Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 13:59, 28 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Bogdziu o zakupach na Gardeni poczytałam. Hi hi jak juz kupować to dużo, nie warto się rozdrabniać. Mało nie padałam gdy przeczytałam jakie zakupy poczyniłaś

Uwielbiam kupowac rośliny ale z posadzeniem może byc kłopot. Na razie postoja na parapecie w chłodnym pokoju. Co rok tak robię że późno przesadzam do ogrodu.
Bogdzia 14:04, 28 lut 2016

Kasik napisał(a)
W tym roku nie planowałam Gardenii, ale jak usłyszałam,że będziesz to już prawie bym Grzesia namówiła. No ale jak Wiesz -prawie robi wielką różnicę. Zaparł się, poszedł do pracy w ogrodzie i pozostała mi tylko relacja. Widać zadowolenie na twarzy, a to najmilszy widok.

Ale może u Kasi sie spotkamy? Bardzo bym chciała.

Kasiu czytałam że macie wielkie plany wyjazdowe w tym roku wiec sie nie dziwię że Grzes sie zbuntował i chciał nacieszyc sie swoim ogrodem . Liczę na to ze u Kasi sie spotkamy choc nie mam 100% pewnosci ale moze sie uda. Buziaki.Pozdrowienia dla Grzesia.
Bogdzia 14:08, 28 lut 2016

Krys napisał(a)
F fi Bozenko zakupy ... piekne a popprosze o producenta maczki bazaltowej,to ciekawy zakup

Krysiu podam ale później bo muszę isc do garazu. Buziaki.
Bogdzia 14:12, 28 lut 2016

ryska napisał(a)
Bogdzia bardzo dziękuję za wspólnie spędzony czas
Te klucze ptaków też widziałam co spotęgowało pozytywne emocje, że wiosna już za płotem. Zdawało mi się, że zaraz za gęsiami dwa bociany były.
W drodze powrotnej liczyłam też jastrzębie siedzące na płotach. Czy one czekały na łatwą zdobycz np. po kolizji z tirem?
Buziaki i do zobaczenia

Bocianów nie widziałam , pewnie dlatego ze one mną niezainteresowane. Tak piszą w artukułach ze one licza na łatwa zdobycz na autostradzie ale prawda jest taka że taki jest ich sposób polowania , na otwartym terenie z wysokiego punktu upatruja ofiary. My widzielismy jednego który cos upolował a obok szedł kot , miał szczęscie bo to no mógłby byc ofiarą .Do zobaczenia w maju.
Bogdzia 14:21, 28 lut 2016

Gardener27 napisał(a)
Bożenko bardzo się cieszę że dane nam było się poznać i choć chwilę porozmawiać Jesteś bardzo ciepłą i niezwykle sympatyczną ogrodniczką o dużej wiedzy
Ja na targach nic nie kupiłem ale bardzo się cieszę że mogłem tam być Pozdrawiam

Przemku ja tez się cieszę ze Cie poznałam bo nie mamy do siebie blisko i szansa spotkania była mała ale dzieki Twojej determinacji się udało. Fajniej sie rozmawia jak masz obraz tego z kim rozmawiasz ale i liczę na nastepne spotkania. Serdecznie pozdrawiam i dziekuje że sie wybrałes w ta podróż.
Bogdzia 14:28, 28 lut 2016

Luki napisał(a)
Czytałem listę zakupów i to na dodatek jeszcze te niewdzięczne róże kupiłaś Odtrąbienie wiosny zakodowane, jeszcze ten tydzień ma być chłodny, a później można ruszać z grabkami łopatami i sekatorami do pracy

Te zakupy to troche juz szaleństwo ale tak mi sie wiosny chce. Ustawiłam na parapetach i bede na nie spoglądac i kombinowac co z nimi dalej zrobic.Róże mnie denerwują , próbuje stale nowych bo dziewczyny piszą że sa lepsze i gorsze ale wielkich nadziei nie mam.W tym tygodniu zajrze czy Twój rh się ukorzenił , jesli nie bedzie przymrozków to wsadze do doniczki. Oby miał korzonki bo bardzo bym chciała Ci go dac.
rozark 14:53, 28 lut 2016

miłego tygodnia - fajny taki wyjazd w fajnym towarzystwie
Kindzia 15:13, 28 lut 2016

Tego to nie wiedziałam, że drzewiaste to takie delikatne są...trudno się mówi, jak to Danusia mówi, będzie miejsce na nowe
Bogdzia 15:26, 28 lut 2016

Krys napisał(a)
F fi Bozenko zakupy ... piekne a popprosze o producenta maczki bazaltowej,to ciekawy zakup

Krysiu podaję producenta

Alegra Aleksandra Grabek Garncarsko ul Nowowiejska 14 55-050 Sobótka tel 668235731
Bogdzia 15:27, 28 lut 2016

Kindzia napisał(a)
Tego to nie wiedziałam, że drzewiaste to takie delikatne są...trudno się mówi, jak to Danusia mówi, będzie miejsce na nowe

Kasiu one bardzo wolno rosna, czasem długo nie kwitną.