Dziękuję wszystkim za życzenia , też sobie i Wam życzę dobrego spokojnego roku bez niespodzianek wymyślanych przez róznego rodzaju polityków naszych i obcych.
U mnie bazant jest prawie codziennie, czasem nawet 2 x przylatuje
No ale w koncu nic dziwnego skoro mieszkam przy ul. Bazanciej
A jak nie ma rozsypanego ziarna to sie drze przeokropnie
A Bogdziu, Twoja kuchnia słynie na cały świat, skoro rudzikom się nawet odlatywać nie chce (dodajmy uczciwie, że może nie mogą). Ale fakt faktem, sława Twoich przysmaków wyszła poza okna.
PS Pasztecików nie zrobiłam, bo Ta nie może na kapustę patrzeć ale nadziałam owocami. Pychota.
Dzięki Bogdziu, właśnie próbowałam to ptaszysko jakoś nazwać, przeglądałam zdjęcia różnych drapieżników. Myślałam, że to Jastrząb Gołębiarz, ale nie byłam pewna.
Porównuję wielkośc z róznymi rzeczami z pierwszego zdjęcia i myslę ze to jednak krogulec a krogulec i jastrząb są niezwykle podobni , różni ich w zasadzie tylko wielkosc.
Sława mojej ptasiej kuchni mówisz?Faktycznie z tymi robalami to juz kuchnia bardzo urozmaicona się zrobiłaPan w sklepie akwarystycznym jak usłyszał że to nie dla ryb a dla rudzika i że on dotąd tylko płatki je tak się przejął że wszystko co mial pokazywal i głośno się zastanawial jakie białko dla rudzika najlepsze. Takiego stołówkowicza jeszcze nie miał.
Paszteciki ja najbardziej lubie z mięsem (mielonym) fajnie ze z owocami Wam smakują. Buziaki.
Bożenka ale zapasy zrobiłaś ..faktycznie może i ja zaglądnę do zoologicznego, a owsiankę to by zjadły ?.
ostatnio przed świętami jak robiłam porządek w puszkach to wszystkie płatki,kasze , które oceniłam jako stare zebrałam do reklamóweczek
i tak sobie pomyślałam że po świętach poradzę się ciebie ,czy im krzywdy nie zrobię jaj wsypię do karmika .myślę czy kulek ze smalcem nie ulepić, ale z drugiej strony u sąsiadki jeszcze jabłka w sadzie na drzewach ,więc do mnie to już niedobitki przylatują do karmika .
w sumie to bardziej widzę zainteresowanie rozgrzebywaniem kory niż słonecznikiem.
Alinko płatki owsiane takie z paczki syp kosom (czarne), inne ptaki też je zjedzą np rudzik i sikorki, inne kasze mało przydatne chyba żeby bażanty u Ciebie były to zjedza ale jeśli nie ma to nie warto sypac. Teraz jak śnieg stopniał to pod korą robaków szukają bo to bardziej wartościowy pokarm dla kosów. One też lubia jabłka a niedługo na jabłka powinny przyleciec kwiczoły, moze jemiołuszki się trafia?