Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Zielona 22:58, 16 mar 2015

Bogdziu... przepiękne widoki! Bajkowe. Mnie zauroczył kontrast pomiędzy starym drzewem o mocnym pniu i delikatnością krokusów... Tak symbolicznie wygląda w tym miejscu budząca się do życia wiosna...
AgnieszkaW 06:47, 17 mar 2015

Ależ piękne widoki pełne kwiecia, wielkie wow Pozdrawiam Bogdziu ciepło
Bogdzia 07:50, 17 mar 2015

rozark napisał(a)
Ło matko, ale łączka. Jak się dochowałaś takich ilości?. Ja też tak chcę. Kiedy najlepiej przesadzać krokusy? Pewnie jak zżółkną im liście? Wszystkie wykopie i wsadzę w jedno miejsce aby mieć lepszy efekt .

Każdego roku kupuje . Niektóre marzna nie zakwitajac nawet pierwszego roku a inne po roku. W tym roku zimy nie było , myslałam że przetrzymaja a na jednej grzadce wielkie łysiny i już nie wiem jaka jest przyczyna .Na jesieni znów bedę kupowac bo mnóstwo z nich radosci.
Bogdzia 07:51, 17 mar 2015

Zielona napisał(a)
Bogdziu... przepiękne widoki! Bajkowe. Mnie zauroczył kontrast pomiędzy starym drzewem o mocnym pniu i delikatnością krokusów... Tak symbolicznie wygląda w tym miejscu budząca się do życia wiosna...

Marto ja też ten kontrast lubię,pod pniami są posadzone przylaszczki i właśnie jak one zakwitną to napatrzec sie nie moge na niebieskie kwiatki na stalowym tle pni buków.
Bogdzia 07:52, 17 mar 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Ależ piękne widoki pełne kwiecia, wielkie wow Pozdrawiam Bogdziu ciepło

Czas zajrzec do Ciebie , pewnie jest na co popatrzec.
Bogdzia 08:03, 17 mar 2015

U mnie dzis cały ogród w szronie a zapowiadali +2 stopnie w nocy.Na koniec tygodnia zapowiadają -4 , muszę się troche wstrzymac z obcinaniem traw.Miłego dnia wszystkim zycze.
Zielona 08:53, 17 mar 2015

Chyba wszędzie takie prognozy. Nie ma się co dziwić, w końcu mamy marzec... A według przysłowia, to nawet w kwietniu należy zakładać przeplatanie się wiosny z zimą. Spieszno nam do wiosny, ale natura ma swoje prawa. Dobrze, że masz okazję ochronić trawy przed mrozem. Miłego dnia, Bogdziu.
rozark 09:04, 17 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Każdego roku kupuje . Niektóre marzna nie zakwitajac nawet pierwszego roku a inne po roku. W tym roku zimy nie było , myslałam że przetrzymaja a na jednej grzadce wielkie łysiny i już nie wiem jaka jest przyczyna .Na jesieni znów bedę kupowac bo mnóstwo z nich radosci.

też dokupuję co roku ale pomyśle o większych ilościach,

niektóre posadziłam w takich miejscach co wypadałoby je motyczkować więc je przesadzę
zbigniew_gazda 09:06, 17 mar 2015

U mnie też przymrozki co noc do minus 2. Okrywam drzewiastą nie ma wyjścia. Pozdrawiam Bożenko.
Karol99 09:50, 17 mar 2015

U mnie w niedzielę ma być do -8, mam nadzieję że się nie sprawdzi..