Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:02, 12 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Jestem ciekawa jaki powód jest zanikania krokusów?
Dlaczego moje narcycy nie kwitły, wiem dzieki Małej Mi, wstrętne sa larwy tych much...

Troche dzis poczytałam i tez pisało że jest jaks mucha która niszczy cebulki krokusów ale trzeba by poszukac zainfekowanych cebulek a kto wie czy zimę przetrwały.
Bogdzia 17:02, 12 mar 2015

Kindzia napisał(a)

U nas mokro Bogdziu...zobaczę jak jutro wygląda...trochę się martwię.

Dziękuję za odpowiedź. Miłego dnia

Kasiu zrób zdjecie.
Bogdzia 17:04, 12 mar 2015

Juzia napisał(a)

To tak głęboko kopią?
U mnie to tylko korę rozgarniają
No i przy okazji parę malutkich żurawek wyciągnęły z korzeniami

Cebulki krokusów sa małe . Posadzone na trzykrotnej głębokosci cebulki są łatwo dostepne tak jak i Twoje żurawki.
Bogdzia 17:06, 12 mar 2015

rozark napisał(a)

Dzisiaj też masz 6 stron Też piszę, że ruch u ciebie duży . Może się spotkamy jak przyjedziesz na ryneczek?

Niestety nie przyjadę na rynek , nie mogę w sobotę . Poza tym ta rozkopana Łódz dla mnie nie do przebycia bo ja bez samochodu bym pojechała.
Bogdzia 17:07, 12 mar 2015

nina napisał(a)
Chciałam zrobić w końcu dolistny oprysk rh,ale boję się że za zimno na to jest.Tylko 3 stopnie u mnie Darować sobie i czekać aż zrobi się cieplej czy mogę przy takiej temperaturze?

Nic by się im nie stało ale i pożytku by z tego oprysku nie było więc poczekaj niech sie troszke ociepli.
Nallar 17:43, 12 mar 2015

Odpowiedziałam na Twój post u siebie, ale napiszę też tu, abyś nie musiała szukać.
Bożenko, jak miło że o mnie pamiętałaś. Pomyślę jak to zrobić bez szkody dla roślinki i nie narażając nikogo na kłopoty. Muszę porozmawiać z moim mężem, może też z Łukaszem...jak tylko coś ustalę dam Ci znać.
Ale niespodzianka, bardzo się cieszę.
O pszonaku dla Ciebie też pamiętam.Jeśli jeszcze coś wypatrzysz dla siebie proszę pisz śmiało.Ogródek mam skromny ale tym co mam, chętnie się podzielę.
lojalna_ 17:51, 12 mar 2015

Wiosennie pozdrawiam....tyle czytania u Ciebie zas troche madrzejsza jestem .....tylko ta skleroza ...zapisac trzeba
Edyta10 03:42, 13 mar 2015

Witam się po długim niebycie widzę wiosnę u Ciebie, u mnie tulipki wyszły z ziemi, ale krokusiki chyba zaginęły...
pozdrowienia serdeczne ślę
popcorn 08:06, 13 mar 2015

Bożenko, Ty się znasz. Czy 30 zł za tej wielkości peonię drzewiastą to chyba dobra cena?
http://olx.pl/oferta/magnolia-rhododendron-pheonia-roze-szkolka-drzew-i-krzewow-CID628-ID9i4IJ.html

rozark 08:45, 13 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Niestety nie przyjadę na rynek , nie mogę w sobotę . Poza tym ta rozkopana Łódz dla mnie nie do przebycia bo ja bez samochodu bym pojechała.

To się zapowiadam na wtorek lub środę. Napisze na priv. Przywieść ci coś z rynku?