Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

annawu 15:00, 04 lis 2012

Przybyłam się przywitać po długiej przerwie....ależ mam dużo stronek do nadrobienia...i jak zawsze u Ciebie ponad krzaczki królują ptaszki
Mala_Mi 15:23, 04 lis 2012

Bo sikorki są owadożerne I to w nich dodatkowo bardzo lubię
Madzenka 17:52, 04 lis 2012

Bogdzia napisał(a)
Na zimę mnóstwo owadów tam się ukrywa i składaja jaja a sikorki to wszystko lubią wiec szukają i zjadają.

No to ja już sikorki kocham!!! I będę im codzinnie obiad serwować. Prawdopodobnie w tym miejscu było kiedyś gniazdo mrówek, widocznie coś tam jeszcz jest
an_tre 17:56, 04 lis 2012

Zmobilizowałyście mnie do przypomnienia sobie całego wiersza o sójce, bo w toruniu u ciotuni tez była Ogrodowisko rozwija w wielu kierunkach pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Bogdzia 19:08, 04 lis 2012

an_tre napisał(a)
Zmobilizowałyście mnie do przypomnienia sobie całego wiersza o sójce, bo w toruniu u ciotuni tez była Ogrodowisko rozwija w wielu kierunkach pozdrawiam

Wszyscy sprawdzają czy u nich była.

Bogdzia 19:13, 04 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)

Na zimę mnóstwo owadów tam się ukrywa i składaja jaja a sikorki to wszystko lubią wiec szukają i zjadają.

No to ja już sikorki kocham!!! I będę im codzinnie obiad serwować. Prawdopodobnie w tym miejscu było kiedyś gniazdo mrówek, widocznie coś tam jeszcz jest

Sikorki trzeba kochac i dokarmiac zimą.

popcorn 19:15, 04 lis 2012

Jaka ładna ta sójka!! Sikorki u mnie skubią ziarenka słoneczniczków (wyrzuciłam za płot przekwitłe ); i kupiłam im wczoraj na targu parę paczek jedzenia dla papug i kanarków - z witaminkami Młoda sypała dzisiaj do karmika - przyleciało kilka! Nawet sroka próbowała, choć za duża do naszego karmnika

pozdrawiam!!
Milka 19:15, 04 lis 2012

ale piękność!! Bożenko, jak ci tych ptaszków zazdroszczę
u siebie fotografowałam wróble, ale nie szło najlepiej, im bliżej ja tym dalej one, jak zoom to niezbyt wyraźne zdjęcia;
sikorek u mnie też sporo i chyba inne jakies tez są, po odgłosach słyszę, takie inne dżwięki, ale siedziały tak pochowane, że nie wypatrzyłam..
miłego wieczoru
Bogdzia 19:15, 04 lis 2012

annawu napisał(a)
Przybyłam się przywitać po długiej przerwie....ależ mam dużo stronek do nadrobienia...i jak zawsze u Ciebie ponad krzaczki królują ptaszki

O kwiatkach piszą tu wszyscy a tylko nieliczni o ptaszkach więc ja pilnuje tego właśnie tematu bo ptaszki zasługuja na to by o nich pamiętac. Pozdrawiam Aniu.
Bogdzia 19:18, 04 lis 2012

irena_milek napisał(a)
ale piękność!! Bożenko, jak ci tych ptaszków zazdroszczę
u siebie fotografowałam wróble, ale nie szło najlepiej, im bliżej ja tym dalej one, jak zoom to niezbyt wyraźne zdjęcia;
sikorek u mnie też sporo i chyba inne jakies tez są, po odgłosach słyszę, takie inne dżwięki, ale siedziały tak pochowane, że nie wypatrzyłam..
miłego wieczoru

Pomału one się do Ciebie przyzwyczają a Ty nabierzesz wprawy i bedziesz coraz lepsze zdjecia robic ale nie chodz za nimi bo to nic nie daje one wtedy sie boją ,trzeba żeby to one do Ciebie przychodziły np do karmnika postawionego przy oknie.