piękny prezent na zająca
Bogdzia 21:14, 21 mar 2014

kasiek napisał(a)
Cudowne te łączki u Ciebie, u mnie krokusów nie duzo ale i tak każdy jest jak tecza
Za rok zrobie sobie podobne. I na niedziele czekam z niecierpliwością - będzie dot. jakiej pory u Ciebie?

Krecili wiosna jak kwitły rh , potem jesienia jak były przebarwione buki i będą jeszcze w kwietniu, ale zawsze byli nieco za wczesnie albo nieco za późno. trudno wybierac termin dużo wcześniej.
kasiula79 21:17, 21 mar 2014

Bogdziu Twoje zdjęcia jak zwykle zostawiam sobie na koniec dnia - taki relaksik - cudniaste!

i jeszcze pytanie odnośnie nawożenia rh: w jakim odstępie czasowym mogę pryskać florowitem do kwaśnych i podlewać magiczną siłą ?

pozdrawiam serdecznie - rzadko się odzywam ale odwiedzam Cię codziennie
Bogdzia 21:19, 21 mar 2014

Mag napisał(a)
Mila Bogdziu, serdecznie dziekuje za odpowiedz. Postaram sie dowiedziec jakie to odmiany ma ta moja pani. Bralam od niej juz rosliny (10-letnia azalie pontyjska i male modrzewie). Ma ona malenka szkolke przy swoim ogrodzie. Sprzedawala rosliny z wlasnego ogrodu, bo ma w nim za malo miejsca i traci sily (osoba starsza). Raczej nie z powodu klopotu z nimi. Widzialam te rododendrony - sa b. duze. Nie wiem jednak jakie to odmiany, bo wtedy nie spytalam.
Jesli chodzi o ul. Lawinowa, to jest na Widzewie (Stoki) w ok. ul. Pomorskiej/ Janosika. Nie bylam tam, ale przejezdzam czasem i widzialam szyld: sprzedaz rododendronow, wrzosow, itp. Cos mi sie pokrecilo, myslalam, ze o tej szkolce kiedys pisalas. No tak, teraz pamietam - to o tej szkolce na Retkini mowilas, ze sprzedaja rh od Ciepluchy.
Mieszkasz, Bogdziu, blisko Bedonia? Chetnie tam zajrze w najblizszym czasie. Na pewno poprosze o rade jak sie bede wybierala, a najchetniej poznam Cie osobiscie. Wiem, ze jestes ogrodowiskowa guru jesli chodzi o rododendrony i ptaki. Mam ogromny szacunek dla kobiet z taka pasja i wiedza. Serdecznie pozdrawiam.

Nie znam szkółki na Lawinowej a koło Bedonia mieszkam . Dowiedz się o te rh tej pani a jeśli to nie uda sie to umówimy sie w Bedoniu. Z tego co piszesz to byc może będzie można je kupic a jak je zabierzesz jeśli są bardzo duże? Polecam do nich torf np ze szkółki w Stróży , to mój wypróbowany i wiem ze dobry.Dowiedz sie o te rh i znów skontaktuj sie ze mna.
Bogdzia 21:22, 21 mar 2014

kasiula79 napisał(a)
Bogdziu Twoje zdjęcia jak zwykle zostawiam sobie na koniec dnia - taki relaksik - cudniaste!

i jeszcze pytanie odnośnie nawożenia rh: w jakim odstępie czasowym mogę pryskać florowitem do kwaśnych i podlewać magiczną siłą ?

pozdrawiam serdecznie - rzadko się odzywam ale odwiedzam Cię codziennie

Ja magicznej siły nie uzywam . Po zimie opryskuje slabsze rh dolistnie florowitem z piniwitem i daje nawóz doglebowy dla rh. Opryski stosuję co kilka dni , mniej wiecej co 5 do momentu gdy liście dobrze sie zazielenia a doglebowo daję nawóz na ogól raz na rok , bardzo rzadko dwa razy i to tylko niektóre rh.
Bogdzia 21:23, 21 mar 2014

ewa004 napisał(a)
No to piękny będzie ranek Wielkanocny już nie mogę się doczekać
Wszyscy dostaniemy od Ciebie piękny prezent na zająca

Nie wiem czy tak bedzie , mam obawy .