Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:55, 09 lut 2015

dajana napisał(a)

Uwielbiam czytać wasze wiersze, twoje Bożenko i Zbysia. Jesteście świetni pod każdym względem

Dajanko fajnie Cie widziec, miło że jestes. Buziaki.
Bogdzia 16:55, 09 lut 2015

eda napisał(a)
Super okazy i jakie kolory mmmm Macham

Od czasu robienia tych zdjec troche podrosły.
Bogdzia 16:57, 09 lut 2015

Iwk4 napisał(a)

Ha, ha, ha Przecież nikt z czytających się nie wygada.

Większosc udaje ze nie czytała wiec dyskrecja zapewniona.
Bogdzia 17:03, 09 lut 2015

jankosia napisał(a)
Bogdziu, ja cię miałam zapytać na spotkaniu, ale zapomniałam. Twój wertykulator to jest ręczny, spalinowy czy elektryczny?
Wygląda na taki co się nim wyjątkowo łatwo jeździ. Ja co roku wypożyczam taki wielki spalinowy, ale praca nim wcale do lekkich nie należy. Specjalnie wczoraj wróciłam się do Mai żeby przyjrzeć się jeszcze raz, ale niczego nowego nie podpatrzyłam. Wygląda mi na ręczny.... ale żeby tak łatwo szedł? Myślę nad zakupem ,bo trawnik mi się rozrasta a moja wypożyczalnia to za specjalnie o te narzędzia nie dba i ciągle się na te narzędzia wkurzam. Co własne to jednak własne

Mój wertykulator jest elektryczny. Powinien byc spalinowy na nasz ogród ale jakoś nie wierzyłam że mojemu M będzie się chciało częściej go używac więc kupiłam taki żeby to sprawdzic. A on jednak go używa. To wertukulator połączony z areatorem tzn jedna częśc jest wymienna i raz maszyna zbiera filc z trawy a drugą częścią nakłuwa się ziemię ale ta druga sie po roku zepsuła a nowa kosztuje tyle co nowy wertykulator więc używay tylko jednej , tej do zbierania filcu. Nie wiem czy to ciężka robota bo zawsze robi m i nigdy nie narzekał ale on nie takie ciężkie prace robi więc nie umiem ocenic.Myśle ze taki elektryczny dobrze sie sprawdza i szybko zwracają się koszty w porównaniu z wypożyczalnia.
viva 17:07, 09 lut 2015

Jeśli mogę dodadać, też mamy elektryczny z dwoma funkcjami. Praca lekka, sama często nim pracuję
Pszczelarnia 17:08, 09 lut 2015

Mam 1 Haagę a potrzebuję jeszcze 2. A uważasz, że Haaga jest nie "tenteges" jak mówi Mała Mi? Reszta PW.
Bogdzia 17:10, 09 lut 2015

jankosia napisał(a)

Ania, ja to myślę, że Bogdzia ma wieeeelkie serducho- podzielimy się

Wszyscy się tu przyjaźnimy choc prawda ze z Anią juz dużo nas łączy.W jej serduchu wiele jest miejsca zajetego przez inne wspaniałe osoby, ja siedze cichutko w kątku, ale i tak jestem zadowolona ze tam jestem. A przyjaźń między Moniką i nami dopiero sie zaczyna ale debiut był wspaniały i przyszłosc różowo sie rysuje bo to wspaniała dziewczyna, Ania też ją polubi na pewno.
Bogdzia 17:11, 09 lut 2015

Madzenka napisał(a)

Madżen nie wyszła nam wczesna wiosna, ale i tak niedługo przyjdzie.
Bogdzia 17:13, 09 lut 2015

Mala_Mi napisał(a)
Ależ się tu rozpędziło

Wasze wierszyki mnie rozśmieszyły.. jak za starych dobrych czasów Kocham Wasze rymowanki

Daj mi namiar też pocichutku na Jankosie.. popatrze sobie na fotki

I Ewa nie była na twoim wątku, wizytówki nie zna??? I chyba Mai nie oglądała??.... mój kultowy ogród nie znać????

I do Jankosi... ty mi tu najlepszej koleżanki nie zabieraj bo podpadniesz!!!!!

I do Ciebie - jak się tylko da to przyjadę Bo jak by inaczej. Ciągle mam nadzieję, że uda się razem z M wyskoczyć.

Jasne że Was razem zapraszam. Nie strasz Moniki już od początku bo jestem pewna ze sie i Ty z nią zaprzyjaźnisz.Link na pw.
jankosia 17:18, 09 lut 2015

viva napisał(a)
Jeśli mogę dodadać, też mamy elektryczny z dwoma funkcjami. Praca lekka, sama często nim pracuję

To ja chyba byle co wypożyczam Niby ma napęd a ja się tym co roku tak umęczę jak głupi osioł. Potem i tak biorę ręczny i zasuwam od nowa. Już na samą myśl o tej czynności mam dosyć Chyba czas na zmianę w takim razie. Bo męża to ja do prac ogrodowych nie zaciągnę, nie ma opcji