Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 11:17, 07 kwi 2015

Agatek napisał(a)
dzień dobry
wątek delikatnie mówiąc dość duży chyba nie doczytam
dlatego przeleciałam wizytówkę i stwierdzam, że ogród znajomy mi Piękna ta rododendronowa bajka

Dzięki Agatko za miłe słowo. Kazdy ogród jest ładny jeśli jest kochany przez własciciela.
Bogdzia 11:18, 07 kwi 2015

anabuko1 napisał(a)
No tak zawsze coś nas kusi, kupujemy i potem się zastanawiam gdzie to znowu upchnąć
Ja też tak mam

Dla mnie to juz uciązliwe zaczyna byc bo nie jestem w stanie sobie odmówic roślinek.
Pszczelarnia 11:19, 07 kwi 2015

Bogdziu, jak się sprawuje Twój martagon z O.? Mój jeden w donicy padł. A drugi w gruncie - nie wiadomo, czy wyjdzie.
Bogdzia 11:22, 07 kwi 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdziu, jak się sprawuje Twój martagon z O.? Mój jeden w donicy padł. A drugi w gruncie - nie wiadomo, czy wyjdzie.

Ewo nie wiem , nie zaglądalam do niego , za duzo było zajec ale dzis zajrze i Ci wieczorkiem napiszę.
Urszulla 11:23, 07 kwi 2015

Ten brak ruchu w ogrodzie jest denerwujący, rozumiem. Przecież to już kwiecień. Ma być ciepło podobno w weekeend, będę plewić prawą ręką bo w lewej palec sobie poprzecinałam blenderem z własnej głupoty ale ileż można leniuchować.
Milka 11:29, 07 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Irenko nie kwitły , myslę ze za małe jeszcze na to . Wprawdzie moja kupna też mała i kwitnie ale one pewnie podpędzane hormonami żeby łatwiej było sprzedac.Myśle że i w tym roku nie zakwitna , niech spokojnie rosna.

To czyli tak samo, zatem czekamy rosną ładnie i to dobrze wróży

Jeszcze nie w ogrodzie ale zaraz lecę.

Zazdroszczę

A ja czekam na kwitnienie kolkwicji od ciebie, to już 3 rok u mnie, więc wg opisu powinna za to bez łobuz rosnie i nie kwitnie, aż dziwne
malgorzata_s... 11:53, 07 kwi 2015

Ja mam przedłużone lwenistwo z przyczyn wiadomych Topi się ale mokro tak że kancikami woda płynie. Dobrze że rośliny już piją to osuszą raz dwa Miłej pracy
Agatek 12:12, 07 kwi 2015

Bogdziu dziękuję za odwiedziny i rady
Moja miłość dostępna dla mnie jest tylko weekendami, ale plany na ten rok mam ogromne
czy rodka można sadzić w słońcu? może bym tego swojego teraz przesadziła, czy lepiej poczekać trochę?
Kindzia 12:23, 07 kwi 2015

Bogdziu czy to znaczy, że ten mój młodziak krzewiasty podpędzany i w przyszłym roku nie zakwitnie? Nie mam się zbytnio nastawiać?

Pączki z dnia na dzień coraz większe mam, bardzo jestem ciekawa koloru. Ostatnio czytałam, że z nim różnie może być przez pierwsze 3 lata, co nie znaczy, że właściwego koloru się nie doczekamy. Nie chciałabym tylko czerwonego koloru, mam jedno jedyne miejsce dla tego mojego cuda i jest przy różu...
Margarete 13:25, 07 kwi 2015

Bogdziu widziałam twoją wielkanocną zimę - u mnie padało tez ale śnieg nie utrzymywał sie dłużej niż godzinę, z tym że kilka razy w ciągu dnia tak sie robiło i topniało, po czym znów....kicha z ta pogodą, bo nawet na spacer z dzieciakami w święta teudo było wcelować, w domu je roznosiło, ale i tak było miło, wspólnie, rodzinnie, przy kominku..i dobrym jedzeniu...

Danie wg twojego przepisu zrobiłam, wyszło, smakowało wszystkim
Od dzis za oknem piękne słońce...znów bede czekac do weekendu i złościc sie że pogoda najładniejsza w tygodniu jest ...ale na weekend najblizszy tez ma być ładnie....biore sie za trawnik, koszenie, wertykulacja, nawożenie (dzieki Magdzie)itd....
Buziaki zostawiam - mnie kolor twojej peoni sie podoba, mimo że to nie ten co miał być.