Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

bozga 23:28, 28 maj 2015

dwa razy mi się kliknęło ale to tylko potwierdza emocje jakie wyzwala Twój ogród
Bogdzia 23:28, 28 maj 2015

ZbigniewG napisał(a)
Bogdzia mój tata mówił że lubi wszystko byle dużo i gęsto a ja powiem że lubię dużo gęsto i cudownie kolorowo

Ja też tak lubię a widziałam u Ani Twoja zachwycajacą hoste której nie lubią slimaki i całe szczęście bo by taka piękna nie była.Ślicznosci. Pozdrówka.
jankosia 23:29, 28 maj 2015

Ależ bogactwo. Śliczne zdjęcia. Strasznie żałuję, że w zeszłą sobotę chociaż na kwadrans nie wyjrzało słoneczko Ale słyszałam, że ma być coraz ładniej.
Bogdziu, czy myślisz, że azalie japońskie do dobre rośliny na podsadzenie magnolii? Z białych mogłabyś mi polecić jakieś odmiany? Niby magnolie lubią mniej kwaśną ale chyba zniosą się nawzajem?
Bogdzia 23:30, 28 maj 2015

bozga napisał(a)
Szaleństwo barw a poziom trawy totalnie powala

To masza koleżanka tak sie poswieciła i takie piękne zdjecia zrobiła.Kolorowych snów życzę i ide spac bo zmarzłam.
Bogdzia 23:32, 28 maj 2015

jankosia napisał(a)
Ależ bogactwo. Śliczne zdjęcia. Strasznie żałuję, że w zeszłą sobotę chociaż na kwadrans nie wyjrzało słoneczko Ale słyszałam, że ma być coraz ładniej.
Bogdziu, czy myślisz, że azalie japońskie do dobre rośliny na podsadzenie magnolii? Z białych mogłabyś mi polecić jakieś odmiany? Niby magnolie lubią mniej kwaśną ale chyba zniosą się nawzajem?

Jak chcesz to mozesz do mnie zajrzec jeszcze na zdjecia.Magnolia z azaliami na pewno bedą życ w zgodzie , możesz kupowac. Chyba kazda biała będzie dobra wiec kup co spotkasz.
jankosia 23:40, 28 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Jak chcesz to mozesz do mnie zajrzec jeszcze na zdjecia.Magnolia z azaliami na pewno bedą życ w zgodzie , możesz kupowac. Chyba kazda biała będzie dobra wiec kup co spotkasz.

Dzięki Bogdziu, ale ja już miałam swoją szansę, głowy ci powtórnie nie będę zawracać Tylko jeszcze Cię potem zapytam czy mogę je pokazać Ale to już na priv Ci napiszę jak robotę skończę.
A jak w środku jest magnolia, koło wokól niej mam zostawione na jakieś 170 cm, może ciut więcej to sadziłabyś to w jednym czy dwóch rzędach? Bo mi się jakoś tak wydaje że w dwóch będzie im może przyciasno? Co ile masz sadzone tam przed oknem?
anka_ 00:12, 29 maj 2015

Oglądając te wszystkie fotki ze spotkań dotarło do mnie, że nie zdawałam sobie zupełnie sprawy ile Bogdziu masz cudownych iglaków. Stanowią cudowne tło dla różaneczników, zarazem będąc takimi cichymi królami drugiego planu.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Mathildis 00:22, 29 maj 2015

I znów marzę by te cuda zobaczyć... obejrzałam na dobranoc to może mi się Twój ogród przyśni.
Anita zrobiła dobrą robotę - świetne kadry Twojego ogrodu pokazują go zupełnie inaczej...
eda 00:29, 29 maj 2015

Bogdzia napisał(a)

Zdjec jest więcej ale myśle ze wystarczy na dzis.

cudowne kolory teraz już zasnę bez zmartwień i trosk hi hi na dobre jutro pozdrawiam serdecznie Bogdziu
ZielonaAnia75 06:51, 29 maj 2015

Nie dziwię się, że przechodnie podglądają Twój ogród zza ogrodzenia, każdy chce raj zobaczyć
Bogdziu piszesz, że azaliom też się obrywa przekwiyłe kwiaty, a jak ja mam azalie drobnokwiatowe, to też mam te setki kwiatuszków obrywać? Nigdy tego nie robiłam u azalii.