Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 16:37, 25 kwi 2016

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Bogdziu, Twoje buki zachwycają tak, że marzy się o spacerze wśród nich pomimo niesprzyjającej aury za oknem. Czekam w napięciu na azaliowo-rodendronowy spektakl w Twoim ogrodzie. Dziękuję za Twoje rady dotyczące różaneczników, którymi dzielisz się na forum. Sadzone i pielęgnowane wg Twoich wskazówek wyglądają okazale.
Miłego tygodnia życzę i deszczu )) , bo zawsze prosisz o deszcz.

Deszczu u mnie zawsze za mało i wody w kranie niestety równiez. Dzis nawet z nakręceniem reklamy był problem bo cisnienie tak niskie ze urzadzenia kiepsko działały.Moje uwagi o hodowli rh dzis wywołały zdumienie u pewnego pana i stwierdził ze wielkosc moich rh to zasługa tutejszego mikroklimatu i ziemi a to akurat wady tego ogrody bo przez mikroklimat nie mam deszczu a ziemia przepuszczalna , sam piach poza jednym miejscem i tez powoduje szybsze wysychanie wody.
Bogdzia 16:39, 25 kwi 2016

AGDULA napisał(a)

Bardzo lubię to ujęcie. O kązdej porze roku jest niesamowite

Dla dobrego fotografa to kiepskie zdjecie bo prześwietlone ale nas zachwyca wszystko więc i promienie słonka i rośliny i las , jakosc zdjecia mniej istotna.
Bogdzia 16:40, 25 kwi 2016

agapant napisał(a)
Bożenko, trafiłam do twojego wątku nie dawno, jestem zachwycona. Twoje wskazówki dotyczące rh wdrożyłam w życie. Ogród prześliczny.

Serdeczne dzieki za miłe słowa.Mam nadzieję ze moje proste rady dadza efekty i rh bedą dobrze rosły.
Bogdzia 16:42, 25 kwi 2016

mira napisał(a)
Bogdzia naszło mnie na azalie to do Ciebie wpadłam coby się nacieszyć Twoją wiosną. A tu tylko śmig na jeden targ, spotkanie, zakupy i goście no pięknie to przynajmniej mąż spokojnie sobie w ogrodzie pracuje.
Czekam spokojnie na wiosenne fotki, bo jak przyjdzie pora tych porażających kolorów to już będzie inna pora roku

pozdrawiam

Mój M nie ma takiego smirgla na punkcie ogrodu jak ja ale popracował troche jak ja latałam . Na pewno wolałby siedziec przed tv niz ogrodem sie zajmowac .
Bogdzia 16:44, 25 kwi 2016

AgataP napisał(a)
Bożenko czy u Ciebie są azalie pontyjskie? Odwiedziłabym Cię by skosztować ich woni Szukam inspiracji na kawałek mojego ogrodu i taki mam pomysł by je wprowadzić do mnie ale najpierw muszę zobaczyć.
Kiedy kwitną daj znać... buziaki

Są azalie pontyjskie , zaproszę jak zakwitna niestety jeszcze musisz poczekac choc odwiedzic mnie mozesz równiez wczesniej.
Bogdzia 16:45, 25 kwi 2016

agata19762 napisał(a)

W Bożenki ogrodzie są azalie pontyjskie pamiętam ze spotkania zapach cudowny.
Kupiłam sobie po wizycie w rododendronowym ogrodzie.
Kupuj śmiało

O i jest odpowiedz, tylko nie wiem czy wiesz ze kwitna na zólto a ten kolor nie wszędzie pasuje ale masz zółtą rabatę wiec moze tam je posadzisz.
Bogdzia 16:47, 25 kwi 2016

Basiula napisał(a)
Twój ogród jest zachwycający, ale podczas kwitnienia różaneczników po prostu zapiera dech w piersiach! CUDNIE! I jaka przestrzeń

Zazdroszczę sobie tu cichutko

Dzieki za tak bardzo miłe słowa. Dzis strasznie dużo komplementów słyszę o moim ogrodzie i choc ja bym wiele zmieniła a niedoskonałosci bardzo jest dużo to jednak miło że komus sie podoba. Dzieki , pozdrawiam serdecznie.
Bogdzia 16:50, 25 kwi 2016

To na koniec kilka migawek z dzisiejszego dnia.

Bogdzia 16:56, 25 kwi 2016

I się pochwale nowym sprzetem , dostalam taką końcówke do węża, nigdy nie kupowałam urządzeń tej firmy ale to super sprzęt jestem zachwycona , w łatwiutki sposób przestawia sie strumień wody na inny a zawsze M musiałam wołac by mi zakręcił inna końcówke bo sobie nie radziłam.

Kasya 16:58, 25 kwi 2016

o super prezent

a co to było dzisiaj u ciebie ??