Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Robertop 19:35, 13 mar 2015

Bogdziu, wklejam u Ciebie odpowiedz na pytanie:
Bogdzia napisał(a)
Robert a co jest te a'la truskawki???

Bogdziu, ta ala truskawka to Jabłko różane (Rose apple, Jambos, Jabłko wodne) – owoc ten pochodzi z Indonezji, gdzie uprawiany jest głównie w przydomowych ogrodach. Znajdziemy go też na bazarach w Indiach, Tajlandii, na Sri Lance i Bali. Skórka jest cienka, woskowana, może przybierać zielony, biały, różowy lub krwistoczerwony kolor. Jadalna część owocu to kruchy, biały lub różowy miąższ. Ma on gąbczastą strukturę, bogatą w wodę. Owoc pachnie różami, choć nie ma konkretnego smaku, jest delikatnie słodki. Może być spożywany na surowo, świetnie sprawdzi się jako dodatek do sałatek.
margi 19:54, 13 mar 2015

Życzenia najserdeczniejsze składam w dniu Twojego święta
Bogdzia 20:01, 13 mar 2015

Nallar napisał(a)
Odpowiedziałam na Twój post u siebie, ale napiszę też tu, abyś nie musiała szukać.
Bożenko, jak miło że o mnie pamiętałaś. Pomyślę jak to zrobić bez szkody dla roślinki i nie narażając nikogo na kłopoty. Muszę porozmawiać z moim mężem, może też z Łukaszem...jak tylko coś ustalę dam Ci znać.
Ale niespodzianka, bardzo się cieszę.
O pszonaku dla Ciebie też pamiętam.Jeśli jeszcze coś wypatrzysz dla siebie proszę pisz śmiało.Ogródek mam skromny ale tym co mam, chętnie się podzielę.

Ewo czytałam u Ciebie, poczekam co zdecydujesz. Pozdrówka.
Bogdzia 20:03, 13 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Wiosennie pozdrawiam....tyle czytania u Ciebie zas troche madrzejsza jestem .....tylko ta skleroza ...zapisac trzeba

Wielkich mądrości u mnie nie ma ale miło jeśli cokolwiek się innym przydaje.Zapiski ja też robię a potem je gubię,,,Pozdrówka.
Krys 20:04, 13 mar 2015

Bozenko duuuuzo zdrowia i samych słonecznych dni
malgorzata_s... 20:07, 13 mar 2015

Kochana Bożenko.
Życzymy Ci razem z Krzysiem samych radosnych chwil, spełnienia pragnień i moc zdrowia Buziaki gorące

popcorn 20:08, 13 mar 2015

Bożenko, najlepszego!!
jankosia 20:13, 13 mar 2015

Bogdziu, wszystkiego naj! Zdrówka najlepiej i dobrego humoru
Piszę z telefonu i nie mam dla Ciebie pięknego zdjęcia róży albo azalii, ale ponieważ wiem jak kochasz koty...

Bogdzia 20:14, 13 mar 2015

Edyta10 napisał(a)
Witam się po długim niebycie widzę wiosnę u Ciebie, u mnie tulipki wyszły z ziemi, ale krokusiki chyba zaginęły...
pozdrowienia serdeczne ślę

U mnie krokusy też zanikają , zawsze myślałam że to przez mróz ale w tym roku zima była lekka a częsci krokusów i tak nie ma . Niestety nigdy w zyciu nie jest wszystko tak jakby się chciało.Pozdrówka śle.
Bogdzia 20:15, 13 mar 2015

popcorn napisał(a)
Bożenko, Ty się znasz. Czy 30 zł za tej wielkości peonię drzewiastą to chyba dobra cena?
http://olx.pl/oferta/magnolia-rhododendron-pheonia-roze-szkolka-drzew-i-krzewow-CID628-ID9i4IJ.html

Karola odezwę się, pozdrówka.