Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:13, 16 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bożenko Twój ogród mnie czaruje i tchnie z niego jakaś tajemnica
A ja utrwaliłam dzisiaj na śniegu ślady mieszkańców mojego ogrodu i w głowę zachodzę co to może być za zwierzę , a w zasadzie zwierzęta.....jedne podejrzewam , ale te drugie to nie mam pojęcia bladego

Ja dawniej też próbowałam odgadywac slady zwierzat ale najczęściej okazywało się że to kotNiestety nie jestem w tym dobra.
Krys 21:41, 16 sty 2016

Wow ale napadalo,cieszysz sie i ja tez zdjecia ptakow podziwiam,u mnie ich sporo ale jak chce zrobic fotke to uciekaja
Margarete 21:54, 16 sty 2016

No ładnie...tak jak myślałam las zimowy daje super tło dla białych czapeczek na roślinach. Portrety ptaków podziwiam, u mnie też ruch w stołówce. Dzisiaj musiałam 2 razy dosypywać ziarenek bo znikały błyskawicznie.
Miłej niedzieli
Bogdzia 21:58, 16 sty 2016

Krys napisał(a)
Wow ale napadalo,cieszysz sie i ja tez zdjecia ptakow podziwiam,u mnie ich sporo ale jak chce zrobic fotke to uciekaja

Karmnik powinnas miec w okolicy okna i przez okno robic , nie zmarzniesz i ptaki się mniej boją ale nieco cierpliwosci potrzeba.
Bogdzia 21:59, 16 sty 2016

Margarete napisał(a)
No ładnie...tak jak myślałam las zimowy daje super tło dla białych czapeczek na roślinach. Portrety ptaków podziwiam, u mnie też ruch w stołówce. Dzisiaj musiałam 2 razy dosypywać ziarenek bo znikały błyskawicznie.
Miłej niedzieli

U mnie też duzo ziarna zjadają. Śnieg dobrze ze spadł ale nie wiadomo czy wcześniejszy mróz juz nie zalatwił roślin. Miłej niedzieli również.
Madzenka 22:20, 16 sty 2016

Mniejmy nadzieję, ze zapowiedź kolejnych silnych mrozów jak zwykle będzie nietrafiona
sylwia_slomc... 22:25, 16 sty 2016

Bogdzia napisał(a)

Ja dawniej też próbowałam odgadywac slady zwierzat ale najczęściej okazywało się że to kotNiestety nie jestem w tym dobra.

To na bank nie koty bo ich śladów też jest dużo i mocno się różnią
U mnie wypadły przez ten mróz posadzone jesienią choiny zachodnie i chyba jodła turecka.....reszta na razie daje oznaki życia
Basilikum 12:39, 17 sty 2016

Bogdziu alez bajkowo u Ciebie
gosci masz znamienitych
ciekawa jestem tych sladow, dasz rade je sfotografowac? moze razem odgadniemy
jankosia 12:45, 17 sty 2016

Bogdziu, pięknie jak zawsze. Mam nadzieję że lepiej się już czujesz skoro spacery z aparatem uskuteczniasz
U mnie ostatnio w karmniku mniejszy ruch niż na ziemi. Jakieś wielgachne stada wróbli (ja wszystko co małe i szarobure nazywam wróblami) żerują. Siedząc ostatnio w domu miałam wrażenie że za sąsiadów mam hodowców drobiu czy coś, bo głośno było tak od świergotu jakby gdzieś niedaleko hala z pisklętami była Wyjrzałam, a tu ziemia się rusza Jestem przyzwyczajona że one w stadzie się trzymają, ale bez przesady
Byle do wiosny
Bogdzia 12:49, 17 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Mniejmy nadzieję, ze zapowiedź kolejnych silnych mrozów jak zwykle będzie nietrafiona

Na to też licze Marzenko ale szkoda ze jak były mrozy nie było śniegu , teraz zagrożenie jest dużo mniejsze.