Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Margolka 08:47, 01 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Małgosiu można spokojnie dawac nawóz, nie jest ani za wcześnie ani za późno.Trochę zmieniają prognozy , rano podawali na dzisiejsza noc -3 a teraz -1 odczuwalna a 2 rzeczywista. Na srodowa noc zero stopni a wcześniej nawet -4 podawali ,a w czwartek miał byc deszcz a juz nie pokazuja deszczu , może nie bedzie tak źle. Pozdrawiam Małgosiu.

Jeszcze zapomniałam podziękować za odpowiedź w sprawie Rh. No to biore się do roboty
Kindzia 09:51, 01 kwi 2014

Bogdziu ostatnio zalatana byłam, mniej czasu na forum miałam...zaglądałam, bez pisania wprawdzie, do Ciebie, na bieżąco jestem. Zupełnie nie masz żadnych podstaw żeby się martwić. U Ciebie jest zawsze co oglądać!!! To musisz sobie zapamiętać raz na zawsze!!!
Trzymam kciuki i mocno dmucham, żeby nic Twoim magnolkom nie zagroziło

Pozdrówka
Pszczelarnia 10:07, 01 kwi 2014

Bogdziu, czy moje 3 grosze, że będzie Ok są w stanie Cię uspokoić?
Przecież to nie po raz pierwszy i ostatni takie cóś w Twoim królestwie?
EdytaB 10:49, 01 kwi 2014

Zaznaczam sobie wątek bo warto......
Stworzyłas piękny świat w swoim ogrodzie, ciepły, przyjazny , miły dla oka i ucha (zawrzywszy na szereg ptactwa )
Czekam z utęsknieniem na nowy sezon.
No i na nauke, którą mągę czerpać z Toich doświadczeń.
P.S właśnie przeorganizowałam - a raczej jestem w trakcie - organizowania nowej rabaty kwaśnej , przesadzam dosadzam.... wiosno trwaj
Bogdzia 14:46, 01 kwi 2014

Margolka napisał(a)
O, jak ja lubię takie kępki, wygladaja bardzo naturalnie, jakby sama matka natura je tam umieściła

Małgosiu tam były posadzone dwie najwyzej trzy kępki ale raczej dwie a wszystkie pozostałe same sie wysiały i rosną tam gdzie sobie miejsce wybrały.
Bogdzia 14:47, 01 kwi 2014

Margolka napisał(a)

Jeszcze zapomniałam podziękować za odpowiedź w sprawie Rh. No to biore się do roboty

Miłej pracy ale dzis troche zimno uważaj żebys sie nie przeziębiła.
Bogdzia 14:50, 01 kwi 2014

Kindzia napisał(a)
Bogdziu ostatnio zalatana byłam, mniej czasu na forum miałam...zaglądałam, bez pisania wprawdzie, do Ciebie, na bieżąco jestem. Zupełnie nie masz żadnych podstaw żeby się martwić. U Ciebie jest zawsze co oglądać!!! To musisz sobie zapamiętać raz na zawsze!!!
Trzymam kciuki i mocno dmucham, żeby nic Twoim magnolkom nie zagroziło

Pozdrówka

Kasiu ja też zabiegana jestem ogromnie wieczorem padam ze zmęczenia i nawet posiedziec na forum nie mam siły, ale jak się ze wszystkim uporam to moze nawet na tarasie uda sie posiedziec.Co do ogrodu to mnie się on już bardzo opatrzył a rewolucji już zrobic sie nie da bo wszystko z duże. Marzę o jakimś nowym kawałku ziemi , tyle bym jeszcze chciała posadzic.
Bogdzia 14:52, 01 kwi 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, czy moje 3 grosze, że będzie Ok są w stanie Cię uspokoić?
Przecież to nie po raz pierwszy i ostatni takie cóś w Twoim królestwie?

Ano nie pierwszy raz bo już czwarty, ale to nic nie zmienia.
Bogdzia 14:54, 01 kwi 2014

EdytaB napisał(a)
Zaznaczam sobie wątek bo warto......
Stworzyłas piękny świat w swoim ogrodzie, ciepły, przyjazny , miły dla oka i ucha (zawrzywszy na szereg ptactwa )
Czekam z utęsknieniem na nowy sezon.
No i na nauke, którą mągę czerpać z Toich doświadczeń.
P.S właśnie przeorganizowałam - a raczej jestem w trakcie - organizowania nowej rabaty kwaśnej , przesadzam dosadzam.... wiosno trwaj

Miło Cię powitac na moim wątku. Dzieki za miłe słowa. Wiosno trwaj chętnie za Tobą powtórze , trwaj jak najdłużej bo lato już mniej lubie. Miłej pracy na kwaśnej rabatce i niech wszystko dobrze rośnie.Pozdrawiam serdecznie.

P.S. Chciałam do Ciebie zajrzec a tu nie ma podpisu. Nie masz swojego wątku? czy tylko podpisu Ci brak????
Bogdzia 15:06, 01 kwi 2014

Margarete napisał(a)
Super wyglądają te jasne kępki pierwiosnków, naprawdę ślicznie i kolorek taki pastelowy, wiosenny.
Powodzenia życzę, na spokanie z Mają i jej ekipą, twoj ogród ma tyle uroku że sie sam obroni, niezaleznie od pogody, chociaz jakby było słonecznie to byłoby lepiej. Trzymam kcuki i juz nie moge sie doczekac emisji,

Ja bardzo lubie te pierwiosnki to moje ulubione i jeszcze jedne ulubione mam różowe ale one razem z rh kwitna.