Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 19:29, 21 paź 2015

Mixtoorka napisał(a)
Dziękuję Bogdziu za odwiedziny maluśkiewicza U mnie klony będą małe,dlatego będę wpadać oglądać duże egzemplarze u Ciebie. NO i oczywiście rododendrony podglądam Przepiękny ogród i wyjątkowo wyjątkowy

Może faktycznie przez te deszcze, u nas to raczej wieczne mżawki, ten mój klon Witold taki biedny z poschniętymi listkami.

Za chwilę wstawię dla Miry zdjęcia klonów i tam będą takie które cięłam ale w koncu je wywaliłam choc przyznaje to była pochopna decyzja.Klony najlepiej przebarwiają sie w czasie suchej i słonecznej pogody, jak jest mokro to mogą sie wogóle nie wybarwic.Twój jeszcze malutki , widowiskowo bedzie jak sie troche zestarzeje więc sie nie martw.
Bogdzia 19:30, 21 paź 2015

hanka_andrus napisał(a)
Kloniki- super! A ja chyba palmowego nie zakupię, nie mam jeszcze na niego pomysłu.

Palmowe klony sa piekne, mają taki delikatny pokrój , no i te kolory jesienią, ale nie namawiam to Twoja decyzja Haniu. Buziaki ślę.
Bogdzia 19:31, 21 paź 2015

Krys napisał(a)
Bożenko u Ciebie zawsze jest co oglądać i poczytać zdrówka

Krysiu miło Cię widziec. Zaglądałam do Ciebie ale cos ostatnio cicho.Buziaki.
Bogdzia 19:32, 21 paź 2015

mira napisał(a)

super to wyszło,
pozdrawiam

Takie zabawy fotografią, szczerze mówiąc bez zadnego wysiłku.
Bogdzia 19:33, 21 paź 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Bogdziu, sesja zdjęciowa z rudzikiem kapitalna.

Dzięki Basiu , lubię rudziki , inne ptaszki równiez.Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 19:38, 21 paź 2015

mira napisał(a)

cudowny obrazek, u mnie brzozy jeszcze nie zółte,
jakie masz najmłodsze zdjęcie tego
klona ciekawa jestem bo może mam taki sam ale na razie kilka lat patyczek cienki

pozdrawiam

Chciałas najstarsze więc znalazłam takie ale tu go ledwie widac (w białym kółku) .

Tu widac jakie ma liscie latem ten po lewej stronie .

a tu dwa ( z podwójnymi pniami) mocno cięte, tworzyły fajny parasol , niestety za dużo mi zasłaniały i się z nimi pozegnałam.

Bogdzia 19:44, 21 paź 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
O Boziu!!! Bogdzia jakie piękne klony Zaczarowana masz wiosnę , a teraz jeszcze jesień, moim marzeniem jest, żeby i u mnie na jesieni było pięknie i barwnie. Przyszła mi dzisiaj paczka z klonem ginnala ognistym, ale niestety bez ani jednego listka- nie wiem czy to normalne , że już bez liści przysłali? Napisałam im meila z pytaniem teraz czekam co odpiszą

Mam dwa klony ginnala i chętnie bym je wyrzuciła bo przebarwiały sie dokąd nie były cięte a jak zaczęłam ciąc to ledwie lekki kolorek dostają, niestety mój M jeszcze nie dorósł do decyzji by je wyrzucic.Mój jeden przebarwia sie na czerwonawo a drugi na zółtawo ale kolory ledwie zaznaczone. Obydwa słuzą za osłonę płotu wiec nie zaliczaja sie do roślin które zdobią ogród. O tej porze mogą juz nie miec lisci szczególnie młode okazy.
Bogdzia 19:46, 21 paź 2015

Katkak napisał(a)
Bożenko Twój ogród jesienią jest równie zachwycający jak ten wiosenny , cudeńko.I zdjęcia super. Byłyście z Danusią na tym samym kursie fotografowania, czy jak? Całusy ślę

Nie byłysmy razem na kursiePrzy Danusi zdjeciach trzeba trochę trudu sobie zadac, moje sa przepuszczone przez filtry które same zmieniaja zdjecie , zero wysiłku.
Bogdzia 19:46, 21 paź 2015

Kindzia napisał(a)

Nie kuś!!!

Na klony warto kusic szczegółnie na palmowe, to piękne rośliny.
sylwia_slomc... 20:01, 21 paź 2015

Bogdzia napisał(a)

Mam dwa klony ginnala i chętnie bym je wyrzuciła bo przebarwiały sie dokąd nie były cięte a jak zaczęłam ciąc to ledwie lekki kolorek dostają, niestety mój M jeszcze nie dorósł do decyzji by je wyrzucic.Mój jeden przebarwia sie na czerwonawo a drugi na zółtawo ale kolory ledwie zaznaczone. Obydwa słuzą za osłonę płotu wiec nie zaliczaja sie do roślin które zdobią ogród. O tej porze mogą juz nie miec lisci szczególnie młode okazy.

Dzięki Bogdzia mój nie będzie cięty wcale