Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:41, 19 lip 2014

monteverde napisał(a)

Bogdziu paź królowej piękny, a czemu u mnie takich nie ma? pozdrówka

Może mieszkasz w zbyt dużym mieście.
Bogdzia 21:43, 19 lip 2014

Kasik napisał(a)
Twój wątek nie znudzi nikogo. Ja przelatuję ogród z sekatorem albo motyczką i tylko gdzie nie gdzie zauważam cokolwiek innego niż rośliny. Muszę się nauczyć zauważać.
Jesteś mistrzynią- niekwestionowaną. Te motyle cudne.

Miło nam, ze książka się podobała - Grześ nie czyta dużo wątków, ale zaraz mu przeczytam Waszą opinię.

buziaki zostawiam.

Kasiu rośliny to tylko czesc ogrodu. Nie mniej interesujace sa zwierzęta i też uważam ze musisz sie nauczyc je zauważaci najlepiej jeszcze fotografowac.Pozdrawiamy Was serdecznie.
hanka_andrus 21:46, 19 lip 2014

Pazia bardzo rzadko można zobaczyć, a co dopiero zrobić mu zdjęcie. Ta bliskość lasu mu pewnie sprzyja. Ale roślinami żywicielskimi są rośliny baldaszkowate, fenkuł,koper,marchew, seler, pietruszka

Gratuluję, Bożenko.
Bogdzia 21:46, 19 lip 2014

kasiek napisał(a)

Bogusiu - wielkie dzieki !
Ja nie podlewałam niec bo u nas ulewy niesamowite od 2 tygodni na zmianę z upałami, tak więc nieraz po burzy wychodzi ostre słońce. One jednak nie rosną w słońcu a na wchodnio północnej części, tak więc tam nigdy mocnej operacji słońca nie ma. Profilaktycznie 9bo mi się serce krajało) podsypałam je trorfem i odrobine kora i spryskałam na grzyby ( wtym roku badzo mi choruja na pleśnie i inne grzyby iglaki) Także te rosnące obok RH. Opadły też niemal całe liście pierir\sowi (takie same czarne plam,y) który rośnie obok RH.
Zobaczymy, jak była by to zaraza to i tak juz ją zwalczam, a jak plamy od słosca to tylko lepiej
Buziak za pomoc
dzieki

Opryski na pewno nie zaszkodza ale mogą zaszkodzic Twoje inne zabiegi czyli podsypywanie torfem i korą.Ja jestem temu zdecydowanie przeciwna , uważam że rh po takich zabiegach na pewno bedą chorowac.
Bogdzia 21:48, 19 lip 2014

Mariusz napisał(a)
Piękne motylki, paź to nie bagatela, aż przychodzi ochota na wyruszenie w teren pięknie . Pozdrawiam

Mariusz najlepiej szukac w swoim ogrodzie. Masz pole jeżówek i tam na pewno setki motyli jak u mnie. W ogrodzie łatwiej je podejsc , na łakach jest z tym problem.Pozdrówka śle.
Bogdzia 21:50, 19 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
Życzę aby toszkę popadało u Ciebie

Marzenko dzięki za te zyczenia. Spowodowały ze prognoza dla Łodzi sie zmieniła i na wtorek i środe zapowiadaja burze. Ja się burz boje wiec jakbys mogła jeszcze raz zainterweniowac i sprawic by tylko deszcz popadał to bedę wdzięczna. Buziaki.
Bogdzia 21:51, 19 lip 2014

popcarol napisał(a)
Bozenko, pozdrowionka sle!!!

Karolcia jestem u Ciebie na biezaco chc tylko czytam a rzadko piszę.Odpozdrawiam.
Bogdzia 21:53, 19 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Motylek cudowny
im upały nie szkodzą .....dla mnie czas na ochłodę
Pozdrawiam...u Ciebie chyba lasek w tym czasie spełnia swoje zadanie spokoju i cienia

Masz racje Ula moje drzewa są cenne w takie upały, można pod nimi posiedziec i nie usmażyc sie . Nad głową wiewióra objada szyszki sosnowe i ptaszki sie kreca , nie jest źle.Miłego urlopu.
Bogdzia 21:55, 19 lip 2014

hanka_andrus napisał(a)
Pazia bardzo rzadko można zobaczyć, a co dopiero zrobić mu zdjęcie. Ta bliskość lasu mu pewnie sprzyja. Ale roślinami żywicielskimi są rośliny baldaszkowate, fenkuł,koper,marchew, seler, pietruszka

Gratuluję, Bożenko.

Haniu miło Cie widziec. Musze do ciebie zajrzec i do Roberta. Nie miałam internetu i wszedzie jestem spóźniona. Masz racje jeśli chodzi i rosliny jekie lubi ale mimo że tych roślin nie brakuje i tak jest to rzadki motyl ale jak zwykle to co piekne wystepuje w małych ilościach. Pozdrawiam i zajrze dzis z rewizyta.
ewsyg 21:58, 19 lip 2014

Bożenko, cudne zdjęcia z motylkiem Jakim aparatem je robiłaś ? Bardzo wyraźne. Przydałby mi się nowy aparat, Twój robi super zdjęcia.