Mila Bogdziu, serdecznie dziekuje za odpowiedz. Postaram sie dowiedziec jakie to odmiany ma ta moja pani. Bralam od niej juz rosliny (10-letnia azalie pontyjska i male modrzewie). Ma ona malenka szkolke przy swoim ogrodzie. Sprzedawala rosliny z wlasnego ogrodu, bo ma w nim za malo miejsca i traci sily (osoba starsza). Raczej nie z powodu klopotu z nimi. Widzialam te rododendrony - sa b. duze. Nie wiem jednak jakie to odmiany, bo wtedy nie spytalam.
Jesli chodzi o ul. Lawinowa, to jest na Widzewie (Stoki) w ok. ul. Pomorskiej/ Janosika. Nie bylam tam, ale przejezdzam czasem i widzialam szyld: sprzedaz rododendronow, wrzosow, itp. Cos mi sie pokrecilo, myslalam, ze o tej szkolce kiedys pisalas. No tak, teraz pamietam - to o tej szkolce na Retkini mowilas, ze sprzedaja rh od Ciepluchy.
Mieszkasz, Bogdziu, blisko Bedonia? Chetnie tam zajrze w najblizszym czasie. Na pewno poprosze o rade jak sie bede wybierala, a najchetniej poznam Cie osobiscie. Wiem, ze jestes ogrodowiskowa guru jesli chodzi o rododendrony i ptaki. Mam ogromny szacunek dla kobiet z taka pasja i wiedza. Serdecznie pozdrawiam.