Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 22:13, 17 maj 2014

ana_art napisał(a)
a ja siedzę i na samą myśl się cieszę
zastanawiam się jaka to piwonia bo pobne kupiłam w tamtym roku, na razie jeszcze w pąkach

Nie wiem jak sie nazywa piwonia , dostałam od starszej pani a ona wiele lat temu przywiozła z zagranicy , pewnie z 50 lat temu.
Bogdzia 22:15, 17 maj 2014

alinak napisał(a)
No właśnie tak się wczesną wiosną cieszyłyśmy a teraz całkiem do bani ..trawy u mnie pomalutku ruszają
a to już samo znaczy że całkiem zimna wiosna .

a atmosferę to my już taką zrobimy że rodonki z wrażenia się wszystkie pootwierają .
Ania będziesz u Bogdzi ???..ale super ...ekipa

Mam nadzieje ze tak bedzie jak piszesz , fakt ze towarzystwo bardzo super bedzie.Ana bedzie teraz to juz musi bo rodki ma do zabrania .
Bogdzia 22:16, 17 maj 2014

Ivvvona napisał(a)
Mimo wcześniejszych przymrozków a teraz ulewy będzie pięknie. Już pokazałaś przedsmak tego co nas czeka za tydzień, naprawdę nie ma się co stresować. Przyroda szybko nadgania, cały tydzień ma być ciepły. Pozdrówka

Dobrze by było by był ciepły ale nie gorący ale kto tą pogode potrafi przewidziec????
Bogdzia 22:18, 17 maj 2014

ana_art napisał(a)
będę, w ubiegłym roku być nie mogłam, 24 też mam imieniny u mamy ale zdążę z jedną doopą i tu i tu

Będziecie dokładnie rok po Mai , ciekawe jak bedzie sie różnil ogród.
Bogdzia 22:19, 17 maj 2014

weronika77 napisał(a)
Bogdziu, daj nacieszyć oczy, bo tylko u Ciebie takie piękności.

Bliziutko masz , wsiadaj i przyjeżdzaj, najlepiej w sobote.
Bogdzia 22:21, 17 maj 2014

gierczusia napisał(a)
mam dokładnie te same odczucia .... Myślałam ,żebro tych tzw zimnych ogrodnikachi Zośce juź bedzie ok..a tu figa

Będę trzymała kciuki ,żeby u Ciebie w przyszłym tygodniu pogoda była idealna

Buziaki

Trzymaj bo pogoda na takie spotkania ważna rzecz a ogród też jej bardzo potrzebuje. I baw sie dobrze w Londynie no i zdjecia rób w ilościach wielkich.
Bogdzia 22:22, 17 maj 2014

popcarol napisał(a)
Podpisuję się pod pozytywnym postem Iwonki - powyżej,

pozdrawiam!

Trzymajcie kciuki za pogode i za moje rododendronki.
Anita1978 22:23, 17 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Żeby tylko nie za ciepło bo już ta pogoda tak do wiwatu daje że jak by nie było to zawsze zle . kto by sie spodziewał po pięknej i lekkiej zimie takich problemów wiosną , powinno byc cudnie a jest byle jak.

Mam takie samo odczucie - bylejakości tej wiosny.....i jeszcze tyle deszczu....róże napewno ucierpią.....już dzisiaj ciachnęłam okrywowe the fairy do samej ziemi- bruzdownica czy zwiot różany- co to za różnica, wszystko szlag trafił! Może gdyby nie lało cały tydzień to bym zauważyła wcześniej, a tak.....no cóż, przecież nie popłaczę się.....najwyżej posadzę inne....i tyle!
A spotkanie u ciebie napewno sie uda, bo ogrod każdego wprowadzi w stan transu . Takiego jak w hipnozie
Tylko obiecaj, ze nic nie będziesz robić i nadwyrężać sie! Bo będzie bicie. Każdy cos przywozi, z tego co wiem, a najważniejsze to zabrać dobry humor! ( tak piszą zawsze na liscie rzeczy, jakie ma zabrać dziecko na wycieczkę w szkole- DOBRY HUMOR )
Pozdrówka Bożenko
Bogdzia 22:33, 17 maj 2014

Anita1978 napisał(a)

Mam takie samo odczucie - bylejakości tej wiosny.....i jeszcze tyle deszczu....róże napewno ucierpią.....już dzisiaj ciachnęłam okrywowe the fairy do samej ziemi- bruzdownica czy zwiot różany- co to za różnica, wszystko szlag trafił! Może gdyby nie lało cały tydzień to bym zauważyła wcześniej, a tak.....no cóż, przecież nie popłaczę się.....najwyżej posadzę inne....i tyle!
A spotkanie u ciebie napewno sie uda, bo ogrod każdego wprowadzi w stan transu . Takiego jak w hipnozie
Tylko obiecaj, ze nic nie będziesz robić i nadwyrężać sie! Bo będzie bicie. Każdy cos przywozi, z tego co wiem, a najważniejsze to zabrać dobry humor! ( tak piszą zawsze na liscie rzeczy, jakie ma zabrać dziecko na wycieczkę w szkole- DOBRY HUMOR )
Pozdrówka Bożenko

Kto przyjedzie bez dobrego humoru nie bedzie wpuszczony Jak wy mi tak bedziecie pisac że przywozicie jedzenie to ja w koncu nic nie zrobię bo po co jak nawet Mała Mi co gotowac nie lubi o przekaskach gada?
Anita1978 22:39, 17 maj 2014

Bogdzia napisał(a)

Kto przyjedzie bez dobrego humoru nie bedzie wpuszczony Jak wy mi tak bedziecie pisac że przywozicie jedzenie to ja w koncu nic nie zrobię bo po co jak nawet Mała Mi co gotowac nie lubi o przekaskach gada?

Hmmm....ale Ania nie lubi czy nie umie? Bo to drugie to byłoby gorzej
No co ty, super będzie.