Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Madzenka 19:21, 08 mar 2016

Na szczęscie dla rh leje, na nieszczęście dla mńie nic mi sie nie chce robić...
Bogdzia 20:10, 08 mar 2016

Madzenka napisał(a)
Na szczęscie dla rh leje, na nieszczęście dla mńie nic mi sie nie chce robić...

U Ciebie leje ,u Anki leje a u mnie dzis piekne słoneczko było, bardzo miły dzień.
Bogdzia 20:11, 08 mar 2016

Skopiowane od Madżen.

http://poradnikogrodniczy.pl/pliki/plikiporady/tabela-mieszania-srodkow-owadobojczych-i-grzybobojczych.pdf
yolka 20:16, 08 mar 2016

Oszukałam się zestawu trzech nawozów do podań dolistnych dla rh i nie moge poszukać, Miałam stronę w ulubionych ale latem padł mi komputer i ściągi potraciłam. Może Bożenko nie sprawi Ci kłopotu przypomnienie. Będę bardzo wdzięczna.

Czytam, że w ogrodzie działasz juz wiosennie, ja jeszcze nie, ale w sobotę chcę przyciąć glicynię i może dać pierwszy dolistny rh. Trawy też mam do cięcia.
Pozdrawiam serdecznie
Luki 20:28, 08 mar 2016

Po zeszłorocznych upałach byłem przekonany, że 3 różaneczniki w ogóle nie zawiązały pąków kwiatowych, ale miło się dzisiaj zaskoczyłem, ale odkryłem też połamane gałęzie na jednym, w sumie dobrze, po kwitnieniu obetnę jeszcze dwie i będzie mniejszy, a zgrabniejszy
Za to najciemniejsze liście i wiecznie wzniesione w góre ma Jan III Sobieski tak samo jak królowa Bona, w sumie Łokietek też dobrze wygląda. Bardzo jestem z nich zadowolony, a gdyby nie Ty na pewno dużo później bym się o nich dowiedział
Rench 20:30, 08 mar 2016

yolka - na stronie 4000 jest zestaw nawozów
yolka 20:31, 08 mar 2016

Rench napisał(a)
yolka - na stronie 4000 jest zestaw nawozów

Dzięki serdeczne, już tam zagladam
BasiaLT 20:33, 08 mar 2016

Bogdziu ratuj! Podczas spaceru znalazłam na polnej drodze gałązke rododendrona. Nie mam pojęcia skąd się tam wzięła. Oczywiście zabrałam do domu i wsadziłam do wody, i to by było na tyle. Szkoda mi wyrzucić a nie wiem czy mam ja trzymać w wodzie, czy wsadzic do ziemi. Załączam fotkę z tym nietypowym znaleziskiem
sylwia_slomc... 20:44, 08 mar 2016

Macham tylko, bo czytam , że dalej mowa o nawozach, clemki cudniaste i już taaaakie duże
już rodki poodkrywałam bo moje maluchy na zimę były nakryte Bożenko czy te azalki , które teraz w marketach kwitnące sprzedają to nadają się do ogrodu docelowo czy tylko do mieszkania???
Bogdzia 20:47, 08 mar 2016

yolka napisał(a)
Oszukałam się zestawu trzech nawozów do podań dolistnych dla rh i nie moge poszukać, Miałam stronę w ulubionych ale latem padł mi komputer i ściągi potraciłam. Może Bożenko nie sprawi Ci kłopotu przypomnienie. Będę bardzo wdzięczna.

Czytam, że w ogrodzie działasz juz wiosennie, ja jeszcze nie, ale w sobotę chcę przyciąć glicynię i może dać pierwszy dolistny rh. Trawy też mam do cięcia.
Pozdrawiam serdecznie

U mnie roboty starczy na cały rok wiec co mogę to robię a że kondycja do kitu to wolno idzie.O nawozach widzę ze Renia napisała.