Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:41, 18 mar 2015

rozark napisał(a)
A jeszcze się podpytam. Czy twoja trzmielina przebarwia się na różowo?

Ona jest zielono złota latem a zimą cos tam różowego się plącze ale kto zimą na to patrzy?Moja to jest dokładnie ta sama co Twoja.
Bogdzia 17:47, 18 mar 2015

uleczka napisał(a)
Bogdziu, podziwiam Twoje odgrodowe dzieło. Zawsze kiedy do Ciebie zajrzę widać piękny ogród
Korzystam od długie czasu z Twoich rad odnośnie pielęgnacji rododendronów, opryski stosowane w ubiegłym roku przyniosły rezultat, mnóstwo pąków nawet na tych, które do tej pory nie kwitły. Czy możesz napisać gdzie kupujesz na żelazo do oprysków, poszukuję od dawno i niestety bezskutecznie.
Pozdrawiam

Miło ze do mnie zajrzałas bo po dosc długim czasie dowiaduje sie że mam ogrodowiskową koleżankę za lasem czyli na wyciągniecie reki. Nie zaglądałam wcześniej do Ciebie i nie wiedziałam że tak blisko jest ktos z Ogrodowiska. Mozesz na pw napisac dokładniej gdzie mieszkasz, bo wydaje mi się ze moje miejsce znasz.Żelazo kupowałam dotad zawsze w Andrespolu w takim prywatnym sklepiku koło mięsnego ale w tym roku nie mieli i kupiłam w M1 na Brzezińskiej. Byc moze że juz mają.
Bogdzia 17:49, 18 mar 2015

ElaK napisał(a)

Czy mogłabym prosić o podanie nazwy tego przepięknego rh ?

Pozdrawiam
Ela

Na pierwszym zdjeciu jest Lee dark Purple a na drugim Purple Splendour. Ten drugi jest bardzo wrazliwy musi rosnac osłonięty od południowej strony.
Madzenka 20:08, 18 mar 2015

Wow jakie łany krokusowe
Bogdzia 20:09, 18 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Wow jakie łany krokusowe

Boje sie ze mróz w nocy je załatwi.
GorAna 20:22, 18 mar 2015

Bożenko.....przyjmij życzenia imieninowe....ostatnio jestem troszkę zakręcona.....zatem ....Wszystkiego co daje Ci siły i radość....czyli.... dużo ruchu na śweżym powietrzu w towarzystwie zieloności i różnorodności kwiecia, z dużą ilością promieni słonecznych... dla wzmocnienia kości....cudne łany krokusów
Pozdrawiam
gierczusia 20:44, 18 mar 2015

Bogdziu piękne te krokusy wyłaniające się na końcu zarodendronionej ścieżki normalnie taki ..tajemniczy ogród super pozdrowionka
Bogdzia 20:47, 18 mar 2015

GorAna napisał(a)
Bożenko.....przyjmij życzenia imieninowe....ostatnio jestem troszkę zakręcona.....zatem ....Wszystkiego co daje Ci siły i radość....czyli.... dużo ruchu na śweżym powietrzu w towarzystwie zieloności i różnorodności kwiecia, z dużą ilością promieni słonecznych... dla wzmocnienia kości....cudne łany krokusów
Pozdrawiam

Aniu dziękuję .
Bogdzia 20:48, 18 mar 2015

gierczusia napisał(a)
Bogdziu piękne te krokusy wyłaniające się na końcu zarodendronionej ścieżki normalnie taki ..tajemniczy ogród super pozdrowionka

Chciałabym by był tajemniczy ale nie tak łatwo taki efekt uzyskac. Miło ze wpadłas. Idę z rewizytą.
katiaxx 21:31, 18 mar 2015

Bogdzia napisał(a)

Bezpośrednio pod krzakiem nie posadzisz bo zniszczyłabys korzenie rodkom a w pewnej odległosci mozesz posadzic choc rh i tak po kilku latach rozrośnie sie tak że ja przykryje.Szczerze mówiąc lepsza byłaby inna roslina taka która nie rozrasta sie rozłogami tak jak runianka.

dziękuję Bogdziu, chciałam go czyms podsadzić zeby ograniczyc chwasty.