Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:53, 04 kwi 2015

annawu napisał(a)

Miała być boska a jest fajna.... ale sangwinaria jest boska... i kwitnie w doniczce? czy wsadziłaś do ziemi.

Bożenko radosnych świąt

Aniu masz racje miała byc boska a jest taka sobie. Sangwinaria kwitnie w doniczce. Przyszła w pączkach a ze był śnieg i mróz to trzymam w chłodnym pokoju. Po świetach pewnie pójdzie do gruntu jeśli sie troszke ociepli.
Kasya 19:55, 04 kwi 2015

Ja dostałam w ub roku piwonię ktora miala byc zółta, ciekawe jaka będzie
Moze w tym roku zakwitnie ? Czy jeszcze za wczesnie ? w ktorym roku kwitnie drzewiasta ?
Bogdzia 19:55, 04 kwi 2015

Nikita napisał(a)
macham świątecznie...

A ja u Ciebie nie pisałam bo telefonicznie składałyśmy sobie zyczenia ale zyczń nigdy nie za dużo wiec też zyczę miłych Świat.Dzieki za ostatnie zakupy.
Bogdzia 19:57, 04 kwi 2015

Kasya napisał(a)
Ja dostałam w ub roku piwonię ktora miala byc zółta, ciekawe jaka będzie
Moze w tym roku zakwitnie ? Czy jeszcze za wczesnie ? w ktorym roku kwitnie drzewiasta ?

Moja jest kupiona w tym roku i jest jeszcze w doniczce . Nie ma reguły kiedy zakwitnie , niektóre wczesnie inne bardzo późno, mam nawet 10 letnie które nie kwitły ani nie rosna (krzewiaste), już na nie nie zwracam uwagi , a wogóle to one kwitną pod koniec maja.
malgorzata_s... 20:03, 04 kwi 2015

Ściskam świątecznie Co prawda u mnie zimowo ale mimo to świętujemy z radością .
Cudownej Wielkanocy życzymy
Bogdzia 20:05, 04 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ściskam świątecznie Co prawda u mnie zimowo ale mimo to świętujemy z radością .
Cudownej Wielkanocy życzymy

U mnie śnieg stopniał ale jest zimnawo . W świeta głównie w domu się posiedzi zamiast choc troszke na ogrodzie. Dzieki za zyczenia , dla Was tez świateczne buziaki.
malgorzata_s... 20:08, 04 kwi 2015

Pokaże ci tutaj jak jest u mnie abyś szukać nie musiala Zaraz usunęByłaś szybsza

Kasya 20:08, 04 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Moja jest kupiona w tym roku i jest jeszcze w doniczce . Nie ma reguły kiedy zakwitnie , niektóre wczesnie inne bardzo późno, mam nawet 10 letnie które nie kwitły ani nie rosna (krzewiaste), już na nie nie zwracam uwagi , a wogóle to one kwitną pod koniec maja.

znalazlam cos takiego, cytat:

"To bardzo ważne, bo piwonie krzewiaste wyprodukowane z nasion wyrastają wprawdzie na dość okazałe krzaki, ale ich kwiaty rozwijają się dopiero po siedmiu latach, są małe, mają niezbyt dobrze wykształcone płatki, a kolory są bure – niby bordowe, niby różowe. Kupuj tylko piwonie szczepione, zakwitną po dwóch, trzech latach."
Bogdzia 20:09, 04 kwi 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pokaże ci tutaj jak jest u mnie abyś szukać nie musiala Zaraz usunęByłaś szybsza

Zostaw Małgos niech ludzie docenia jeśli mają lepiej. Dobrze ze oddałas
Bogdzia 20:12, 04 kwi 2015

Kasya napisał(a)

znalazlam cos takiego, cytat:

"To bardzo ważne, bo piwonie krzewiaste wyprodukowane z nasion wyrastają wprawdzie na dość okazałe krzaki, ale ich kwiaty rozwijają się dopiero po siedmiu latach, są małe, mają niezbyt dobrze wykształcone płatki, a kolory są bure – niby bordowe, niby różowe. Kupuj tylko piwonie szczepione, zakwitną po dwóch, trzech latach."

Róznie bywa z tymi z nasion, Mariusz ma takich dużo i niektóre sa ładne. Pewnie ze na ich kwitnienie trzeba dłuzej poczekac bo muszą urosnąc ale moje o których pisałam ze nie kwitna sa szczepione. Piwonie krzewiaste to dosc himeryczne rośliny , trzeba do nich sporo cierpliwości. U jednych rosna a u innych fochy stroja.