Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 20:50, 08 mar 2016

Luki napisał(a)
Po zeszłorocznych upałach byłem przekonany, że 3 różaneczniki w ogóle nie zawiązały pąków kwiatowych, ale miło się dzisiaj zaskoczyłem, ale odkryłem też połamane gałęzie na jednym, w sumie dobrze, po kwitnieniu obetnę jeszcze dwie i będzie mniejszy, a zgrabniejszy
Za to najciemniejsze liście i wiecznie wzniesione w góre ma Jan III Sobieski tak samo jak królowa Bona, w sumie Łokietek też dobrze wygląda. Bardzo jestem z nich zadowolony, a gdyby nie Ty na pewno dużo później bym się o nich dowiedział

To dobrze ze jestes zadowolony bo w przeciwnym wypadku pewnie na mnie by wina spadłaJak bedziesz przyjeżdżał w maju to zanosi się ze Cie poprosimy o roślinki z BR, my czyli łódzkie dziewczyny.
Bogdzia 20:52, 08 mar 2016

BasiaLT napisał(a)
Bogdziu ratuj! Podczas spaceru znalazłam na polnej drodze gałązke rododendrona. Nie mam pojęcia skąd się tam wzięła. Oczywiście zabrałam do domu i wsadziłam do wody, i to by było na tyle. Szkoda mi wyrzucić a nie wiem czy mam ja trzymać w wodzie, czy wsadzic do ziemi. Załączam fotkę z tym nietypowym znaleziskiem

Rh trudne do ukorzenienia i w wodzie na pewno nie puszcza korzeni ale może pomoże Ci informacja ma pw.
Bogdzia 20:55, 08 mar 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Macham tylko, bo czytam , że dalej mowa o nawozach, clemki cudniaste i już taaaakie duże
już rodki poodkrywałam bo moje maluchy na zimę były nakryte Bożenko czy te azalki , które teraz w marketach kwitnące sprzedają to nadają się do ogrodu docelowo czy tylko do mieszkania???

Nadają sie tylko do mieszkania.
Luki 21:10, 08 mar 2016

Ile samochód zmieści tyle zabiorę a zmieści dużo bo nie raz próbowałem
Bogdzia 21:11, 08 mar 2016

Luki napisał(a)
Ile samochód zmieści tyle zabiorę a zmieści dużo bo nie raz próbowałem

Aż tyle nie bedziemy chciały ale o trochę poprosimy
jankosia 22:02, 08 mar 2016

Proszę i o mnie pamiętać. Łukasz, js śledzę i twój wątek i Bogdziowy więc jak będziesz się w maju wybierał do bylinowego to daj znać wcześniej na którymś z wątków a ja od razu napiszę Tak wiesz, ciutkę wcześniej żeby ci można było kasę najpierw przelać żebyś za własne nie zakładał

A Bogdziu to twój wątek Nic ciekawego nie mam do napisania bo i w ziemi nie ryłam więc całusy zostawię Aaa, darły się u mnie w lesie jakieś dziwne stworzenia ale nawet nie wiem co to mogło być brr... Nawet nie umiem określić czy to jaki ptak czy jeleń bo nigdy takich dźwięków nie słyszałam. Za to zlatuje się ptactwa coraz więcej więc chyba wiosna Żałuję że nie znam się na ptakach tak jak ty. Mam atlas porządny i nawet płytę z odgłosami ale jakoś tak nie mam serca do tego. Wychodzimy z mężem na ogród i "ocho, jakiś nowy ptaszek się pojawił" bo dźwięki nowe- i tyle naszych spostrzeżeń Ale z drugiej strony tych jaszczurek różnych i żab też nie rozróżniam nie mówiąc już o gryzoniach więc... Nie ma co
Kindzia 09:47, 09 mar 2016

Wydrukowałam sobie ten zestaw możliwy do mieszania. Na róże może się akurat przydać. Szczególnie możliwość mieszania z Amistarem mnie interesuje.

Czekam na przyzwoitą pogodę, mam żywopłocik buksikowy do pierwszego cięcia na salonowej. Jak mnie denerwuje taki rozczochrany...

Buziak
jankosia 09:56, 09 mar 2016

Aaa! Właśnie odkryłam że i ty filmiki masowo na yt wrzucasz Ale się rozkręcasz kobitko
sylwia_slomc... 10:19, 09 mar 2016

Bogdzia napisał(a)

Nadają sie tylko do mieszkania.

Tak myślałam dlatego się oparłam i nie kupiłam
Bogdzia 10:47, 09 mar 2016

jankosia napisał(a)
Proszę i o mnie pamiętać. Łukasz, js śledzę i twój wątek i Bogdziowy więc jak będziesz się w maju wybierał do bylinowego to daj znać wcześniej na którymś z wątków a ja od razu napiszę Tak wiesz, ciutkę wcześniej żeby ci można było kasę najpierw przelać żebyś za własne nie zakładał

A Bogdziu to twój wątek Nic ciekawego nie mam do napisania bo i w ziemi nie ryłam więc całusy zostawię Aaa, darły się u mnie w lesie jakieś dziwne stworzenia ale nawet nie wiem co to mogło być brr... Nawet nie umiem określić czy to jaki ptak czy jeleń bo nigdy takich dźwięków nie słyszałam. Za to zlatuje się ptactwa coraz więcej więc chyba wiosna Żałuję że nie znam się na ptakach tak jak ty. Mam atlas porządny i nawet płytę z odgłosami ale jakoś tak nie mam serca do tego. Wychodzimy z mężem na ogród i "ocho, jakiś nowy ptaszek się pojawił" bo dźwięki nowe- i tyle naszych spostrzeżeń Ale z drugiej strony tych jaszczurek różnych i żab też nie rozróżniam nie mówiąc już o gryzoniach więc... Nie ma co

Najlepszy sposób by sie ptaków nauczyc ( również innych zwierząt)to je obserwowac a jak sie jakiegos nie zna dopiero wtedy szukac w atlasach, zapamiętanie wtedy murowane. Nie wiem co słyszałas ale bardzo ciekawe i niesamowite dźwieki wydaje dziecioł czarny. A Łukasz juz obiecal że zrobi dla nas zakupy , nawet bardzo duże.