Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Mathildis 23:12, 11 maj 2015

Bogdziu, mam nadzieję, że gdy przyjdzie pora zasypiesz nas zdjęciami po pierwszych wprawkach widać, że będzie co oglądać ...
weronika77 23:42, 11 maj 2015

Tez mnie zachwyciła obiela u Richiego. Teraz będę podziwiać u Ciebie.
Za namawianie do tulipanowa jestem wdzięczna, i już się nie musisz bać, że będę marudzić. Białe Rh u nas już zakwitły na całego.Buziaki.
Nikita 02:59, 12 maj 2015

Bogdziu, dziewczyny pytają co to za rododendron kwitnie u mnie...może coś pomożesz? Zdjęcie w moim wątku.

masz wiadomość
Bogdzia 05:06, 12 maj 2015

Margarete napisał(a)

Te "bloki startowe" tez fajnie wyglądają, szczególnie te azalie pomaranczowe i żółte... jak wosko w szyku przygotowane do ataku

Bo one czekają by zaatakowac a ja bym chciała zeby poczekały az wróce z wycieczki.
Bogdzia 05:08, 12 maj 2015

iwonadm napisał(a)
Widok pąków zapiera dech jak zkwitną będzie orgia toż to nieprzyzwoite to dalibóg jest grzechem

Orgie z zasady nie są przyzwoite i są grzeszne
Bogdzia 05:11, 12 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Dzieki temu miałam tylko 5 stron do nadrobienia

U Ciebie zawsze więcej czytania niz u mnie więc nie narzekaj.
Bogdzia 05:20, 12 maj 2015

mirkaka napisał(a)
Ja też zaglądam codziennie w oczekiwaniu na widowisko
U mnie azalia pontyjska i Chistopher Wren zaczęły
Bogdziu napisz jak walczysz u siebie z opuchlakami, bo mając tyle Rh masz pewno też te paskudy?

Nie przejmuę sie nimi nadmiernie (opuchlakami). Opryskuje krzewy i ziemię Calypso, Fastac, Pyrinex na zmiane raz jednym raz drugim. Własciwie dotąd atakowaly mi tylko jeden krzew ale jak zaczęłam miec w ogrodzie zurawki jest ich więcej ale nie na tyle by się załamywac. W przyrodzie tez sa szkodniki a przyroda sobie radzi i moje rodki też.
Bogdzia 05:25, 12 maj 2015

Rench napisał(a)

Ech,jak te wszystkie cudowności zakwitną,to będzie widowisko.
Szkoda,że tak daleko mieszkamy....

Fakt , najlepiej by było jakbysmy mieszkały w jednym województwie (wszystkie) i bysmy ciągle jeździły oglądac co u kogo i jak kwitnie.Miłego dnia.
Bogdzia 05:31, 12 maj 2015

Kindzia napisał(a)
Ja też miałam wnusiowy weekend Bożenko, ale moje wnuki najczęściej razem ze swoimi rodzicami przyjeżdżają, da się coś zrobić w ogrodzie...

Bogdziu, za dwa tygodnie Kasia do nas przyjeżdża, bardzo mnie męczy żebym posadziła u siebie azalię wielkokwiatową...mogłabyś mi jakąś polecić? Taką, która nie rośnie wielgachna...i nie wściekle pomarańczową?

Moja Haaga zaczyna, Purple S. zaczyna kolor pokazywać

Kasiu moi też przyjeżdzaja z rodzicami ale o tym żeby porobic w ogrodzie to nie mam mowy bo stale cos do jedzenia trzeba przynosic albo odnosic , pogadac i nacieszyc sie nimi.Nie wiem jaki wzrost azalii by Cie interesował . Wielkokwiatowe są wysokie wiec najlepiej może azalie japońskie. Melina i Orlice to moje faworytki. Orlice będzie wieksza ok 80cm a Melina mniejsza.Rosebud tak ok 1 m tez piękna.Wielkowkwiatowe wszystkie duże.Pozdrówka dla Kasi. za dwa tygodnie to akurat wtedy gdy u mnie bedzie spotkanie. Nie macie po drodze????
Bogdzia 05:37, 12 maj 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Bogdzia, zakwitł mi 'Gartendirektor Rieger'? Masz go? Ten też mnie zachwyca.
Kwiat otwarty jak koszyczek stokrotki.

Jak pogodzić zamiłowanie do łak i pól z różanecznikami w ogrodzie? Przecież tych "gartendirektorów" powinno być więcej u mnie, bo tak mi się podoba ten jeden. Ale to tylko takie poniedziałkowe moje "biadolenie".

Bzowe pozdrowienia wyślemy do różanecznikowych lasów w łódzkim.

Miałam Direktora na samym początku mojego ogrodu ale nie wytrzymał na mojej Syberii a teraz nie mam juz miejsca na nowe rh.Ładny jest faktycznie, jak masz miejsce to sadź.A ja Wam pomacham z Kromlau albo z Wojsławic.