Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:33, 17 maj 2014

zbigniew_gazda napisał(a)
Miłego spotkania życzę dzisiaj i oczka nacieszone cudownymi widokami. Czekam na relacje spotkaniowe.

Spotkania nie było , było w Pisarzowicach wiec tam Zbyszku obejrzyj a u mnie za tydzień.Pozdrawiam.
Bogdzia 20:40, 17 maj 2014

popcarol napisał(a)
Trochę mniej pada, oby przestało wreszcie!
Ale widoki! I zobaczę te cudowności za tydzień! Ale wypas

Wcale nie jest to fajny rok dla roślin choc wydawało sie że po lekkiej zimie powinien byc. U mnie azalie po przemarznieciu i zmoknieciu praktycznie juz przekwitły. Częsc azalii japońskich tez podmarzła i nie zakwitnie i liczę tylko na rh ale ta pogoda też niszczy kwiaty a dzis po bardzo ulewnym deszczu wyszło mocne słońce to az parowały jakby sie gotowały , nie wiem jak to bedzie wygladac za tydzień. Pokaze tylko dwa zdjecia piwonii która dwa dni temu zakwitła a dzis juz praktycznie przekwitła.

Bzy też straciły na urodzie a to mocne rośliny , wogóle co rok to gorzej chyba z tą pogoda.
Bogdzia 20:41, 17 maj 2014

Krys napisał(a)

Bożenko duzo więcej kwitnie rh niz wtedy gdzy ja byłam a ten to chyba Percy którego Ania-art poszukuje cudny widok

Tak Krysiu to on a dla Any już kupiłam.
Bogdzia 20:42, 17 maj 2014

Krys napisał(a)

A ten to chyba Calsap musze go mieć ale posadze przed domem w przyłym roku ale przy takim intensywnym deszczu przekonałam się,że u mnie dla rh musze robic podwyższone rabaty

To nie Calsap a Peter Tigerstedt.
Bogdzia 20:43, 17 maj 2014

Mala_Mi napisał(a)
Jeżeli u siebie cieszę się z kilku kwiatków.... to u Ciebie radosć jest do którejś tam potęgi...
Nie musisz składać rewizyt.... Ty pokazuj swoje rodony i azalie.... tylko tyle.... i możesz codziennie te same..... i możesz te umarznięte....

W tym roku nawet pokazac nie można bo albo pada albo przemrozi albo właśnie przekwitło.
Bogdzia 20:45, 17 maj 2014

Jag_58 napisał(a)
Bogdzia Ty nie masz ogrodu Ty masz bajkowy raj ,cudnieeeeeeeeeeeee pozdrawiam ,miłego weekendu

Ten raj najlepiej na zdjeciach wyglada , jak jeszcze sa wybrane, w rzeczywistości różnie bywa raz lepiej raz gorzej a od dwóch lat tylko gorzej.Pozdrawiam.
Bogdzia 20:46, 17 maj 2014

Sebek napisał(a)
Ogród wygląda przepięknie - kolory dają po oczach, że aż miło

Jeszcze nie jest kolorowo , moze do soboty bedzie ale pewności nie ma.
popcorn 20:46, 17 maj 2014

Oj tam, Bożenko, przecież wszystkie Rh pięknie Ci kwitną, albo dopiero zaczynają. Nie zniechęcisz nas!
hihi; moje piwonie też rozcapierzone po tych deszczach, sama bym się rozcapierzyła

W sumie dobrze, że jedna impreza, nie 2, ale na dzisiaj się nastawiliście i wszyscy przełożyli odwiedziny w ostatniej chwili...
Bogdzia 20:47, 17 maj 2014

Rench napisał(a)
Jessooo,jak ja się ciesze że niebawem te cudności na własne oczy zobacze

Reniu jak ja sie denerwuje jak czytam o waszych oczekiwaniach a nie wiem jak bedzie. Oby było co oglądac.Pozdrówka.
Bogdzia 20:48, 17 maj 2014

Mariusz napisał(a)

Jaki piękny widok ... różaneczniki kwitną okazale mimo uszkodzeń mrozowych - niesamowite. Ciągle podczytuję Twoje rady , szczególiki uprawy, obecnie tak bardzo cenne dla mnie.
Na najbliższe dni pogody życzę, u mnie przed chwilą przeszła burzowa chmura i wszystko zmoknięte jak kura.
Pozdrawiam

U mnie w samo południe tez lało okropnie , sciana deszczu po prostu a zaraz potem upalne słońce , miałam wrazenie ze rośliny sie ugotuja .