Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II. » Edycja postu

Rododendronowy ogród II.

Mala_Mi 08:57, 01 kwi 2016

Przyznaję się bez bicia... oglądam i czytam tylko troszkę

Krokusy z irysami rozdzielisz jak przekwitną i zaczną zasychać, cebuli różnią eis.. teraz ich nie ruszaj.

O rodki nie pytam, bo już wiem, że czasami liście są w dół Po 4 latach pasuje coś już sobie wbić do głowy

Przy okazji pytam się co roku, bo mam sklerozę.. Agata pytała się mnie o martagony... cały czas myślałam kto i o co mnie się zapytał, a ja nie odpowiedziałam.. ... czasu brak na cofanie nawet na swoim wątku...
ren133 09:16, 01 kwi 2016

Bogdzia napisał(a)

One nie rosną szybko wiec trudno powiedziec czy chcesz miec długo przerwy między nimi. Po ok 10 latach będą miec wys i szerokosc ok 1m Potem równiez wolno dorosną do 1,5 m a w cieniu nawet wyżej i szerzej.

To może ja je powinnam tak co 80cm posadzić? Jak myślisz?
anna_t 09:34, 01 kwi 2016

emus dzisiaj do mnie jak wrócil ze sklepu ze z rodkami cos sie stało, jakieś brązowe sie zrobiły..
ja cala w strachu lece na ten deszcz w szlafroku z telefonem oczywiście żeby fotki dla Ciebie od razu zrobić
a on krzyczy za mną: prima aprilis!!!
Kindzia 09:56, 01 kwi 2016

Moja Haaga też ma opuszczone listki...reszta stoi jak drut!

U nas pada delikatnie...

Buziak Bogdziu
oliwka 10:52, 01 kwi 2016

Bozenko daj znac czy deszcz doszedl do ciebie. Dzisiaj to juz musi u ciebie padac, nawet ja powiem: zabierz troche tego deszczu do siebie !!!!!!
Bogdzia 13:06, 01 kwi 2016

Krys napisał(a)
Bożenko pada u Ciebie ?

W nocy i wczesnym rankiem padało. W sumie spadło 3,75l na metr kwadratowy. Dobre i to choc mogłoby byc wiecej. nastepny deszcz zapowiadaja u mnie dopiero na 12 kwitnia.
Bogdzia 13:07, 01 kwi 2016

Kasya napisał(a)

a u mnie jedna galązka rodka ma skrecone liscie jak na mrozie, chyba zmarzla ?

tak jak sie skrecily przy pierwszych dużych mrozach tak zostaly, na szczescie to mala galązka a caly krzaczek wyglada ładnie

z miniaturowych rodkow jeden mi zmarzl calkiem a inne czesciowo ale chyba nawet zakwitną, to mlode krzaczki to moze dadzą rade i się odbudują

zastanawiam sie tez nad azaliami, mam 2 ale nie daja znaku zycia..czy powinny juz wypuszczac liscie albo cos ?

Jutro bede u Ciebie to zobaczę.Pytałam Cie o azalie schneeperle ale chyba nie przeczytałas.
Bogdzia 13:08, 01 kwi 2016

Mala_Mi napisał(a)
Przyznaję się bez bicia... oglądam i czytam tylko troszkę

Krokusy z irysami rozdzielisz jak przekwitną i zaczną zasychać, cebuli różnią eis.. teraz ich nie ruszaj.

O rodki nie pytam, bo już wiem, że czasami liście są w dół Po 4 latach pasuje coś już sobie wbić do głowy

Przy okazji pytam się co roku, bo mam sklerozę.. Agata pytała się mnie o martagony... cały czas myślałam kto i o co mnie się zapytał, a ja nie odpowiedziałam.. ... czasu brak na cofanie nawet na swoim wątku...

To ja za Ciebie agacie odpowiedziałam i wszystko juz wie. Krokusy juz przesadziłam choc wiem że można było poczekac.
Bogdzia 13:09, 01 kwi 2016

ren133 napisał(a)

To może ja je powinnam tak co 80cm posadzić? Jak myślisz?

Ja bym sadziła minimum co metr.
Bogdzia 13:10, 01 kwi 2016

anna_t napisał(a)
emus dzisiaj do mnie jak wrócil ze sklepu ze z rodkami cos sie stało, jakieś brązowe sie zrobiły..
ja cala w strachu lece na ten deszcz w szlafroku z telefonem oczywiście żeby fotki dla Ciebie od razu zrobić
a on krzyczy za mną: prima aprilis!!!

Dobre.Mój M mnie jeszcze dzis nie oszukał ale kto wie co wymyśli.