Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:30, 31 mar 2014

Gabriela napisał(a)
Czy Ty masz magnolie w ogrodzie? Bo nie pamiętam, a bardzo by pasowały u Ciebie. Może będą w programie?
Wsadziłam dzisiaj spory egzemplarz magnolii gwiaździstej "Kikuzaki, taki wysoki jak ja i się cieszę, bo nagle mi się te wczesne i białe spodobały.

Gabrysiu mam cztery magnolie, jedna gwiaździsta białą która prawie wcale nie rośnie pewnie z powodu ciągłego przesadzania, drugą dosc duzą Alexandrinę , już ma popękane pąki , trzecia to Suzan, też pokazuje juz kolorek ale pączki ma wyjatkowo małe w tym roku , Aleksandrina zreszta również , pewnie z braku deszczu i ostatnia to Nigra. Tak ze jeśli nie bedzie mocnych przymrozków to moze Aleksadrina i Gwiaździsta będą kwitły a moze nawet i Suzan ale jesli przymrozi to wszystkie stracą kwiaty.
Bardzo dużą tą Kikuzaki kupiłaś jak na jej wolny wzrost, moja nie wiem jak sie nazywa bo to z czasów gdy nazw nie pisali. Pozdrówka.
Bogdzia 20:47, 31 mar 2014

Nie mam czasu ostatnio na robienie zdjec ale dwa zaległe z pierwiosnkami wstawie choc nic specjalnego .

luiza_jakubo... 20:50, 31 mar 2014

Niesamowite!!! Nic specjalnego? Powodzenia, trzymam kciuki.
Bogdzia 21:00, 31 mar 2014

luiza_jakubowska napisał(a)
Niesamowite!!! Nic specjalnego? Powodzenia, trzymam kciuki.

Dzięki Kasiu za trzymanie . Pewnie ze nic ciekawego , rosna jak sie same wysiały.Pozdrówka serdeczne.
zbigniew_gazda 21:34, 31 mar 2014

Bogdziu czytam że będzie dokrętka. Życzę słoneczka bo wtedy dobre samopoczucie i fajne zdjęcia. Powodzenia.
Margarete 22:36, 31 mar 2014

Super wyglądają te jasne kępki pierwiosnków, naprawdę ślicznie i kolorek taki pastelowy, wiosenny.
Powodzenia życzę, na spokanie z Mają i jej ekipą, twoj ogród ma tyle uroku że sie sam obroni, niezaleznie od pogody, chociaz jakby było słonecznie to byłoby lepiej. Trzymam kcuki i juz nie moge sie doczekac emisji,
barbara_kraj... 22:59, 31 mar 2014

Nie robisz zdjęć - rozumiem - brak czasu, ale wiosnę jednak masz i chyba jeszcze niejedno kwiecie w zanadrzu trzymasz!
Bogdziu, nie martw się, to ekipa będzie się martwić jeśli pogoda niezbyt dopisze. Będzie dobrze!
paniprzyroda 23:13, 31 mar 2014

Mocno wierzę w to, że wszystko się uda i będzie rewelacyjna dokrętka, a roślinki wystawią pyszczki do słoneczka Trzymam kciuki.
Rench 23:43, 31 mar 2014

Ja tez trzymam kciuki i posyłam ciepłe fluidy do Ciebie
makkasia 23:44, 31 mar 2014

Bodziu, ściskam. Jestem na bieżąco ...łąka pierwiosnkowa zachwyca
Rodki dokarmione
A teraz macham