Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

anula_wn 10:59, 17 paź 2012

Bogdziu, dziękuję !
piękny ten klon i jaki duży ! cudnie masz o każdej porze roku
miłego dnia Ci życzę
dajana 11:04, 17 paź 2012

Ja tez przyłącze się do życzeń Bożenko. Kwiatuszka nie mogę wkleic,, nie jestem w domu ale usciskac wirualnie mi wolno .Posyłam tez usmiech,, niech ci towarzyszy przez cały dzien a paczka szybko dojdzie bo przeciez grzyby w lesie czekają Pięknego dnia nasza dobra duszyczko
Bogdzia 11:24, 17 paź 2012

anula_wn napisał(a)
Bogdziu, dziękuję !
piękny ten klon i jaki duży ! cudnie masz o każdej porze roku
miłego dnia Ci życzę

Aniu wzajemnie miłego dnia Tobie życzę.
Gabriela 11:24, 17 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Jak ja się cieszę na zdjęcia z Twojego ogrodu, to dowód, że on jest cudowny przez cały rok, przez te kolory, faktury...
Na tym trzecim zdjęciu wydaje się, że ogród nie ma końca, to jest fantastyczne u Ciebie, że nie widać granic. Pozdrawiam.
Bogdzia 11:26, 17 paź 2012

dajana napisał(a)
Ja tez przyłącze się do życzeń Bożenko. Kwiatuszka nie mogę wkleic,, nie jestem w domu ale usciskac wirualnie mi wolno .Posyłam tez usmiech,, niech ci towarzyszy przez cały dzien a paczka szybko dojdzie bo przeciez grzyby w lesie czekają Pięknego dnia nasza dobra duszyczko

Coś tej paczki nie widac , grzyby chyba dopiero jutro ale jak dziś nie przyniesie to i jutro nic z tego bo znów będę na faceta czekac.Pozdrawiam Dajanko serdecznie.
Bogdzia 11:29, 17 paź 2012

Gabriela napisał(a)

Jak ja się cieszę na zdjęcia z Twojego ogrodu, to dowód, że on jest cudowny przez cały rok, przez te kolory, faktury...
Na tym trzecim zdjęciu wydaje się, że ogród nie ma końca, to jest fantastyczne u Ciebie, że nie widać granic. Pozdrawiam.

Gabrysiu chyba Cię myslami ściągnęłam bo ostatnio usilnie myśle czy Ci powojnika bylinowego lepiej wysłac teraz czy na wiosnę. Jak wolisz napisz i ew podaj adres.Dzięki za miłe słowa o ogrodzie.
aga_k 11:51, 17 paź 2012

Bogdziu, dziękuję za odwiedziny...
mam pytanie do Ciebie odnośnie rododendronów, czy mogłabym je (w ostateczność) przechować w donicach w garażu? Garaż jest nieogrzewany ale jest tam dość jasno
Bogdzia 12:36, 17 paź 2012

aga_k napisał(a)
mam pytanie do Ciebie odnośnie rododendronów, czy mogłabym je (w ostateczność) przechować w donicach w garażu? Garaż jest nieogrzewany ale jest tam dość jasno

Światło oczywiście jest im potrzebne ale równiez temperatura. Ja kiedyś mierzyłam temp w garażu i niestety gdy spadła do -15 przestałam mierzyc. Nie wiem i nie wyjaśnie Ci na czym to polega że korzenie w gruncie przy tych samych temp nie przemarzają a w doniczkach niestety przemarzną. Ja absolutnie bez zastanowienia wsadziła bym je do gruntu. A jeśli masz jakies zaciszne miesce osłoniete od południa krzakami to tam je wsadz, potem możesz przesadzic. Moje prawie wszystkie były wielokrotnie przesadzane.
Martek 12:42, 17 paź 2012

Jesień u ciebie Bogdziu coś wspaniałego widzę ...
Buziak wielki
aga_k 13:19, 17 paź 2012

Bogdzia napisał(a)

Światło oczywiście jest im potrzebne ale równiez temperatura. Ja kiedyś mierzyłam temp w garażu i niestety gdy spadła do -15 przestałam mierzyc. Nie wiem i nie wyjaśnie Ci na czym to polega że korzenie w gruncie przy tych samych temp nie przemarzają a w doniczkach niestety przemarzną. Ja absolutnie bez zastanowienia wsadziła bym je do gruntu. A jeśli masz jakies zaciszne miesce osłoniete od południa krzakami to tam je wsadz, potem możesz przesadzic. Moje prawie wszystkie były wielokrotnie przesadzane.

w takim razie muszę szybciej działać...... Bardzo Ci dziękuję i pozdrawiam