Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 10:48, 09 mar 2016

Kindzia napisał(a)
Wydrukowałam sobie ten zestaw możliwy do mieszania. Na róże może się akurat przydać. Szczególnie możliwość mieszania z Amistarem mnie interesuje.

Czekam na przyzwoitą pogodę, mam żywopłocik buksikowy do pierwszego cięcia na salonowej. Jak mnie denerwuje taki rozczochrany...

Buziak

U mnie pogoda przyzwoita , zaraz idę do ogrodu.
Bogdzia 10:49, 09 mar 2016

jankosia napisał(a)
Aaa! Właśnie odkryłam że i ty filmiki masowo na yt wrzucasz Ale się rozkręcasz kobitko

Moniko , nic nie widziałasMyślałam ze dobrze sa ukryte
Bogdzia 10:50, 09 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)

Tak myślałam dlatego się oparłam i nie kupiłam

Też miałam na takiego jednego ochotę , piękny kolor ciemnej śliwki ale też nie kupilam bo powiędniety był , ale cudo jednak.
Napia 11:02, 09 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Może torf miałas oszukany a może to wynik upałów i braku wody. Najlepsze lekarstwo to kupic dobry kwasny torf i jeszcze raz posadzic bo co rok bedą te kłopoty.

W takim razie w piątek kupuję torf i w sobotę rh dostaną odpowiednią ziemię. A kiedy mogę zacząć je dolistnie nawozić po tym przesadzeniu?
Bogdzia 11:06, 09 mar 2016

Napia napisał(a)

W takim razie w piątek kupuję torf i w sobotę rh dostaną odpowiednią ziemię. A kiedy mogę zacząć je dolistnie nawozić po tym przesadzeniu?

Możesz od razu ale nie przesadz z iloscią. I nie dawaj nawozów doglebowych w tym roku.
Napia 11:07, 09 mar 2016

Widziałam dzisiaj lecące bociany, nad polami pokrytymi śniegiem, a jakże czy to już oznaka wiosny?
jankosia 11:08, 09 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Moniko , nic nie widziałasMyślałam ze dobrze sa ukryte

No co ty? Przecież masz własny kanał. Właśnie go zasubskrybowałam - będę na bieżąco Ha!
Milka 12:34, 09 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Rh trudne do ukorzenienia i w wodzie na pewno nie puszcza korzeni ale może pomoże Ci informacja ma pw.

To może i ja poproszę na PW, na razie 3 żyją, ale dopiero za 2 miesiące można będzie ocenić, czy się udało.
Milka 12:50, 09 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Irenko jakie u mnie róże zobaczysz? Powojniki też nic ciekawego i niewiele. Montany mam dwie ale rosna wolno . Kiedys tez miałam , rosły za szybko i trzeba było je zlikwidowac bo zawaliły wejscie do domu. U mnie nie leje, można było pobyc w ogrodzie , miestety kondycji brak.

Pełno masz pięknych róż, piwonii o reszcie nie mówiąc, za skromna jesteś, to nie tylko rh i azalie
Montana w 1 roku wolny, potem szybko idzie, przynajmniej u siebie to zaobserwowałam.
Dbaj o siebie, bo kondycja musi być na kolejne lata
Bogdzia 17:55, 09 mar 2016

Napia napisał(a)
Widziałam dzisiaj lecące bociany, nad polami pokrytymi śniegiem, a jakże czy to już oznaka wiosny?

Jak ja lubię takie widoki lecących ptaków. Zawsze wtedy dziekuje Bogu że dał mi dożyc nastepnego takiego widoku.A jesienne przeloty wręcz przeciwnie, jakbym sie z dziecmi zegnała.Jasne ze to wiosna. U mnie juz przekwitaja ranniki, troche za szyko ale pogoda im nie sprzyjała.Krokusy niesmialo wystawiają pączki, wyrosly juz na jesieni długo czekaja na swoją kolej.