Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:41, 28 kwi 2015

Anita1978 napisał(a)
Tak jest!

Dzidka 20:58, 28 kwi 2015

Bożenko, czytam o przecudnej Laurze, o radości i szczęściu jakie sprawił ci pan Zymon.
I przypomniało mi się, że i mnie taki bezcenny prezent sprawił Tomek Grochowski.
Było to malusieńka sadzonka lilaka japońskiego. A przywiozła mi ją Gabriela.
To wielkie szczęście, że dane nam jest cieszyć się takimi "skarbami".
Bogdzia 21:01, 28 kwi 2015

Dzidka napisał(a)
Bożenko, czytam o przecudnej Laurze, o radości i szczęściu jakie sprawił ci pan Zymon.
I przypomniało mi się, że i mnie taki bezcenny prezent sprawił Tomek Grochowski.
Było to malusieńka sadzonka lilaka japońskiego. A przywiozła mi ją Gabriela.
To wielkie szczęście, że dane nam jest cieszyć się takimi "skarbami".

Oj tak Dzidko nam nic chyba nie sprawia takiej przyjemnosci jak upolowanie czegos wyjątkowego.U Ciebie to same wyjatkowe rośliny a u mnie nie ma gdzie sadzic i to moje najwieksze zmartwienie.
Rench 21:07, 28 kwi 2015

Strasznie daleko musiałam się cofać,ale było warto
Cudeńka zdobyłaś.
Twój ogród zasługuje na takie perełki
Gardenarium 21:12, 28 kwi 2015

W tym roku kosy znowu narobiły bałaganu w błotku w stawie, wydziobują tojeść wraz z ziemią do budowy gniazda. Ale za to jak pięknie śpiewają. Ilekroć je widzę - myślę o Tobie z uśmiechem

Instagram Ogrodowiska
Bogdzia 21:24, 28 kwi 2015

Gardenarium napisał(a)
W tym roku kosy znowu narobiły bałaganu w błotku w stawie, wydziobują tojeść wraz z ziemią do budowy gniazda. Ale za to jak pięknie śpiewają. Ilekroć je widzę - myślę o Tobie z uśmiechem

Ja lubię te ich zabiegi i potem zbieranie robaków dla mlodych. Mam więcej czasu od Ciebie Danusiu to obserwuję.Trochę balaganu Ci zrobia ale mam nadzieję ze i radosci. Fajnie miec ptaki w ogrodzie. Dzieki za odwiedziny.
Bogdzia 21:25, 28 kwi 2015

Rench napisał(a)
Strasznie daleko musiałam się cofać,ale było warto
Cudeńka zdobyłaś.
Twój ogród zasługuje na takie perełki

Bardzo się z nich cieszę zeby tylko chciały rosnąc.Pozdrówka.
Nallar 22:13, 28 kwi 2015

Ja tak po cichutku z życzeniami.

U mnie na działce kosy też mają gniazdko, uwijają się zbierając pokarm. Przez kilka dni widziałam tylko samczyka a od niedzieli na łowy wychodzi też pani kosowa. Dziś w obronie ich gniazdka ruszyłam jak wystrzelona z procy. Usłyszałam ptasi "jazgot" kiedy spojrzałam przez okno ujrzałam walkę pary kosów ze sroką, małpa chciała się dobrać do ich gniazda. Posypały się pióra ale udało się srokę przegonić. Zastanawiam się czy ona będzie jeszcze próbować czy przegoniły ją na dobre. Szkoda by było, tym bardziej że w ubiegłym roku sroce udało się wybrać wszystkie jajeczka.

Nasze miasto dziś zlane wodą, roślinki się cieszą ja już mniej bo ślimaków jest tyle że dziś pół wiaderka uzbierałam.
weronika77 22:23, 28 kwi 2015

Bogdzia napisał(a)

Mam 4 magnolie ale tą lubie najbardziej. Te nowe mam nadzieje że też będą zachwycające.Jedziecie?? Pozdrówka.

Bogdziu, jedziemy, chociaż w lekkim strachu przed tak długą podróżą. Staramy się myśleć tylko o tym co miłe. Ja w ostatnią podróż udawałam się w stanie tragicznym, i teraz boję się na zapas, ale i pocieszam się, że jak ją przetrwałam, to nie powinno być źle. Gorące pozdrowienia.
martaibartek 22:43, 28 kwi 2015

Bogdziu dziękuje bardzo na pewno coś wybiorę